LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11257

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sziasztok!

Nálunk is vacak idő van! :(

Szanya: a játszótéren az én fiam hamarább nyit az anyukák felé, mint a kortársak irányába, bár egy ilyen sarazós buliban tuti ő is benne lett volna! :laugh: Mi egy kissebb közösségben lakunk, a mi játszónkon már megszokták a fiam, de én is látom, hogy az idegen közösségekben jól megnézik a gyerekek Z-t és beszélnek róla a háta mögött. Tőlem addig kérdeztek egysze-kétszer, amíg nem beszélt. Én mondjuk nagy ívben teszek rá, hogy mit mondanak meg kérdeznek, amíg nem bántják egymást a gyerekek nem avatkozom közbe.

A védőnők: ugyan az van nálunk is, amit leírtatok! Olvastam már több helyen, hogy képezni kellene a védőnőket, mert elvileg születésüktől követki a skacok fejlődését, de amíg filmek alapján van képük az AS-ről, addig szinte az összes auti/aspi átcsúszik a kezük között. Amint a gyerek iskolás lesz, az iskola védőnőjének fennhatósága alá kerül. Ha a lakhelyen jár suliba valszeg. marad a régi, ha tök máshol, mint mi, akkor újat kap.

Kimni: mosolyogtam, amikor a postás sztorit olvastam, mert én is hallgatom gyakran, amikor gyerekként viselkednek az enyémek, hogy rosszak. ????? Nem folyik a vér, nincsenek csúnya szavak, nem bántanak senki, csak nem ülnek némán egy helyben. Olyan hülyék néha az emberek!!! :woohoo: Tetszett, ahogy vásároltál! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11258

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Az enyémet olvastam, jó lesz így. Esetleg annyit hozzá lehetne tennii, hogy például milyen ételekre gondoltunk: citrom, fahéj, hagyma, és egyéb jellegzetes illatú élelmiszer, gyümölcs, fűszer.

Mi is zárt közösségű játszótérre járunk itt az utcában, szinte mindenki tudja a fiam diagnózisát. Senki nem idegenkedett emiatt, sőt, megértőbbek, és jobban odafigyelnek rá. Szólnak nekem, ha látják, hogy elmenne, vagy valami olyat csinálna, amit nem kéne. Én ugye a két másik miatt nem mindig tudok minden percben rá figyelni. Idegen helyen már én sem ezzel kezdek, de a megszokott környezetünkben én előnyként élem meg, hogy tudják mi van vele. Így nem engem néznek trehány anyának, hogy még csak meg sem tudom nevelni a gyereket. :)

Sünöcske: örülök, hogy Andris többet "beszélget" magában, vagy veletek. Lehet ő tök sok mindent nektek mond, csak másfelé figyel... :)

Nálunk újdonság: Latka megtanult nemet inteni a fejével. Nagyon ügyes, most már csomószor ingatja a fejét a nem mellé. :) Én csak az én-könyvében mutattam az igen-nem oldalt, abból tanulta meg.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11259

Labolen !Hát ez a tagadó fejrázás megtanulása nálunk is nehezen ment.Amikor Marcell megtanult nemet inteni fejével ,rázta hozzá a felsőtestét is .A kisöccse bezzeg ,ha kérdezzük tőle ,hogy:Nem ? ,rázza a fejét 8 és fél hónaposan . Szerencsés ,hogy elfogadják ,és megértik a fiad problémáját (mondjuk nekem első látásra Latka amúgy sem tűnt nagyon problémás esetnek :konszolidált ,türelmes kissrácnak tűnt :abból a 3 órából ,amit láttam :))Na,hát ez lenne a normális ,hogy elfogadják ezt a problémát és,valamennyire megértik . De nekünk a közvetlen környezetünkben is van olyan ,aki a nevelésben látja a hibát ..
Manka !Írtam neked email-t !

