LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9782

Ez így már megnyugtatóbb azért. :)

Tyű, én azt hittem, ez egy pofonegyszerű téma. Hát akkor megmondom neki, hogy menjen vissza ahhoz, aki először műtötte.

Köszi a tanácsokat! :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9783

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
Nagyon szivesen. Mostmár itthon is van netem, gyakrabban leszek bent. Remélem tudok segíteni,ti is sokat segítetek nekem...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9784

Hát igencsak sokféle szakma képviselői jelen vannak a fórumon, és ha még a párjaink szakmáját is idevesszük, mindenféle kérdésre megtalálhatjuk a választ, akármely témában is akadunk meg. ;)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9785

Örülök, ha mi is tudunk segíteni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9786

HáromMackó, mindjárt kiderül, hogy így van-e! :cheer:

Azt mondja meg nekem valaki, hogy a sütikivágó (amivel a mézeskalácsot készítjük) milyen fémből van? És honnan lehet olyat beszerezni?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9787

Hát, van műanyag is meg fém is. ;) Ami nekem van az nem saválló, és nem is alumínium, mert rozsdásodik. Az üvegáru és háztartási cikk üzletben vásároltam, de interneten is tudsz rendelni.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9788

• piros.zsuzsanna
  • piros.zsuzsanna profilkép
Szerintem a jó minőségűek talán nikelezett aluminium, denembizti. Nekünk is van minden féle van: rozsdamentes,meg rozsdás, meg műanyag. Még a gyerekjátékokkal is szoktam sütit kivágni,meg a gyurmaformával...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9789

Sk. szeretnék sütikivágót készíteni és az a kérdés, hogy miből kéne csinálni. A férjem tud szerszámot csináltatni, amivel formára lehetne hajtani.
Én is nikkelezett alumíniumnak saccolom, de enyhénszólva nem értek a témához.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9790

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya !
Új vállalkozás Sütőde ? Eladó szakmám is van. :silly:
Mennyi ötlet . :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9791

Edina, vállalkozásnak azért nem nevezném. :laugh:
Van sok. Ezt pl. éjjel fél egykor vázoltam a férjemnek. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9792

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Mandulához:
Kimni: a fiam "limfóm" alkat, ezt a gyerekorvosunk és egy fül-orr-gégész is említette már. Lehet, hogy erre gondoltál.
Piros.zsuzsa: nekem szóról szóra ugyan ezeket mondta a két orvos, akik a fiamat műtötték. Azt is mondták, hogy a harmadik orrmandula műtéttel azért kéne jó pár évet várni, mert a hegesedés is okozhat duzzanatot és így légzési nehézséget. Azt tőled hallom először, hogy elsorvadhatnak az orrmandulák tini korban. Tök jó, csak győzzük kivárni, mert nem hiányzik még egy műtét! A garatmanduláit gyönyörűen kivették, én akkor úgy éreztem, az életét mentették meg vele. Mellesleg a nem szelelő orrjáratok miatt évek óta folyamatos arcüreg gyulladása van: ha nem náthás, semmi tünet, de valamiért mégis tüsszent egy nagyot, hihetetlen ronda dolgok tudnak kijönni az orrán. Ilyenkor nagyon megijed. Azt mondja, hogy az orrfújást is ezért nem akarja csinálni, fél, hogy valami kijön az orrából.

Az én és Apánk szakmája, azt hiszem a mindennapi életben csak minimálisan hasznosítható, de ha valakinek mégis környezetvédelemmel és vámügyintézéssel kapcsolatos tanácsra lenne szüksége, állok elébe! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9793

• vocean
  • vocean profilkép
Üdvözlök minden kedves Szülőt a fórumon!

Két éven keresztül dolgoztam egy 6 éves autista kisfiúval átlagban napi 6-10 órában Svájc területén. (Életem legmeghatározóbb élménye volt!) :)

Most szeptemberben pedig Bárczis hallgató leszek autizmus-és pszichopedagógia szakirányon.

Szeretnék az egyetem mellett délutánonként napi 2-6 órában továbbra is autista, hiperaktív, viselkedészavaros gyerekekkel élő családoknak segíteni. (gyermekfelügyelő-fejlesztő)

Remélem, hogy ezen a fórumon találok olyan szülőket, akiknek szükségük van a segítségemre, vagy, hogy esetleg ötleteket adnának, hogy hol találhatnék ilyen típusú munkavégzést. . .

Előre is köszönök minden választ!

E-mail címem:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9794

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Sütikivágó: Ha rozsdásodik, akkor tuti nem alumínium. Én ezt a fémet teljesen mellőztem a konyhából, az egyik legkárosabb fém, amivel minden nap érintkezünk!
Szerintem rozsdamentes, saválló lemezből kellene elkészíteni. Le kell mérni, hogy milyen vastag lemezből van a bolti, de a saválló nagyon drága mulatság. Ha van bádogos ismerősötök, akkor kellene tőle kérni vágás utáni maradékot, nekik az csak hulladék, de sütiformákhoz elég lehet!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9795

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9796

Champ, és mi lenne, ha rézből csinálnám? Ahhoz talán könnyebben hozzá lehetne jutni.
A réz nem káros ugye? Mondasz valamit a bádogossal. Van valami hasonló szakmában lévő ismerősöm, nem biztos, hogy bádogos, de valami tetővel kapcsolatos dolog. Megkérdezem a véleményét.

Vocean, szerintem lesz vevőd, ha értesz a vizuális eszközökhöz.

Glor, bejelentkezést kér! Miről szól a cikk?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9797

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Orrspray autizmus ellen?

2012. May 21. Monday 07:27

Egy előzetes tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az autizmussal élő gyerekek számára beadott oxitocint tartalmazó orrspray elősegítheti a szociális információk feldolgozásáért felelős agyi terület fejlődését.

A Yale Egyetem kutatói hangsúlyozták, hogy ez csupán egy előzetes tanulmány, és mindössze 7 autizmussal élő gyerek vett részt a kutatásban, a résztvevők csupán egyetlen adag oxitocint kaptak, és nem vizsgálták, hogy az agyi aktivitás megmutatkozik-e az autista gyerekek viselkedésében is.

Ennek ellenére a kutatók úgy nyilatkoztak, komoly reményeket fűznek a szerelmi hormonként is ismert oxitocin alkalmazásához az autista gyerekek kezelésében. Az oxitocin jelentős szerepet játszik az érzelmi kötődés és a romantikus érzelmek kialakításában, ezért feltételezhető, hogy az alkalmazása segítséget nyújthat a szociális jelek és információk dekódolásában az autisták számára, mondta Robert Ring, az Autism Speaks szervezet kutatási alelnöke, aki nem vett részt a kutatásban.
A Yale Egyetemen végzett tanulmány során a kutatók a hét autizmussal élő gyerek egyik felének oxitocint is tartalmazó orrsprayt, a másik felének pedig placebót adtak. Miközben a kutatók a funkcionális MRI segítségével folyamatosan figyelték a résztvevők agyi aktivitását, a gyerekeknek különféle szociális szituációkat feldolgozó teszteket kellet elvégezniük.

„Az eredményekből egyértelműen az látszott, hogy az oxitocin hatására az autista gyerekek agyában megnőtt a szociális viselkedésért felelős területek aktivitása, és ezek a területek gyakorlatilag szinte ugyanúgy funkcionáltak, mint egy normálisan fejlődő gyerek esetében” - nyilatkozta Ilanit Gordon, a Yale posztdoktori hallgatója, a tanulmány szerzője.

A tanulmány eredményeit a torontói Nemzetközi Autizmus-kutatási Konferencián ismertették.
Kedvencekhez (26) | Idézés a honlapján

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9798

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, Edina! Szeretnék én is gratulálni! Köszönjük, hogy vettétek a fáradságot és összeütöttétek ezt a jó kis honlapot! Remek a cikk és a képeknek is nagyon örültem, igaz így még jobban sajnálom, hogy lemaradtunk!
Az evés témához, nem tudom, hogy a gyerekek az ivással, hogy állnak? Jázminnak csinálni szoktam a gyümölcscentrifugával koktélokat: a mai állt, 2 db sárgarépából, 2 db paradicsomból 1 nagy marék spenótból, 1 kiló dinnyéből, és 2 kiló almából 2 db barackból. Az alma elnyomja a zöldségek ízét, megiszik belőle 2 és fél decit és 5 perc múlva kéri a következőt. Innentől kezdve, ha megitta a napi 7 deci koktélját, már nem stresszezek azon, hogy mit eszik napközben, vitamin már került a szervezetébe. Mondanom se kell, hogy az almán kívül egyiket sem venné a szájába, nyersen legalábbis biztos, hogy nem, de meginni minden további nélkül megy

