LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12429

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12430

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Labolen!
Nagyon köszönöm az anyagokat, már el is készítettem, holnap viszem e az óvodába.
Felteszem a hívókártyákat, folyamat ábrákat, szabályokat is.
Hétfőn kezdünk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12431

Belenéztem a KIR-be a bp.-i általános iskolákba, hogy volt-e változás. A 4. kerületi önkormányzati iskoláknak betették egységesen az autizmust az alapító okiratba (ugyanúgy, ahogy tavaly a 15. kerületiekébe). Ha van valakinek infója, hogy ebből a gyakorlatban is látszik-e valami, akkor írjon privátban.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12432

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Nekem van ötletem a grafikonhoz úgy, hogy minden gyerek (már akinek a szüleit érdekli a dolog) egyszerre értékelhető legyen! Azt hiszem, bonyolult lenne most leírnom, de ha érdekel az ötletem, akkor megpróbálom összeszedni és elküldöm priviben! :)

Olvastam az integráló sulikról írt hsz-eket. nem tudom, hogy lehet egyszerűbb a helyzet vidéken vagy a fővárosban. Valahol azt is figyelembe kell venni, hogy milyen logisztikai szervezéssel jut a gyerek az intézménybe. Jól hangzik, hogy az ember budapesti és ott a suli, de többen is írtátok, hogy BKV-val, de akár kocsival is akár egy óra az út! :ohmy:
Én lehet, hogy találhattam volna jobb sulit a fiamnak, de oda nem tudott volna bejárni. Persze a polgármesterünk felajánlotta, hogy legyen bentlakásos! :woohoo: Hát normális????

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12433

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bentlakásos! :woohoo:
Nekünk azt mondták, hogy költözzünk el. :(

Lucy: megnéztem, nagyon jó, meg lehet csinálni magyarul, saját részre, ovis napirendi kártyákkal. Én már valószínűleg ezt nem fogom behozni, mert mi pont most tanuljuk képek nélkül, és jól megy. Persze lehet kipróbálom... Ha valami készül felteszem majd.
De a tipp jó, és biztos könnyebben mesél a gyerek ez alapján. :)
Ha lesz időm, felteszem a szoc történeteinket bm sharre. Csak nem szerkeszthetően lehet majd letölteni, inkább csak ötletadónak jó. Persze ki lehet nyomtatni wordben, de lehet kicsit homályos lesz. Ki kell próbálni. Mindenesetre arra talán jó, hogy én hogyan próbálom elmagyarázni a dolgokat a fiamnak.
Eskimot is próbáltuk, az se jobb. De az espricot azért erőltetem jobban, mert van benne magnézium, ami kifejezetten kell a fiamnak. Meg nekem is. :blink:

Bundáskenyér: szívesen, örülök, ha segíthettem. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12434

Champ, naná, hogy érdekel, de azt vedd figyelembe, hogy csak google drive-os táblázatkezelőt tudok befűzni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12435

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Arra gondoltam, hogy elkészítem az "alap verziót" excel-ben, átküldöm neked mail-ben, aztán értekezünk. Egész este azon gondolkodom, hogy hogyan lehet több gyerek, több területen elért fejlődését egy grafon ábrázolni. Egyenlőre ott tartok, hogy értelmezhetően sehogy. Vagy több gyerek, általános fejlődését tudnánk egy grafikonra tenni, vagy egy gyerek, több különböző területen elért fejlődését. Ha kitaláljuk a struktúrát, akkor mindkettő viszonylag egyszerű, már azt is kitaláltam, hogy hogyan lehetne anonim adatot megadni! Holnap talán lesz rá időm és összerakom!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12436

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Bentlakásos? Bizony!
nol.hu/belfold/20121011-elkenyszeritett_gyerek
Vidéken ez már a valóság...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12437

Na de várjál, ez azért nem olyan egyszerű, mert ezt az embereknek egyesével kell tudnia feltölteni, de hogyan férnek hozzá a grafikonhoz? Ha megosztom szerkeszthetőre, akkor nem csak a sajátját fogja tudni szerkeszteni, hanem mindenkiét. Ehhez valami olyasmi alapprogram kellene, mint a babás oldalak súly- és magasságnyilvántartó funkciói, nem?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12438

Csak eszembe jutott... Hárommaci merre vagy??
Sokan jelentkezünk be ritkán, de Rólad már nagyon rég hallottam. Jól vagytok?

Szülőtali, nekem jó a nov. 4. Alig várom! De előtte a 20-át!!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12439

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy egy valaki (mondjuk én! :) ) adott gyakorisággal (hetente, kéthetente, havonta) megkapja az adatokat a szülőktől, feltöltöm a táblázatot, elkészül belőle a graf., amit képként el tudok menteni és elküldeni neked.Te - gondolom ezt már fel tudod tölteni az oldalra. Tudom, hogy ez most még kevésbé érthető, de majd ha leírom részletesen, szerintem világos lesz. :) Én már látom magamban az adatgyűjtés, feltöltés és graf. készítés struktúráját, szerintem ez akkor is használható lesz, ha csak egy ember szolgáltat hozzá adatot, de akkor is, ha húsz. Tényleg le kell írnom részletesen!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12440

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér:
Elolvastam a cikket, iszonyú, hogy meg sem döbbentem! Nálunk egész jól működik az utaztatás, igaz, hogy csak a lakhelyünktől a keleti irányban lévő városba! Ha én nem tudnám behordani a suliba a fiam, akkor nem tudom hogyan járna be! A polgink anno azt mondta, hogy azt is megoldanák, ha csak az én gyerekem kellene az ellenkező irányba fuvarozni (amikor elkezdtük az iskola keresést, akkor még nem a mostani helyemen dolgoztam), de nagyon megörült, hogy én tudom utaztatni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12441

