Szanya, írjak priviben, hogy mi jött be nekem bélflórához?
Champ, megértelek, meg ha ki tudod próbálni, miért ne, én abszolút nem hiszem, hogy bármit is ártana egy ilyen diéta. Ha nem megy,akkor meg nem megy és neked sem lesz lelkiismeret furdalásod
A vitaminos dolgokra csak annyit akarok írni, hogy az orvosok egyszerűen nem értenek ehhez. Mindenki mond valamit a vitaminokról, egyik szerint nem kell, másik szerint kell, de csak bizonyos fajta, harmadik szerint csak bizonyos márka, az egyik szerint ne szedjél terhesvitamint, a másik szerint kötelező. Ha megnézitek, szinte semmi különbség a lényeges vitaminok mennyiségében a gravida és az elevit között. Nagyon jól hangzik, hogy az egyiket kiknek fejlesztették ki, milyen étkezési szokások mellett, másikat kiknek, de ennyire sajnos semmilyen nemzet nem étkezik ugyanúgy és lényegében tényleg ugyanannyi a lényeges vitamin mindkettőben. Pl a folsav mindkettőben 80mg. Ha valaki vashiányos, úgyis kap plusz vasat, ha nem vashiányos, akkor mindegy, hogy szedi-e egyáltalán ezt a minimumot a terhesvitaminból. (40-60mg, ennyiket tartalmaznak, lényegében ugyanaz). Magnéziumot úgyis szedetnek itthon minden terhessel külön.
És a vicces, hogy a kálcium és a magnézium karbonát és oxid formában van ezekben a vitaminokban, amik szinte alig szívódnak fel. (mindkettőből a citrát a jó) Azt gondolom, szép kis üzlet épült a folsav köré, hiszen ez a lényeg a terheseknek.
Dániában éltem a terhességem első 5 hónapjában és ott nem szednek terhesvitamint. Semmit! Nehogy azt gondoljátok, hogy halakon élnek! Marhahús és krumpli, persze sok zöldség is megy, de mondjuk jódból csak egy részük eszik többet, mint mi itthon. Folsavat viszont kötelező szedniük ott is. Semmivel nincs másabb aránya a fejlődési rendellenességeknek.
Én mostanra eljutottam oda, hogy csak azt az orvosi véleményt fogadom el, amit több orvostól is hallok és egyetértenek... (ilyenekben legalábbis)