LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9950

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
A végéről lemaradt, hogy nem érzi a férjem, hogy gond az AS-sége, még akkor sem, ha konkrétan kimondtam, hogy nekem nem ő a jövőm. Nem érti, mi a problémám, elfogadja ugyan, meg nem hibáztat, de mintha nem jutna el valóban hozzá az, amiért nem tudok mellette maradni. Nem mintha, hanem nem jut el. Sodródik az árral. Amúgy azt látni, hogy még akkor sem képes semmit tenni értem, amikor már kimondom, hogy ennyi volt, ez valami szörnyen rossz érzés. Ilyenkor érzem, amit írtam tegnap Marcoverdének, hogy a mindenit, erre ment el 10 évem, a semmire? És közben lehet, hogy rámentem, mert nem tudok ebből már normális életet kifaragni többet? Olyan dühítő.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9951

Viki, Sephora, köszönjük! :)

Kimni, ez azért némileg megnyugtató, hogy az NT-d is csinál ilyet. Én már olyan mérges voltam az előbb ettől, majd felrobbantam. A másik ami extra bosszantó, hogy mióta elindultunk, tehát péntek óta, mindent, amit közölni óhajt ezekkel fejezi ki: "Anya kérem", "Segíts", "Azt" Meg néhány érdekes tárgyat ha lát, azt megnevezi mosolyogva. Slussz. A győri állatkertben állandóan felvettük, hogy belásson az állatokhoz (na nem mintha volna értelme...), a reakció: "Neeeeeeeee. Azt!" Mutatva a talajra. Magyarán tegyük le. De nem mondta! Megpromptoltuk kb. 25x, de nem. Hazaértünk, valamiért fölvette az apja, rögtön mondta, hogy "tegyél le". Egy szelep kéne ilyenkor a fejemre. :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9952

Kimni, ezt tényleg dühítő, de hidd el, nem csak AS férfiak ilyenek. Több ilyen sztorit hallottam (csak nem AS férjjel), mint "20 éve boldogok vagyunk" típusút. :( Persze Neked az átlagnál sokkal-sokkal nehezebb. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9953

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, nekem is kell egy szelep a fejemre :D

Nem a válás a baj most, nem azt akartam kihozni. Persze, több a válás, mint a 20 éve boldogok vagyunk. Hanem az, hogy nem érti, hogy mit jelent a válás és még ez sem sarkallja semmire. Egy NT pasi a nagy kakiban azért próbálkozik, megijed, mittudomén (volt pár hosszabb NT kapcsolatom is és mindig én vetettem véget, van egy kevés tapasztalatom a küzdő NT férfiakról :)). Az a rezignált tudomásul vétel, ami nem is tudomásul vétel, hanem "ha neked jó, akkor legyen", és nem dacból, tiszta komolyan. Ettől olyan érzése van az embernek, hogy ami eddig volt, az nem is volt, csak én hittem azt. Ilyet egy NTvel nem lehet érezni egy kapcsolat után. Lehet haragudni rá, meg fájlalni, hogy vége, de, hogy azt érezzem, hogy semmi értelme nem volt az egésznek, mert az egész kapcsolatból nem maradt meg semmi a férjemnek, ilyet csak autival lehet érezni. (legalábbis két gyerek és 10 év házasság után)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9954

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
A kép feliratozáshoz: ha a képeket paint-ben nyitod meg, ott van a menüsoron egy nagy "A" betű. Ezzel szöveget lehet írni a képre, különböző színben, méretben, betűtípusban. Aztán mentés másként-tel el tudod menteni.
Én nagyon szívesen megcsinálnám a feliratozást, csak sajna pont én nem ismerem az összes arcot! :) :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9955

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
champ: igen én is igy szoktam, van itthon mindig 2 csomag tesco-s nyomtatópapír, és rajzolok neki. de nálunk csak aközlekedés, a tervek (napi, heti), tiltások, szabályok kellenek, egyébkéntkommunikációra nem....A tiltások csakigy mannak be: olyanok,mint valami vicces közlekedési táblák: ne tedd fela lábad! csendbe kell lenni! Nyalogatni tilos! Szályba venni tilos! Vigyázz áram! Vigyázz forró! etc...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9956

• piros.zsuzsanna
nekem nem sikerült ez a boradmarkershare telepités. :( ....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9957

• piros.zsuzsanna
kimni: bocs,h bele szólok,de sajni én átmentem hasonlón, és soha nemis fogja látni....én is a családját is okoltam ezért, mert ott is ők elhitetik vele, hogy nincsenek nehézségei, de közben fizetik a rezsit, és hordják a kaját :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9958