Ha vállalod az adatfelvitelt... Nekem arra aztán már tényleg nincs időm.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12442

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ha lesz kinek az adatait felvinni... :) , nagyon szívesen! Most úgy gondolom, nem lesz akkora meló, ha már jól ki lett találva struktúra!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12443

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, a magnéziumot mi is szedjük külön, meg van valamennyi a multivitaminban is. Bár az utolsó előtti szülőtréningen P.Cs. kicsit megijesztett, mert azt mondta, hogy vigyázni kell a mg-mal, mert egy jó darabig nem enged más vitaminokat felszívódni. Ergo, reggel egyik fajta, este másik, vagy valami ilyesmi volt a vége. Mi most egyszerre szedjük, de rákérdezek egy orvosnál is, neki mi a véleménye. Én is szedem, a B-vitaminokkal együtt, kis idegerősítőként :blush: , meg a lábaim néha görcsölnek, arra is jó. A dm-ben nagy dózisú és kiszerelésű van jó árban.

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Képzeljétek, H. elkezdett intenzíven motorozni. Ez mondjuk 4 évesen kicsit furán hangozhat, más ekkor már átáll biciklire, de mi nagyon örülünk, hogy megy vele, nem is akárhogy, már esett is kicsit, annyira hajtotta :cheer: .
Pénteken voltunk TSMT-n, és végre feltűnően érzékenyedett a gyerek. A terapeuta mondta, hogy ez elég hosszú idő volt, fél év, előbb szokott látszódni a hatás, pl. már mozgott a szeme forgatás után, nem akart annyit ugrálni a nagylabdán, becsukta a szemét fejjel lefelé lógatáskor stb. Úgyhogy újult erővel folytatjuk a következő gyakorlatsorral.

Most, hogy többen írtatok a suliról, eszembe jutott, hogy nekem még az az aggályom is elég erős, hogy nehogy kis bohócot csináljanak H.-ból. Most még fel sem fogja, ha kicsúfolják, legalábbis látszatra. Bár, mondta egyszer a korábbi ovijáról, hogy nem szeretik a gyerekek. Pedig tényleg segítették, ha kellett, de azért csak volt egy-két szurka-piszka.
Most néhány napja meg jöttünk haza sétából, a lépcsőháznál találkoztunk egy ismerős kislánnyal, akivel egy csoportba jártak a régi oviban. A kislány csípőre tett kézzel, kaján mosollyal mondta, hogy "Hallom, H., hogy az új oviban is bepisiltél!" Ez nem igaz egyébként, de ha az is lenne... Tudom, hogy csak gyerek, de akkor is megdöbbentett kissé és :evil: . Mi lesz később, ha már oviban ez megy? Egy másik kisgyerek is ott volt a régi csoportból, kérdezte H.-t, mikor megy oviba, erre a kislány anyukája elég hangosan, hogy "Nem hallottad,mit mondott az óvó néni? Nem jár már ide."
Nem tudom, mit is mondhatott az óvó néni, de ahogy elnéztem anno, nem vérzett a szíve a gyerekért. Nem úgy a dadus, a kisfiam ma alvás előtt az ágyban is emlegette. Nagyon szerették egymást, őt nagyon-nagyon sajnálom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12444

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok!
Csak kevés időm van, hosszú volt ez a nap, ráadásul egyedül vagyok 3 napig. :(

Labolen, sajnálom hogy ennyire mély ponton vagytok, majd csak belerázódik Latka a csoportba, fel a fejjel!!
Én most ezt nem fogtam, mi az pontosan, amit nem teljesít Latka? A csoportban hamarabb elfárad és lassabban követi az instrukciókat mint a többiek? És egyébként, amit csinálnak, abban mennyire teljesít jól? A csoprtos foglalkozásokon is rikítozik? Vagy csak délután amikor már veletek van?
Most még nem kell eldöntened, hoyg milyen iskolába menjen Latka, majd fél év múlva, addig gőzerővel dolgoztok. és úgyis kérdezgeted a fejlesztőket hétről hétre, hogy otthon még mit tehettek.
Jobbulást a picidnek!

Viselkedésproblémák: a most következő előadás után biztosasan okosabbak lesztek! Hálás lennék ha összefoglalnátok majd vázlatosan a most következő előadást mert sajnos én nem tudok majd a jövő hétvégén menni:(

Champ: érdekes ez a grafikonos fejlődésgörbe gyerekenként. Nem nagyon tudom ezt elképzelni ,hogyan lehet követni, pl egy beszédfejlődést, hogy lehet grafikonon jelölni? Pontosan minek a fejlődését akarod követni?

Szanya, ok majd beszéljünka gyógypedekről, de valójában nem tudok még túl sokat, még csak 2. hete van a fiammal..Majd a szülőtalin megbeszéljük. Ugye arra jössz?!?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12445

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12446

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Szia Marcoverde!
Most lesz egy Oldtimer show a Syma-ban, de nagyon húzósak a jegyárak!
www.oldtimershow.hu/

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12447

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12448

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
A trambulinnal kapcsolatban tudnátok segíteni?
Kicsi a lakásunk (2 szoba) ezért a helyhiányból adódóan nálunk csak a kis méretű jöhetne számításba. Mekkora a legkisebb, de mégis jól használható méret?
Oldalmegjelenítési idő: 0.625 másodperc