LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10726

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Két napja nyaralunk, mostanra rágtam át a sok levelet.
Csak ahhoz szólnék hozzá, hogy szerintem nem készülhet egészségi állapotról nyilvános lista, névvel és címmel. Amennyiben ezt törvényben írnák elő, azt az ombudsmani hivatal is látni fogja. Remélem, ők időben benyújtanak egy tiltakozást ez ellen.
Továbbá akár hivatalosan is megkérdezhetné a hivatalt egy érintett szülő, vagy csoport erről a dologról, felhívva figyelmét a kérdéses listára.
Mi megkérdeztük egy ismerősünket, aki ezen a területen jártas, és ő azt mondta, hogy ezek a javaslatok, mire eljutnak az országgyűlés elé, sokat változnak. De az biztos, hogy ebben a formában ez így nem menne át. Bízzunk benne, hogy azért még jogállam vagyunk, és figyelembe veszik a gyerekeink érdekeit és jogait is.
Csak zárójelben jegyzem meg, ha egy ilyen lista elkészül, szerintem hamarosan kialakul a módja, hogyan kapjon az enyhén érintett gyerek valami másféle diagnózist. És nagyon elkeserít a tény, hogy ezen kell gondolkoznia ma egy családnak, hogyan hazudjon az államnak a gyerek állapotáról, és kit kell "meggyőzni" arról, hogy ez a gyerek csak egy kicsit eleven és szétszórt. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10727

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Megvan valakinek a "Szociális történetek" című könyv? Milyen, érdemes beszerezni?
Használtok saját sgyártású szociális történeteket? Hogyan tudjátok elérni, hogy a gyerkőcöt érdekelje?

Kimni, ezek szerint nem vagytok otthon? Akkor nem tudunk egyeztetni, hogy jöttök-e hozzánk?
Klasszul csinálod így, Apuka távollétében is a dolgokat, még ha nehéz is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10729

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Manka, igen, ezért sem jelentkeztem, mert egyelőre nem vagyunk otthon (a meleget a panelben nem nagyon tudjuk elviselni), pedig a nagyfiam már nem akar itt lenni... 27.-ei héten leszünk otthon!

Szanya, írjál a férjemnek ezekről a támadásokról, a szerverhibáról és erről a kéretlen üzenetről is, amit látom, már kimoderáltál (még emailben megkaptam).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10731

Látom megint egy spam...

Kicsit körülményessé teszi a hozzászólást, de lehetne használni esetleg captcha-t, illetve van egy sokkal kevésbé idegesítő módszer a robotok kiszűrésére, a playthru , itt van róla egy demo (areyouahuman.com/demo)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10732

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Jaj gyerekek megöltök engem annyit írtok, ami tök jó, csak én nekem 1 nap alatt kéne bepótolnom az olvasást. Annyi téma volt, hogy na, pörögnek a dolgok!

Labolen: a kemény munka mindig meghozza gyümölcsét! A ceruza fogásos kis videód örök élmény marad számomra, annyit hallottalak csipogni az Andris 200 lejátszása alatt. Írtad a kutyaetetés, papucs előkerülés eseményt -ezek fontos események -neki tetsző dolgok. Akár lehetne saját nekem tetsző -engem érdeklő dolgok füzete, amibe ragaszthat képeket v. akár rajzolhat (magán napló).

Tomger: A nagy fiad biztos értékelte a saját én-könyvét, és egy kicsit helyre billent a lelke is! (nyugodj meg a féltékenységi mutató, azért elbillent) Dávid pl. nehezményezte, hogy nincs fönt az ő képe itt, mondtam neki ez egy auti oldal, max. ha a hipereknél írnék ott csak ő lenne. Amikor kértetek képet róla(KIMNI) akkor felraktam ott nézegette magát, hogy melyik kép lett a nyerő, a kis kajlám! :lol:
Én csinálok direkt esemény naplót amiben a közös kirándulások, családi események, sebesülések vannak, Dáviddal töltetem fel a képeket a gépre és szerkesztetem meg is néha, múltkor Andris vágta ki én ragasztottam...stb. Szoktam olyan szövegeket írni alá, hogy a bátyám ügyesen kormányoz (gokárt).-Ezt mindenki szereti.