• piros.zsuzsanna
Drága Kimni! Tudsz! Én is tudtam. Kellett hozzá sok idő, az igaz, mert ha még szereted,nagyon nehéz lesz külön menni, főleg mert Ő fog rólad nehezen leválni...De nekem 2 évbe telt,mire a z ismerőseim kezdték mondani,hogy kezdek újra önmagam lenni, és ahhoz képest kb. félév,mire én is kezdtem újra érezni. És ami a lényeg úgy éreztem az időm és az erőm meg 100.000.000.-szorozódott!!!! anniyra sook energiám szabadult fel! A fiam is boldogabb! Pedig féltem, hogy fogom-e bírni egyedülálló szülőként, de csak könnyebb lett!! Képzeld annyira elfelejtettem melette kacagni (mert nevetni még csak-csak), de boldogan kacagni, hogy mikor először újra nevettem szívből, igazán a kisfiam megijedt: "most mit csinálsz?". A munkahelyemen is észre vették, hogy kiegyensúlyozott lettem...de hosszú idő...Ne félj, a rossz társnál egyedül könnyebb! Másrészt nem is vagy egyedül!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9959

• piros.zsuzsanna
Szanya1, ez a legbosszantóbb, hogy sokan,mikor elmeséled azt hiszik ez olyan,mint a legtöbb párkapcsolati probléma! Ettől az ember egy idő után nagyon izolálódik, és meg nem értettnek érzi magát. Ez olyan, mint amikor azt mondják a kisfiamra: ugyan, semmi baja, az én kisfiam is csinál időnként ilyeneket mégsem autista! a férjam sem moondott semmit 3 éves koráig még sincs semmi baja, ugyan nemautista csak játszik!....szóval élőben átüt, hogy nem ez nem olyan!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9960

Zsuzsa, azt én nem gondolom, hogy olyan! Csak a "kidobott" 10 évre értem, hogy mondjuk egy agresszív állat mellett is kidobott a 10 év, ha kitartó a feleség. Természetesen teljesen más jellegű egy aspival élni, főleg míg az ember nem kerül képbe, hogy az a "valami nem stimmel vele" mégis micsoda. Ha kiderül, hogy auti, akkor legalább nem hibáztatja magát a feleség.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9961

• piros.zsuzsanna
szanya: igen, ebben teljesen igazad van....:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9962

• piros.zsuzsanna
szanya: igen, ebben teljesen igazad van....

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9963

Champ, én max. arra gondoltam, hogy fájlnévben adom meg, de még arra sincs időm, nemhogy címkézni! (Hacsak nem csinálja valaki meg helyettem anyámék konyhabútorcseréjét, vagy esetleg az itteni hírfeltöltést, hivatalos levelezést, esetleg a munkámat. :laugh: )
De csak van valaki, aki bevállalja!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9964

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: OK, egyszer majd sikerül, jó banda vagyunk, összehozzuk! Egy Mars expedícióhoz úgyis meg van már a csapat! :laugh:

Más: tudom, hogy nem erre van kitalálva, de olyan szívesen feltenném a DB-ba a fiam mai rajzait! Én kifeküdtem tőlük, ha valakinek nincs jó napja tuti feldobná! :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9965

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: szerintem erre is nyugodtan lehet létrehozni egy közös mappát, hogy gyerekek és műveik. Ide feltehetnénk azokat a képeket, amiket ide nyílvánosan nem szeretnénk. Vagy nem jól gondolom? És már inkább Szanyára bízom ezt a döntést! ;) :laugh:

Piros Zsuzsa: Mi ezzel a programmal készítjük az élménynaplót is, meg az én-könyvet is. Enélkül sokkal nehezebben boldogulnék ezzel a feladattal. Kommunikációra mi sem használjuk, inkább azt mondanám, hogy a kis képekkel tudja ő is olvasni magának a könyvét. :)

Kép felirat: sajnos előttem még annyi feldolgozandó én-könyv oldal áll, hogy a feliratozást nem tudom vállalni most. De ha lesz időm, akkor talán kicsit később. No majd meglátjuk.
Ami most előttem álló feladat, hogyan megy a baba az anyukája hasába, és higyan jön ki. Latka szerint ő bemegy majd apa hasába egy ajtón keresztül. :woohoo: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9966

A Db-t Kisstim adminisztrálja. :) De szerintem szuper ötlet az alkotásos mappa!

Labolen, reméljük Latka azért ezt nem próbálja meg véghezvinni! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9967

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Örülök, hogy tetszik az ötlet! Kisstim rég jelentkezett, gondolom, majd megtudom valahogy, hogy OK-e a dolog (meg hogy hogyan lehet feltölteni! :) )

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9968

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csak létrehozol egy mappát az auti-n belül, és bemásolod, amit szeretnél. Én legalábbis így csináltam. Szerintem Kisstim is ilyesmikre gondolt, így mehetne ez is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9969

Champ!

Csináltam egy főmappán belül neked egyet, nézd meg a DB-ban.

amúgy bárki tud almappákat létrehozni, be kell lépnetek a DB-be, jobb klikkel New Folder, és hát nevezzétek el értelemszerűen. Illetve célszerű a nick név alá betenni mindenkinek a saját anyagát az adott tematikus mappán belül, és akkor tudni fogjuk, melyik kié. :-D

Champ, nézd meg, látod-e az új mappát.
Oldalmegjelenítési idő: 0.576 másodperc