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11260

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Az én fiam is kb. 6 évesen tanulta meg a az igen-nem fejjelzéseket. De a mai napig elém áll és kérdezgeti, hogy "Ez a nem?", amikor rázza a fejét és a másik esetben is. A nemet már a kezével is mutatja, jobb kéz mutató új felemelve, ingatás jobbra-balra. Ezt akkor teszi, ha valamit tiltana nekünk, vagy nyomatékosít.
Nálunk a szomszéd anyukák, akikkel a játszin találkozunk a diagnózist nem tudják (legalábbis tőlem nem), de mivel születésüktől ismerik a gyerekeimet, látták, hogy valami nem kerek. Amikor pedig elkezdtük behozni a lemaradást, akkor sorban mondták, hogy milyen ügyes, mennyit fejlődött. Szerintem nekik mindegy is, hogy mi a címke, a lényeg, hogy jól állnak a fiamhoz. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11261

Sünöcske, már a kellett volna szervezni! Az idő is jó, a gyerek is kevésbé taknyos. Bár lehet, hogy délután már esni fog.

Champ, ezt kéne nekem is csinálni, ehelyett állok a gyerek mellett és villog a fejemben a vészjelző. :unsure:
Elvileg az autizmusra szánt 800 millából majd a védőnőket is képezni fogják. Hát kíváncsi leszek az eredményre.

Labolen, köszi, mindjárt hozzáírom!
Ha stabil helyre mehetnénk is közölném, úgy egyszerűbb lenne az élet. De nem elég, hogy mindig máshová megyünk, mert ez a gyerek igénye, de még a környékbeli játszókon sincs sehol stabil társaság. Olyan sok játszótér van erre, hogy mindenki más is váltogatja.
Nagyon ügyes Latka! És simán az én-könyvből? Akkor én is beteszem!

Láttátok, hogy indítottunk youtube channelt? Tegnap este. :) Nagyon jó! Csak nagy meló összeszedni bele a videókat, úgyhogy ha van valami, amit szerintetek érdemes beletenni, akkor írjátok meg (ide is lehet, vagy mailben, mindegy), mert jövőhéten pont kétszer annyi dolgom lesz itthon, mint eddig.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11264

Szanya1:

"Láttátok, hogy indítottunk youtube channelt? Tegnap este. :) Nagyon jó! " Ez micsoda? Valamiről lemaradtam. :whistle:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11265

3Mackó:

Egymás alatt vannak a fülek jobbra ,ha belépsz az auti.hu -ra (itt a fórumon is látszik). Egymás alatt: facebook, boardmakershare, youtube

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11266

Hát még így is minimum 3 percig kerestem, vak vagyok (vagy túl széles a monitorunk. :P
Köszönöm. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11267

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya!

Ajánlanál egy jó gasztrós dokit Priviben?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11268

Bundáskenyér, írtam privit itt az oldalon (legalább próbálgatom), megkaptad?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11269

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Igen :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11270

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Holnap 5 napra elutazunk net mentes helyre. Pénteken kell majd minden lemaradásom bepótolni, remélem nem lesztek túl aktívak! ;) :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11271

Majd visszafogottan és tömören írogatunk! Tudod, ahogy szoktunk. :laugh:
Jó utat!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11272

Szanya van vmi titkos telefonszámod a gasztora C.J doktornőhöz?

1 hónapja nem sikerül időpontot kérnem

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11273

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11274

Egyébként a TASZ is készített egy rendkívül jó filmet a tömegintézményben élő fogyatékosokról , a végén megmutatva az alternatív lehetőséget ,a (nálunk alig-alig található)kis létszámú lakóotthonokat. Tavaly készült a film, szerintem érdemes megnézni.

film.indavideo.hu/video/f_lathatatlanok (valami miatt nem tudtam beilleszteni a videót)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11275

Curasso, nincsen. Nekem sikerült a megadott időpontban elérni az asszisztenst.

Marcoverde, valóban borzasztó. :( A TASZ filmjét annó a hírekbe kiraktam, hátborzongató.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11276

Hát én nagyon el vagyok keseredve.........

Ez így fog maradni???????

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11277

Érdekel itt még vkit a gépkocsi beszerzés, amit szept 30.-ig kellene intézni?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #11278

Engem érdekelne, ha nem arról szólna az egész, hogy akinek eleve van kocsija, az most egy újat vehessen támogatással. Írták is, hogy a használt verziót eléggé mérsékelten fogják támogatni, az újhoz meg több mint egy milla önerő kéne ,mivel 2 millió alatt egyáltalán nincs is autó, az meg nekünk sajnos teljesen irreális.. Marad a vonatozás vagy a beköltözés :)

(egyébként lesz ennek egy tavaszi fordulója is márciusban, aki nem tudja elintézni most szeptemberben,ha jól tudom)
Oldalmegjelenítési idő: 0.581 másodperc