Örülök, hogy mindenki szépen fejlődik ügyesedik! Szanya az nagyszerű, hogy duplós sétát tesztek beszéddel!
Sajnos nálunk, mint valaki írta most van egy kis visszaesés szobatisztaság terén vmiért bepisilt már 3. éjszaka, remélem ez valami nagyszerű dolog előszele lesz. Amúgy nem panaszkodok, mert a saját kis tempójában szépen halad (vág már ollóval)

Marcoverde:imádom a hozzászólásaidat sajnálom, hogy a találkozón nem beszélgettünk, mert nagyon sok dologban hasonlóan gondolkodunk.(diszesek, autik nyelvtanulása, APG és még sorolhatnám) A férjem matek tanár és kiakad a teljes felmentésektől, hogy fog ez boltba járni, a számláit nézni...stb

Kimni: rengeteget gondolok rád, rátok! Kitartás!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10733

Ez a kettő ugyanaz a spammer robot. Érdekes, hogy megugorják a captchát.

Marcoverde, mindjárt megnézem a linkedet, Kimni, a férjednek pedig írok még ma. Úgy látszik, megtetszettünk az ingyenélő, naplopó perectolvajoknak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10734

Kimni, írtam a férjednek! Remélem, tud valami megoldást, mert ez a hirdetésspammelés túl megy minden határon. :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10735

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Curasso!

Kitartás!!!! Nálunk is egy örökkévalóságnak tűnt amire a hallásterápia befejeződött. Levi nagyon-nagyon elfáradt és a végén már mindentől kiborult. De utána remélhetőleg érezni fogjátok a pozitív hatását.
Levi azóta megnyílt, kommunikál a környezetével, beszélgetéseket kezdeményez a játszótéren stb... azelőtt ilyet nem csinált.
Az ovi kezdés a lábtörés miatt most csúszik, na majd ott fog igazán kiderülni, hogy viseli a közösséget, zajt stb...

Tomger!
Elkezdtétek a Tomatis-t vagy már be is fejeztétek a terápiát? Bocs, ha esetleg már írtál róla.

Szanya!
Sajnálom a spam és hekker dolgokat. Remélem sikerül megoldanotok a problémát.
Valószínű, hogy a látogatottság növekedésével hozható ez összefüggésbe, nem?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10736

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Marcoverde!

Megígértem még korábban az Iskolakezdés topikban, hogy a Szivárvány Magántanodáról próbálok majd valamilyen infot eljuttatni felétek.
Sajnos a volt osztálytárnőm, akinek a fia oda jár - mostanában nem nagyon jelentkezik e-mail-ben. Majd felhívom a napokban és ha sikerül vele beszélnem, rákérdezek a sulira.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10737

Sephora, szerintem is ez lehet az ok. Meg talán az, hogy a google-ban elég előre kerültünk egy csomó kulcsszóra. A népszerűség hátránya. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10738

Figyelmetekbe ajánlom ezt az új cikket: auti.hu/index.php/kutatasi-eredmenyek/464-koegel-kutatas
Marcoverde fordította. Szerintem nagyon érdekes és fontos eredmény, lehet a cikket lobogtatni a tanároknak!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10739

• kecsenge
  • kecsenge profilkép
Sziasztok, itt vagyok én is, csak egyelőre nem bírom tartani az iramot.:) Örülök, ha eljutok a végigolvasásig. Nagyon köszönöm a PECS-es hozzászólásokat, én azt hiszem, mi kihagyjuk ezt egyelőre (ha nem lesz visszaesés a beszédben, mert az nyilván felülírná az eddigieket).
A diétás tanácsokat is köszönöm, majd igyekszem én is aktívabb lenni, örülök, hogy rátok találtam (Labolen segítségével). :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10740

Szia Kecsenge! :)

Azt még nem is írtam, hogy Labolen ötlete alapján született a címlapra kirakott belépés gomb. :) Azóta sokkal többen regisztrálnak, úgy látszik, eddig nem volt egyértelmű, hogy hol kell és miért.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10741

Ismertek esetleg narancs izű, vagy alma izű multivitamint gyerekeknek (a Multikid-en) kívül?
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10742

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
A Viatcolan narancs ízű

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10743

Köszi, utána nézek. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10744

Sephora: Köszönettel veszem, ha írsz a suliról, bár már körvonalazódik, hogy merrefelé megyünk, biztos verzió még nincs, úgy h bármi jónak tűnő hely szóba jöhet.

