Nagyon köszönöm a tanácsokat! Nekünk azt mondta a pszichológus, hogy mindig együnk együtt és egyszer majd remélhetőleg kialakul a bizalma az iránt, hogy megegye azokat a kajákat is, amit mi eszünk. Fő hangsúly a bizalmon volt. Csak nálunk is baromi nehéz leülni egy asztalhoz, mert mindenki szanaszét van egész nap. A bölcsiben nagyon-nagyon rendesek és mindent elkövetnek a fiammal. Én is viszem a kaját sokszor, eleinte nem akart leülni se az asztalhoz, de most legalább a szabályokat megtanulta és a többi gyereket figyelve egy ideje leül velük és eszik, szépen egyedül. És ami még pláne jó, hogy kivár, amíg mindenki befejezi és ő is elpakol maga után. Szóval, a körítés már meg van, csak végre enne normálisan!! Aranyos volt a bölcsis néni múltkor, mindig próbálkozik, feldarabolt neki kenyeret, amit persze nem evett meg, de hogy ne keseregjek, lelkesen mondta, hogy annyira ügyesen megszámolta a falatokat!

Ha tudná, mennyire unom a számokat....

Mert abban már annyira profi, hogy hihetetlen, azokat olyan kristály tisztán tudja mondani, hogy ihaj! Eddig nekem is különleges volt, hogy mindig számtanozik, nem vettem fel, de mostmár egyértelmű, hogy ez azért eléggé autistás dolog. Most épp a betűket tanulja... "Jaj, de ügyes!!" Mindenki mondja, én meg csak nézem, persze büszke vagyok, hogy fogalmam sincs honnan ismeri fel az ABC felét, de közben arra gondolok, miért nem inkább az autókról vagy az állatokról beszél. Azokból is tud párat, de azért messze nem a szenvedélye. Tudja mondani, hogy anya, apa, de azt a szót, hogy "számítógép" tízszer többször használja. Kajára visszatérve, mindenre azt mondja, hogy nyami. De hogy az egész csirkesültről és karfiolról készült képre is?! Pedig szerintem még életében nem látott az asztalon ilyet.... Hát, fura fazonok ezek a gyerkőcök. Közben az én fiam kis megtévesztő, mert mindenkivel haverkodik, úgy néz az emberre, mint aki csodát lát és baromi érzelgős. Hát, én ezért küzdök mindig a kételkedőkkel. Magam is sokáig kételkedtem, de mostanra legalább eljutottam arra a szintre, hogy nem tudnak megingatni. Tudom, hogy abszolút érintett.