LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9910

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:
Nem is annyira drága az esprico. A mi gyerekorvosunk Aloe Vera-zik, ott egy gyerek multivitamin egy havi adagja 5000 Ft. A honlapon azt írják, hogy jó ízű. Az én fiam a vitaminokat szétrágva megeszi, de ha nem jó az íze, akkor nem dobok ki ennyi pénzt az ablakon. Kóstoltátok már?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9911

• Pongi
  • Pongi profilkép
Ezeket Pongi szerette volna elküldeni nektek sok szeretettel.

Mi is mostanába akarjuk elkezdeni azEspricot Újra isi előtt.
Mi is kinyomjuk kanálba vagy kiszippantja Pongi és van,hogy utána elszopogatja a"tartóját".

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9912

• Pongi
  • Pongi profilkép
:) :P :whistle: :sick: :laugh: :angry: :) :blush: jó éjszakát

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9913

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: erőteljes halolaj szaga van. Gondolom az íze is ilyen. (Bevallom engem már a szaga elrettentett.) A lányom simán beveszi, ő kéri is, hogy neki is adjam. Néha kap, mert hát szerintem az ő hisztijének sem árt némi magnézium! :D
Én azért próbáltam ki ezt, mert először ezt ajánlották, meg mert kifejezetten hiperaktívaknak és figyelemzavarosaknak ajánlják. Az meg a fiamra gyakran jellemző. ;) A fiam kezdetben mikor váltottunk az eskimot sem akarta bevenni. (Szerintem amúgy az olcsóbb). Aztán azt megszokta, azt könnyebben lenyeli.
Lehet azt is adom neki, este. Amúgy sem árt az emésztésének, ha már rostokat nem eszik! :D
Amúgy most komolyan, árthat neki, ha több halolajat eszik?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9914

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Pongi: nem is értettem, hogy mi ez a sok jel! Így már világos! Az én fiam is szereti nézegetni őket, mindig kérdezi, hogy ennek mi baja, ez miért nevet... :)
jó éjt nektek is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9915

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Anyukám nagy omega-3 rajongó, szerintem nem lehet túladagolni, de max hasmenést kaphatsz az olajtól.
Én eddig semmit nem adtam a fiamnak, amit B. doktor javasolt (ő nem az espricot ajánlotta halolajnak), kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a cuccokkal kapcsolatban. Nekem fura, amikor azt mondják, hogy ezt szedd, de csak ezen a számon lehet elérni a fazont, aki árulja.
Azt tudom, hogy az omega-3 jót tesz, szerintem érdeklődni fogok patikában, hogy mit ajánlanak ilyen korú gyereknek.

Pongi:
Helyes a kisfiad! Az enyém csak Marcoverde avatárjáért rajong! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9916

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: ezt patikában árulják. Címről én sem rendelnék. :)
Azért gondolom ezt hasznosabbnak, mint egy egyszerű halolajat, mert van benne magnézium és cink. Mivel a fiam nem eszik semmi gyümölcsöt és zöldséget, ezért szerintem ő eleve magnéziumhiányos. Mikor én is feszült vagyok, én is magnéziummal nyugtatózom magam. Bár lehet nekem a placebo is hat! :D
Hasmenés nálunk nem gond, a fiam "bogyói" ellen még jól is jönne. De nincs hasmenése szerencsére.

3maci: ügyes a kisfiad, hogy így le tudja nyelni a kapszulákat. No majd egyszer talán nekünk is megy majd.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9917

Sziasztok!
Nagyon le vagyok maradva már megint, az elmúlt 2 napot csak átfutottam, majd
azért megpróbálom rendesen elolvasni.

halolaj, Mimi a tonhalkonzervet kiskanállal eszi. Vajon hasonlít a halolaj íze, megenné?

Silvuplé, minden elismerésem! A legjobbakat kívánom Nektek!

Aspi, auti családtagokkal kapcsolatban, nálunk közel s távol sem a családban, sem az ismeretségi körben nincs aspi vagy auti. Sem felnőtt, sem gyerek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9918

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
nem árt a több ahlolaj, max 1 kis fosika...:) de a magnézium a vesén át kimegy ugyan, de amiatt nem kell túllépni az adagot, mert az nem jó ha túl sok, abból van dózis maximum.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9919

iskolakérdés, még nem foglalkozom vele, mert akkor tutira megbuggyanok. Mimi most 4 és fél éves.

Pongi, üdv!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9920

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Magnéziumot nem lépjük túl, eleve kevesebbet kapna abból, mint az előírt. Csak kétfélét adnék esetleg. egy eskimo, egy esprico (a négy helyett). Csak amiatt, mert azt könnyebben beveszi, és amellé tudok multivitamint is adni. Abból is kevesebbet mondjuk, mert azt sem szereti nagyon. :dry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9921

• piros.zsuzsanna
mi sok omega3 at kiprobáltunk de 1 iket sem eszi meg. Ez az espricot gyógyszertári, mert én csak azokat adom, amit az OGYI bevizsgál-még az sem tutti! amiket nem evett meg,azokat én vettem be,és tényleg jó, nyugisab lettem tőle, és csökkent az alvásigényem...:) mondjuk én kicsit hiperktiv vagyok, és figyelemzavarosnak mondanak, na ezek nem lettek tőle jobbak...:(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9922

Jaj, és Szanya! Gratulálok az egyéves évfordolóhoz!
Nagyon elveszett lennék az oldal és a fórum nélkül, Nélkületek!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9923

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Pont most nézem az Eskimot a neten, apával arról értekezünk, hogy vajon a kapszula vagy a szirup lenne nekünk jobb.
Az espricoról a neten azt írják, hogy rágótabletta, a leírásotokból meg úgy veszem ki, hogy töltött kapszula.
Azt hiszem, holnap elnézek egy gyógyszertárba!

