LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9503

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Ja, és balatoni talihoz. Én Veszprémben lakom, itt nőttem fel, és sokat nyaraltam a Balatonnál, de elsősorban Alsóőrsöt ismerem. Ott most a strand nagyon gyerekbarát lett. Van egy szuper játszótér, ahol a játékok köré gallyakat szúrtak le a nyár elején, és ezek meggyökereztek, és kihajtottak, amitől árnyékolva van minden, és olyan vadregényes-bujócskás a hatása. Valamitn kialakítottak egy homokos parti rész a strand végében, ami úgy megy át vízbe, mint a déli parton, szóval egy nagy vizi homokozó az egész, és ez elé leraktak hullámtörő szerűen cölöpöket, amin csak egy szűk kijárat van a strand többi vízrésze felé. Szuper. :P
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9504

Dreamer, ez szuperül hangzik!

Mi a véleményetek az ötletről?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9505

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Dreamer: a férjem veszprémi, minden hónapban megyünk a nagyszülőkhöz. Mi ott is nyaralunk majd augusztusban is. Most is ott voltunk. :) Szóval nekünk jó Alsóörs. Csak az időpont a kérdéses. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9506

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Mi a déli parton szoktunk nyaralni, Veszprém elérhető távolság lenne nekünk is...:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9507

Tomger, van itthon gluténmentes lisztkeverékem, mert amúgy is ki szerettem volna próbálni a gluténmentességet egy rövid időre legalább. Mimi egyébként nem eszik semmilyen pékárut, legfeljebb sütiket és kekszeket, de azt meg általában úgyis én sütöm. Szóval szívesen próbálkozom, jaj, remélem ehető lesz! A tej- és tojásmentesség simán megy már, de ez a glutén :unsure:
No, majd meglátjuk. Legfeljebb viszek egy karton gesztenye marcit, ha ehetetlen a süti :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9508

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Viki, ehetetlen biztos nem lesz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9509

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9510

Tegnap estét a sebészeti ügyeleten töltöttük és gazdagabbak lettünk pár öltéssel a fején. :(
Annyira megviselt midannyiunkat hgoy most sem bírok magamhoz térni . Senkinek nem kívánom hogy halljon ilyen fájdalmas könyörgést sírást egy nem beszélő autista gyerektől. Végig az járt a fejemben hogy vajon mi zaljik le benne miért fogják öten és miért bántják. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9511

Jaj, szegény. :( Mi történt, hogy sikerült lesérülni? Nagyon fájt neki a varrás?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9512

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Jaj, Kata, annyira sajnálom! :( Mi történt?
Amit írtál, a FB-on kisfiadról (ágytologatás), hogy milyen kis nyüzsgős mostanában, sajnos ez várható volt! :(
Mi a múlt decembert töltöttük a sebészeten, körömágy gyulladás miatt. Az sem volt semmi, hetente jártunk, de a vége mégis az lett, hogy leesett egy körme a jobb kezéről. Egész ügyes volt a végére (4 hétig, heti 1X-2X járunk ellenőrzésre, kötözésre, sebfeltárásra), de a mai napig emlegeti!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9513

Mankától kaptunk egy szerkeszthető Pictoselectoros szabályoldalt a köszönésről, betettem ebbe a cikkbe: auti.hu/index.php/vizualis-segedeszkoezo...itsegek-oetletadonak
Csak belépve látható!

Köszi Manka! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9514

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Megnéztem a Szanya által feltöltött fejlesztő anyagokat, amiket készítettél. A téli öltözködésnél nagyon mosolyogtam, mert ez nálunk is gond volt. A téli kabáthoz szigorúan hozzátartozott a kesztyű, akkor is fel kellett venni, amikor már azért nem volt olyan hideg, de még szükségesnek tartottam a vastag kabátot.
Én először azzal próbálkoztam, hogy bejelölöm a naptárban, hogy melyik napig hordhatunk kesztyűt (a naptár működését már ismerte). Aztán jött egy februári nap, amikor volt vagy +10 fok, mindenki széldzsekiben rohangált, az én fiamon meg kesztyű volt! :) Az egyik barátnőm hozott nekem a papírboltból tanulós hőmérőt, hogy próbálkozzunk inkább azzal. Nagyon bejött! 2 napig használtuk, utána már elég volt megnézni és meghallgatni az időjárás jelentést és nekem is elhitte, hogy nem fog fázni a keze! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9515

Jaj, Kata! Sajnálom!
Mi történt? Most hogy vagytok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9516

Segítséget kérnék Tőletek. Családunk fiú tagjai holnap levonatoznának a nyaralóba. Olivérnek is van MÁK kártyája az aorta szűkülete miatt. Nem találom sehol, de a MÁV-nál nincs kedvezmény a MÁK hatósági igazolványra?
Tudtok erről valamit?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9517

Van, ha Edina ráér, biztos leírja, épp most vettek vonatjegyet kedvezményesen.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9518

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Ágiviki:
A MÁV-nál 6 éves korig ingyenes az utazás, ha IC-vel mentek, akkor a helyjegyet viszont meg kell venni.
Ha gyerkőc betöltötte a 6 évet, de van MÁK igazolványa, akkor neki és egy kísérőnek jár a 90%-os kedvezmény. Mi rendszeresen vonatozunk, mindig gond nélkül tudunk jegyet venni és a kallerek is normálisak, de a kártyát a vásárláskor és a kalauznál is be kell mutatni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9519

Champ, de jó! Köszi!
Szanya, Neked is köszi!
Izzítom ám holnapra a sütiket!!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9520

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Az én konyhámban is sülnek a muffinok! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9524

A sérülést a tévé szekrény szélétől kapta szaladt mesét nézni a számítógéphez és megbotlott valahogy és hátul csattant szét nem nagy seb két centi de elég rendesen kivérzett.
Röntgen totál lehetettlen volt nála ordít ha le fektetik orvosnál.
A varrás meg szőrnyű volt bár normálisak voltak a segítők meg a doki.
Nagyon nehéz volt leszorítani és féltünk hogy befulladt a sírástól. A hajmosánál is szokott annyira sírni hogy hörög
D e túl vagyunk rajta bár én még a mai nap nem tudom magam túl tenni rajta hogy milyen fájdalom lehetett neki a kis lelkébe nem is a testébe. Hogy félt.
A varrat szedés még egy tortura lesz.

JA AZÓTA ÉN IS KIFICAMÍTOTTAM A BOKÁM HIPPIJÉ :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9525

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kata:
És hogy van most? Megnyugodott?
Amikor mi első alkalommal mentünk röntgenre, akkor lerajzoltam neki. Próbáljátok meg, hátha megérti. Vagy kereshetsz videót vagy képet a neten, de csak olyat, amin látszik, hogy nem fáj, nem sír a beteg.Hátha bejön. :unsure:
Mi másfél évig nem tudtunk az egészségházunk főbejáratán bemenni, mert a földszintem van a fül-orr-gégészet és egy arcüreggyulladásnál kiöblítették az orrüregét. Nem volt fájdalmas, de azért nem tetszett neki.
Ma is csak úgy jön le a földszintre, hogy közli, nem megy gégészetre!
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc