Dreamer beküldte:
Pl. nálunk az unalom nagy úr volt, mivel addig ott kellett ülni az ebédlőasztalnál, amíg el nem fogyott az egy evőkanál rizs, amit alapban kitettünk a tányérjára. Tehát nem egy egész tányér, hanem egy evőkanálnyi. Igen, az első adag másfél órába telt, de addigra már annyira ment volna játszani, hogy megette. És persze igen, ott volt a kedvence is mögötte, de azt nem a rizs helyett, hanem utána kaphatta meg.
Ez pontosan így van nálunk most éppen! Ugyanezt csinálom. Sőt,
számmániás autiknak tudom javasolni, hogy előre megmondom, hány kanállal kell enni. Ezt nagyon szereti, tudja előre, pontosan meddig fog tartani és ettől megnyugszik és megeszi! Persze, ezt sem 2-3 évesen nyilván, nekünk 1 éve van ez (5 éves kora óta) és akkor már evett ugye normális kajákat (tehát legalább nem válogatott durván). A válogatós időszakban, amikor majdnem semmit nem akart megenni a HIPP-es bébiételen kívül (pl 2.5 évesen), akkor volt az, hogy pépessé csináltam mindent, de nem mutogattam itt neki, hogy nézd ez mi, hanem játék közben becsempésztem a szájába.
VEszélyes az éheztetés és nem a pár óra, hanem a napok-hetek. Mi hagytuk őt ORVOSI javaslatra (nem tudtuk, hogy auti, de ez már elég gyanúsnak kellett volna lennie a dokinak, na mindegy) hetekig. Na, nem semmit evett, hanem evett azért valami minimálisat,d e érezhetően alig. Fogyott. És akkor jöttek a betegségek, a durva, lázas csúnya betegségek, pedig még közösségbe sem járt. És akkor tojtam a doki fejére, akkor kezdtem el utána menni játék közben és adni a pépeset, amit szeret és eszik. Felhizlaltam, madj jött az ovi, ott még soványka volt, de már kezdett hízni és valahogy eltűnt a kaja okozta stressz, én nem stresszeltem rajta, mivel játék közben ígyis tudtam etetni, így a fiam sem stresszelt ezen és valahogy az oviban már megszűnt ez az autis válogatása. Nem tudom, hogy van-e ebben szerepe ennek, hogy eltűnt ez a kaja körüli stressz vagy csak simán megérett.