Sünöcske: Nagyon aranyos vagy:) Majd egy jövőbeni találkozón biztosan tudunk eszmét cserélni:)

Kimni: Sajnálom a gyógypedet.. Marcinak 4 éves kora óta évente más volt a gyógypedagógusa, amit mi , és Marci is nehezen fogadtunk; meg voltunk győződve róla, hogy más gyógyped nem ismerheti meg annyira ,mint a korábbi ,de elég nagy szerencsénk volt ezzel, és eddig mindig szuper fejlesztőhöz került Marci. Remélem nektek is bejön a váltás.

A kajával kapcsolatban pedig mindenkinek köszönöm a hozzászólását. Marcinál kivettük a csokipelyhet, csokit, cukros üdítőt, stb. , édességnek max gyümölcsöt kap + műzliszeletet, egyelőre bírja..egyébként jól megtámogattuk vizuális dolgokkal. A másik ,amivel próbáljuk akklimatizálni Marcit, hogy minden este mesélünk neki egy gyerekről, Gergelyről, akivel érdekes módon mindig hasonló (de nem teljesen ugyanaz) dolgok történnek mint vele:) A szüleivel emailben "tartjuk a kapcsolatot", azokból jön mindig egy új ,de elég ismerős story. ,Marci amúgy egyrészt nagyon örül, hogy valahol él egy hozzá hasonló gyerek (tudom,hogy ez picit átverés, de szerintem ez belefér), hasonló félelmekkel, problémákkal stb:) ,másrészt Gergely elbaltázott szituációt pedig ügyesen megoldja , remélhetőleg lassan a saját életére is rá tudja vetíteni. Gergely most szintén felhagy a csokival és az édességekkel, és Marci ezért sokkal jobban viseli az egészet. Van egy sorstársa:)
A kedvesem szerint máris javult pörgésileg.. ez talán túlzás, de hátha tényleg bejön.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10745

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
marcoverde: nagyon tetszik a Gergely mese sorozatt! Remek ötlet, nagyon kreativ. Szerintem nem átverés...Az étkezéshez sok sikert és kitartást! (kicsit irigykedtem, mikor olvastam, hogy ennyi félét eszik...)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10746

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
Szia Marcoverde,

Hálás köszönet a Koegel-kutatás cikkért!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #10747

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok!
Tegnap este hazavonatoztam a kicsivel, a nyaralásnak vége :(

Szanya, tegnap este, nem sikerül a fórumra belépnem, ez is a robotos támadás eredménye lehet? Szanya nagyon sajnálom!:(
Sajnos a betegségem kapcsán egy másik fórumon is fenn vagyok és azt már kétszer úgy feltörték, hogy totál elszállt minden összegyűjtött anyag. Ott is nagyon sok infó volt egyhelyen, de az az infomennyiség, amit Szanya Te itt összeraktál már felbessülhetetlen!

Sephora: Igen túl vagyunk rajta, már több mint 1, azthiszem másfél hónapja. A tréning végére Gergőnél komoly visszaesést tapasztaltam, amitől nagyon el voltam keseredve, csalódott voltam. Közvetlen ezután volt a gyerekes tali Labolenéknél, sztem még ott sem túl jókat mondtam az érdeklődőknek. Ez a visszaesés viszont kb 1-2 hétig tartott aztán olyan szintű fejlődés indult be ami oltári! Nem tudom elmondani milyen élmény számomra, hogy beszél a gyerekem, az összes beszédhiba megvan amiről már korábban is oly sokat írogattunk, de akkor is szuper!
Iszonyú sokfelé mentünk az elmúlt hetekben és a gyerek mindenre vevő volt, végre nyit és mondja mondja mondja...és mindent eljátszik.
Oldalmegjelenítési idő: 0.564 másodperc