piros.zsuzsanna, hát micsoda véletlen

Klassz szakma ez, úgy látom, te valóban élvezed is, ez a legjobb, ha valaki olyasmit csinálhat, amit szeret! Hát, sok helyen jártam már. Tulajdonképpen a Péterfyben kötöttem ki, ahol még a főorvosnak is megmutattak sebtiben, mert ilyet ők még nem láttak, felnőtt korban orrmandula?? A dokinő, akihez járok azóta az Udvarhelyi Beatrix, de ott már mindenki látott engem, szerintem nagyon jó hely. A másik doki, aki az orrcseppet írja a dr. Németh Tamás, nekem vele sincs gondom, rengeteg rossz orvosnál voltam már. Heim Pálos orrcseppet ír, azt mondta, pont ezt szokták adni újszülötteknek is, ez olyan (nem mindegyik ilyen), csak a Heim Pálban csinálják. Ő azt mondta, a bioparox erősebb. A szteroid ÉS az antibio nekem hatalmas segítség volt, külön a szteroid semmi, az antibio külön (bioparox) szintén semmi. Igen, igen, Champ leírta, limfoid alkat vagyok (ez nem jutott az eszembe) és már Beatrix is mondta, a Németh Tamás is, sőt a gyerekorvosunk is, aki mellesleg fül-orr szakorvos is, hogy aki limfoid, annál felnőtt korban is jöhetnek ilyen problémák. 3 különböző orvos műtött különben és valóban, gyerekkoromban már nem is nőtt vissza, csak felnőtt koromban, arról ugye a gyerekkori orvosaim nem tudnak

Ami most baj, hogy a 3x is kivett garatmandulám (harmadszorra kiégették már azzal az új rádiófrekvenciás eljárással, de már olyan kötegezett a fél torkom, hogy nem is tudta rendesen kiégetni, mert akkor az egész torkomat, egészséges szöveteket is égetnie kellett volna) be tud gyulladni, el tudom kapni a mandulagyulladásokat a gyerekektől, pedig csak icipici van, pár mm (ez nőtt vissza), de tüszős is tud lenni. Az orrommal csak annyi a gond, hogy a refluxom miatt egy náthából kötelezően arcüreg gyulladás alakul ki.
A gyerekeimnél az orrmandula műtét csodákat tett különben, szóval én abszolút nem vagyok műtét ellenes

Csak az ennyire limfoid embereknél nem látom értelmét, mert az első fertőzés aktiválja a nyirokszövetet és visszajön valami mandulaféle.
Amúgy a szteroidos orrcseppből nem szívódik fel szinte semmi szteroid a véráramba, mert cukros vagyok és a szteroid borítja a cukromat rendesen (pl az Elocom krém is), de ez a csepp abszolút nem. Ebből is gondolom, hogy nagyon alacsony hatóanyag tartalmú lehet (Avamys pl hatott a cukromra, meg a Nasonex is). Ha van ötleted, szívesen veszem
Hát, még mindig csak kapkodom a fejem, rengeteget írtatok... már balatonon vagyunk, itt a töltőm, megpróbálom utolérni magam és a fórumot!