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9799

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Eddig mindig tudtatok nekem segíteni, most is tegyétek léci!
1 hete megy a bili projektünk. Emma útmutatása alapján két bilire ültetés között felraktam a pelenkát. Igen ám, de ma arra mentem be szobába, hogy a Jázmin bugyistól pelenkásan ül a bilin. Ügyesen pisilt a bilin ülve csak a pelenkába. Természetesen a nap további részében pucéran rohangált és 3 * magától ráült a bilire és ügyesen végezte a dolgát. Igen, ám de két balesetünk is volt, ami a kanapéra sikerült. Olyan pisi szag van a szobában, hogy döbbenet. Az alap gond az is, hogy a nadrágot még nem tudja lehúzni, lehet, hogy először azt kellett volna tanítgatni. Mitévő legyek?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9800

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
piros.zsuzsanna, hát micsoda véletlen :) Klassz szakma ez, úgy látom, te valóban élvezed is, ez a legjobb, ha valaki olyasmit csinálhat, amit szeret! Hát, sok helyen jártam már. Tulajdonképpen a Péterfyben kötöttem ki, ahol még a főorvosnak is megmutattak sebtiben, mert ilyet ők még nem láttak, felnőtt korban orrmandula?? A dokinő, akihez járok azóta az Udvarhelyi Beatrix, de ott már mindenki látott engem, szerintem nagyon jó hely. A másik doki, aki az orrcseppet írja a dr. Németh Tamás, nekem vele sincs gondom, rengeteg rossz orvosnál voltam már. Heim Pálos orrcseppet ír, azt mondta, pont ezt szokták adni újszülötteknek is, ez olyan (nem mindegyik ilyen), csak a Heim Pálban csinálják. Ő azt mondta, a bioparox erősebb. A szteroid ÉS az antibio nekem hatalmas segítség volt, külön a szteroid semmi, az antibio külön (bioparox) szintén semmi. Igen, igen, Champ leírta, limfoid alkat vagyok (ez nem jutott az eszembe) és már Beatrix is mondta, a Németh Tamás is, sőt a gyerekorvosunk is, aki mellesleg fül-orr szakorvos is, hogy aki limfoid, annál felnőtt korban is jöhetnek ilyen problémák. 3 különböző orvos műtött különben és valóban, gyerekkoromban már nem is nőtt vissza, csak felnőtt koromban, arról ugye a gyerekkori orvosaim nem tudnak :D Ami most baj, hogy a 3x is kivett garatmandulám (harmadszorra kiégették már azzal az új rádiófrekvenciás eljárással, de már olyan kötegezett a fél torkom, hogy nem is tudta rendesen kiégetni, mert akkor az egész torkomat, egészséges szöveteket is égetnie kellett volna) be tud gyulladni, el tudom kapni a mandulagyulladásokat a gyerekektől, pedig csak icipici van, pár mm (ez nőtt vissza), de tüszős is tud lenni. Az orrommal csak annyi a gond, hogy a refluxom miatt egy náthából kötelezően arcüreg gyulladás alakul ki.
A gyerekeimnél az orrmandula műtét csodákat tett különben, szóval én abszolút nem vagyok műtét ellenes :) Csak az ennyire limfoid embereknél nem látom értelmét, mert az első fertőzés aktiválja a nyirokszövetet és visszajön valami mandulaféle.
Amúgy a szteroidos orrcseppből nem szívódik fel szinte semmi szteroid a véráramba, mert cukros vagyok és a szteroid borítja a cukromat rendesen (pl az Elocom krém is), de ez a csepp abszolút nem. Ebből is gondolom, hogy nagyon alacsony hatóanyag tartalmú lehet (Avamys pl hatott a cukromra, meg a Nasonex is). Ha van ötleted, szívesen veszem :)

Hát, még mindig csak kapkodom a fejem, rengeteget írtatok... már balatonon vagyunk, itt a töltőm, megpróbálom utolérni magam és a fórumot!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9801

Glor, köszönjük! :)
Az enyém csak vizet iszik...

Biliügy: jól csinálod! Szerintem hagyd rajta a pelust, viszont állj folyton készenlétben, és ha megy pisilni, ugorj oda, és húzd le. (Gondolom már nadrágpelusa van.) Mi így csináltuk a fiammal és pikkpakk megtanulta, hogy le kell húzni. Persze eleinte nem tudta egyedül, de kivárta!
Oldalmegjelenítési idő: 0.524 másodperc