Kimni: sajnálom, ami történt, és egyetértek Szanyával. Akkor, abban a pillanatban szerintem csak a postás játék a létező világ, és Te és a szabályok valahogy nem olyan fontosak akkor.

Nálunk meg ez van: megyünk kifelé a kapunk az oviból. -Nem szabad elfutkosni? Jól mondod, fiam, nem szabad. És azzal a lendülettel már fut is, és a magyarázat, "mert úgy tartotta kedvem". És mondja, is, hogy igen, ezt nem szabad.
Gizus: Ami én elkövettem, legnagyobb hiba: két évesen megpróbáltam az egyedüli elfogadott reggelijébe belerakni gyümölcsöt. Aztán többet nem fogadta el ezt. (Tejbegríz). És sok mindenről emiatt állt le. Utána két éven át nem tudtam mivel kiváltani a reggelit. Egyszerűen nem evett.

Ha hamarabb tudom a diagnózist, valahogy vizuálisan hajtottam volna azokat az ételeket, amikről sorra állt le. És valahogy nem engedtem volna el az asztal mellől. Egy ideig a lépcsőn ebédelt. Aztán már ott se. Most az oviban leül az asztalhoz, itthon még nem. Igaz, ritkán eszünk együtt, férjem minden este máskor jön haza, ebédem meg sokszor még az ő ebédjük előtt van.
Dreamer írt egy jó ötletet: Legyen két oszlop: miket eszek meg, miket szeretne anya, ha megennék.
És lehet választani mindig, egy falat ebből, és jöhet az amit szeretsz. Vagy csak egyszerűbben, ha ebből eszel egy kanállal, kapsz egy jutalmat.
Csak az én fiam inkább ordít, és nem eszik, és nem kér jutalmat, és a csillagokat is lehozhatnám, azért sem enne meg olyat, amit nem akar. De ha hamarabb elkezdtem volna ezt, akkor talán ma nem itt tartanánk.
Dreamer ötlete szintén, annak aki többfélét is eszik: egy hétre van egy táblázat, és amit már evett egyszer, azt le kell venni. Ezzel lehet a változatosságot biztosítani. Már akinél, sajnos nekünk nincs 7 féle főtt étel, amit megenne.
Tsmt: Ki kell találni mivel lehet motiválni. Nekünk ebben a fázisban a gyógyped bevezette az egységenkénti jutalmazást. Ha kész a három plédes feladat, fújunk buborékot. Vagy ha kész a gördeszkás, kirakhatsz egy újabb kagylót a sorba.
Ezek rajzolva is voltak a tornasorba, amit a gyerek mindig nézhetett, hogy látod, már csak ezt meg ezt, és fújunk. Vagy volt golyófuttatós is, és akkor leguríthatott pár golyót a pályán. Mindig olyat választottunk, ami éppen nagyon lefoglalta. Nekünk ez bevált egy ideig.
Erőltetni nem tudod úgyse, nem érdemes.
Ja, mi az ételt sem toljuk le a torkán, mert kihányná. Ezt egyedül a gyógyszerekkel csinálom meg, de azt is kiköpi. Lassan mi át is állunk a tablettákra emiatt, azt összetöröm, és beadom szörppel, mert az még mindig kevesebb, mint a 7-10 ml folyékony antibiotikum. Az már nem megy, és a lázcsillapító is ilyen már nálunk, egy fél szem algopirin. Nem bírja a sűrű folyadékokat, szirupokat.