Tök jó, hogy van itt egy orvos! (Köszi P.zsuzsa!)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9924

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Lányok !
Nem küldhetnek ki !!!!!Akár milyen vizsgálatról is van szó !
Vadaskertben Csillánál alap, hogy a szülőknek benn kell lennie a gyermekkel a "vizsgálatnál" .
A Korai fejlesztőben 3,5 éveskorától minden évben volt vizsgálat később hallásvizsgálat és IQ teszt is .SOHA NEM KÜLDTEK KI.
Tanulási Biz.-nál a pszihiáter megkért , hogy maradjak kinn, mondtam , hogy nem . Jól tettem mert kiborította a gyereket az összetett mondataival .Végül Én szóltam közbe, hogy itt van vége és kijöttünk. Ha szakmailag nem ért az autizmushoz , ne hogy már ott hagyjam a gyereket vele, mikor a gyerek még sose látta ráadásul.

Tévedésből behívtaka NEVTAN-ba iskola érettségi vizsgálatra , azzal kezdtem, hogy megkérdeztem a hölgyet , Ért e az autizmushoz ? Van e valami képesítése ? Csodálkozott ,mondta hogy nincs . Én meg tárgyilagosan leszögeztem ha nincs , akkor ide ülök a gyerek mellé.Nem tudtak mit mondani , csak annyit , hogy lehet a többi gyereket zavarni fogja ha benn maradok. Mondtam, hogy igyekszem csendben lenni, de a vizuális segítségek mellet , nem kell hogy beszéljek feltétlen. Akkor láttak először napiredi kártyákat és szabály kártyákat.

Régen Én is úgy gondoltam, hogy van egy Nővére aki majd segíti felnőttkorában.De Csilláék elmagyarázták, mennyire rosszul gondolom, és nem tehetem ezt a lányommal.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9925

• piros.zsuzsanna
agiviki: ez nagy szerencse! nekem néha az azért nehéz,mert a környező férfiak mind érintettek...apám is azt mondja: hülye vagy lányom, semmi baja a fiunak. A fiuk mindilyenek...-ja, nálunk :)szóval a minták amiket lát, erősitik az au.tendenciáját néha...emiatt aztán szélmalomharc...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9926

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki:
Kb. 1 évet szánj az iskola keresésre, nektek még tényleg korai, de nem árt felkészülni! És ne ijedj meg semmitől, amit ide leírtunk, úgy tűnik, hogy mindenkinek máshogy rendeződik a dolog! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9927

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Edina:
Az (NT-s) tesó ügyben én is így gondolkodom. Örülök, hogy pátyolgatja a bátyját, örülnék, ha ilyen is maradna a gondolkodása, de azt hiszem, hogy nem feltétlenül a testvér dolga a gondoskodás. A gyereket apával akartuk, nekünk kell felnevelni, segíteni az életben, amíg bírjuk, de most úgy gondolom Grétit soha nem kérném arra, hogy ezt ő csinálja. Ha majd akarja, akkor nagyon büszke leszek rá, de ezt neki kell eldönteni, és remélem leszek majd annyira észnél, hogy ne vegyem zokon a döntését.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9928

Piros Zsuzsa, persze, én is szerencsének tartom, viszont így mi vagyunk a csodabogarak a családban, az ismeretségi körben, de még a környéken is...

Champ, én is úgy terveztem, hogy jövő tavasszal "beiskolázom" a fiamat, ő most 6 éves, aztán ha az megvan, akkor nekiállok Miminek iskolát keresni.
Addigra sok minden kiderül a közoktatás jövőjéről és hátha Mimi is megtáltosodik :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 8 hónapja #9929

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Espricot én csak patikában vettem eddig. Ez egy kapszula, amiben olaj van. Ki lehet nyomni, ha szétvágod a végét. Az eskimo meg egy üvegcse olaj. kávéskanálnyi kell belőle.
Mind a kettőnek halolaj szaga és íze van. Én nem enném meg, de én finnyás vagyok. És nekem anyám nem erőlteti! :D Na jó, csak viccelek... :)

Testvér kérdésben nem értek egyet ezek szerint a szakemberekkel. Nem fogom erre trenírozni a lányomat, nem fogom utasításba adni neki, hogy ha én nem leszek, foglalkozz a bátyáddal, de bízom benne, hogy kérés nélkül is figyelni fog a családjára, mert ez természetes lesz neki. Mint ahogy természetes a mostani családjában is. Én mindennap találkozom a bátyámmal és a családjával, az unokatestvérek szinte testvéri közösségben élnek. Anyukám is napi szinten segít minket. Nálunk ebben nő fel a gyerek, ezért igazából azon csodálkoznék, ha külön kérni kéne, hogy felnőttként odafigyeljen kicsit a másikra. És ismétlem, nem arra gondolok, hogy egy házban éljen vele, vagy terhelje majd a saját családját emiatt. De egy kis odafigyelés, menedzselés szerintem belefér. Már ha majd a fiam engedi akkor! :D
Amúgy meg lesz felesége, majd gondoskodik róla az. És ez most egy önbeteljesítő jóslat, és ezzel le is zárom magamban a távoli jövő miatti aggódást. Ez még olyan messze van, hogy hamarabb aggódok a nagycsoport miatt, mint hogy 20 év múlva mi hogyan lesz. ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.528 másodperc