Edina:
Idén első alakommal Apa volt vele, nem tudta, hogy mi a dörgés, ráadásul most kicsit máshogy ment, mint eddig!
Szanya:
Igen, nick nevek lennének jók, de nem muszáj minden képet, csak mindenkit jó lenne megismerni arc szerint! Köszi előre is!
Piros.zsuzsa:
Az én öcsémmel is nehéz. Még csak 22, a szüleimmel lakik. Borzasztóan boldogtalan, mert irreális elvárásai vannak önmagával, a karrierjével kapcsolatban. Nem lehet katona (háta istennek) és hiába fotóz tök ügyesen, annak idején nem tudtuk rábeszélni, hogy ebben az irányban tanuljon tovább. A bizonyos kiemelkedő területei ellenére egy összeszerelő üzemben dolgozik 3 műszakban. Tök utálja, ennek gyakran hangot ad, így sanszos, hogy a következő leépítésnél sorra kerül. Anyukámat a halálba cukkolja. Tudja, hogy valami nem stimmel vele, mert a mai napig rendszeresen jár a nevelési pszichológusához.
Én sem tudom, hogy mi az az espricot!

A bizottság nekem elsőre azért volt szörnyű, mert senki nem mondta, hogy mire számítsak. Hiába volt időpontunk, egy órát várakoztunk a sivár folyosón. Mire bekerültünk egy irodába a gyereknek zéró türelme maradt. Semmilyen feladatot nem végzett el úgy, ahogy kérték. A montesori tornyot felépítette, de méret szerint visszafelé, majd sorba rakta a korongokat a szivárvány színei szerint. Viszont minden feliratot elolvasott 5 évesen, amit a szobában talált. Ebből megállapították, hogy nem értelmi fogyatékos. Kb. 5 perc után a hölgy közölte, hogy most behívja az egyik kollégáját, hagy nézzen meg ő is autit. Itt én kiborultam, hogy úgy döntenek a gyerekek sorsáról, hogy az én fiamat mutogatják egymásnak, mint a bazári majmot. Egyébként azt írták le, hogy maradjon az addigi ovijában, és mennyi fejlesztés jár neki, amit már addig is kapott, mert mi hordtuk a nevelésibe.
A következő évben tök más volt, pedig a legrosszabbra készültem: nem kellett várni, voltak játékok a folyosón, beszélgettek a gyerekemmel (már kicsit lehetett)a vizsgálatot pedig egy új gyógyped. csinálta, aki az autizmus alapítványtól jött. Zalán játszott egy szuper kacatokkal felszerelt szobában, mi beszélgettünk róla. Néha kért ezt-azt a gyógyped a gyerektől (hozd ide, milyen színű, neved, korod stb.) Erre jött az idei, ami megint is csalódás.