Bejöltem az auti.hu-t ismerősnek a bm-en (ugye 'member'-ként kell ezt megtenni?, mert a csoporthoz nem tudtam csatlakozni.
Más: Úgy tűnik, hogy utolsó évre végre ki tudtunk fogni igazán rendes óvónőket, legalább is tegnapi megbeszélés alapján nagyon úgy tűnik.
Rendkívül nyitottak voltak a problémára (még jegyzetfüzetet is hozott egyikük:), semmire nem húzták a szájukat, szívesen használnának napirendet, szempontkártyát, külön motivációs technikát Marcinak (Marcinál a piros pont gyűjtögetés +beváltós jön be). Félve megkérdeztük minden-mindegy alapon, hogy esetleg szülőtréningre eljönnének -e ,ha megoldanánk, erre simán benne voltak ( ha el tudjuk intézni; mi regisztráltunk de végül nem voltunk,csak 1 tréningen korábban).
Kértük, hogy esetleg pl. társasjátékban nézzenek rá Marcira, mert vannak szabálybetartási problémák, erre azt mondták, hogy mindig együtt társasoznak a gyerekekkel

Egyikük, mikor megtudta, hogy autista kisfiú lesz a csoportjában , még a találkozás előtt előkeresett egy autista gyerekek óvodai integrációjáról szóló programot (mondjuk ott konstatálta, hogy pl. az asszisztens elég központi eleme ennek, ami az oviban ilyesmire nem nagyon van, úgyh máshogy kell megoldani a dolgokat). Szóval óvónői részről nagyon pozitívnak tűnik a kép, majd meglátjuk a gyakorlatban hogy fog kinézni a dolog, de beszélgetés alapján nagyon kedves, lelkiismeretes pedagógusoknak tűnnek, akik ráadásul nagyon szívesen tanulnak meg új dolgokat is (nem sok hasonlóval találkoztam korábban).
Remélhetőleg hamar sikerül elintézni, hogy kijöjjön Marci fejlesztője egy kis eligazításra + elmagyarázza nekik az egyszerűbb vizuális dolgokat, és remélhetőleg akkor egy egész jó kis közeg alakulhat ki. (itt azért nem úgy sikerül remélem, mint az előző gyógyped profilú oviban, ahol az önérzetes gyógypedek, kb megsértődtek, hogy mit akarják őket tanítgatni, és kb. semmit nem ért az egész kilátogatás)..
Ha bejön ez a dolog, akkor esetleg még be is vehetnék az alapító okiratba az autizmus-integrációt, és esetleg később ideakadó gyerekek is profitálhatnak belőle -a vezető szerint eddig még nem volt az óvodának olyan autista gyerekkel dolga, ahol ezt a szülő is elfogadta volna, és igényt formált volna az ilyen irányú megközelítésre:)
Bocsánat,ha untattam valakit ezzel, csak gondoltam , ha már beírtam pár dolgot korábban az óvodaváltással kapcsolatban, akkor ezt még hozzáteszem:)