LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9461

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Mi Vadasban kaptunk egy kártyanaptárat, amit a békéscsabai auti.hu alapítvány gyártott le. Arra szolgál, hogy ha "beszólós" szituba keveredünk és nincs kedvünk magyarázkodni, akkor nyújtsuk át. Ez a szöveg van rajta:
"E furcsa viselkedést az autizmus okozza. Olyan fejlődési zavar ez, melyben a társas viselkedés, a kommunikációs készségek és a gondolkodás fejlődése sérült. Ezért az autizmussal élő emberek sokszor furcsán, kiszámíthatatlanul viselkednek. Kérjük segítsen azzal, hogy megértő és türelmes!"

Én eddig egyszer-kétszer használtam, a hatás nem maradt el!
www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=728357
Ez a link már fenn volt az auti.hu-n, ebben is bemutatnak egy hasonló kártyát.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9462

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9463

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Aki szeretne ilyen "Bocsi" kártyát , szivesen küldök .
Szanyával megbeszélem tegyük fel az oldalra.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9464

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Silvuple.

Ha kérdés , hogy beválald e ? a gyermeket . Ne tedd .
Pasi jöhet még száz.
A gyerekeidet biztos , hogy egy életre megviselné a döntésed.
Az Én lányom enyhén érintett a fiamnak sokkal több gondja van az autizmusa miatt . A lányom folyamatosan szekál, mondván hogy jobban szeretem a fiam , neki minden meg van engedve stb pedig ez nem igaz szigorúbb vagyok a fiammal, de az igaz , hogy sokkal többet kell vele foglalkoznom és fejlesztenem ezért a lányom mindig úgy érzi, hogy vele nem törődöm.
Gondolj bele ők testvérek . Két külömböző gyerek.
Ami a lányomat érdekli az a fiamat kibuktatja és fordítva. Nehéz megszervezni egy családi programot . stb.
Az életünk teljesen megváltozott , folyamatos lemondások és átszervezések sora.
Miért tennéd ki ennek a te gyermekeidet ?
Ez nem önzőség és nem kell gyötrődnöd miatta !
Nem a Te életfeladatod , hanem az apjáé .
Ami még szempont egy auti gyerekből auti fiatal lesz. Mindig segíteni kell a háttérből. Vagyis ez egy egész életre szoló feladata a szülőnek intenzíven.
Ne tedd , a gyerekeidet nézd .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9465

Edina, a Bocs kártya már rég fönt van, csak most hirtelen nem tudom, hol...

Piros.Zsuzsanna, hát ebben van valami, jogos. Bár ma is jól felbosszantott, mert mentünk strandra és eljátszotta ugyanezt. Na de ez volt a legkisebb problémám, mivel nem volt hajlandó víz közelébe jönni se. Jó, hogy egy vagyonba került. :unsure:

Ügyesen visszaszóltál a nőnek, minek szól bele! Nem bocs kártya kell az ilyennek, hanem a helyrerakás. Semmi köze hozzá, hogy mi baja a gyereknek!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9466

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Nálunk minden kimozdulás előtt otthon pisilni kell. Ez megy is, mielőtt beülünk a kocsiba, elmegy. Szinte már rutin. De a corában minden alkalommal el kell menni a nyilvános mosdóba, mert ott pisilni kell. És ez is rutin. :D
Egy ideig meg mindig a mellettünk lévő bolttal szemben kellett pisilni egy villanyoszlop mellett a séta után. Csak mert egyszer így jött ki a lépés. Alig győztem lebeszélni róla, mert volt, hogy nem is jött semmi, csak álltunk ott bután, a boltosok meg nézték, hogy mit csinálunk, mikor itt lakunk a szomszédban. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9467

Labolen, ez nagyon hasonlít a mienkre! :laugh: Van itt 2 sarokra egy gyerekcipőbolt, ahányszor cipőt akarunk venni, minden alkalommal rájön a pisilés. Szerintem egyszerűen szokássá vált. Meg a Tesco wc! És szintén van, hogy nem jön semmi! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9468

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya
Nem találtam sehol, azért írtam .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9469

Pedig fent van, emlékszem, hogy felraktam. Csak meg kell találni (ahogy Dina baba mondaná. :laugh: )

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9470

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
A "helyén van , csak a helyét kell megkeresni " ahogy anyum mondaná. :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9471

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Edina, úgy látom, akkor nálatok is hasonló a helyzet, az én nagyfiam is szóvátette, hogy Vele már alig foglalkozom. Tehetetlenül állok a probléma előtt, ráadásul igaza van. Éjjel nappal csak a kicsimmel fogalakozom :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9472

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Ja és tényleg éjjel nappal, mert nappal foglalkozom vele, éjszaka meg olvasom hogy majd hogyan foglalkozzam vele..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9473

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, Edina:
Erre a Bocsi kártyára gondoltok? Én láttam már valahol másmilyen formátumút is (talán annak kék volt a kerete).
auti.hu/index.php/ajanlott-oldalak/115-v...eszkoezoek-programok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9474

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Tomger .
Ez így van.
Csak nálunk most mivel 13 éves a lányom,nem elég az hogy aspi , tombolnak a hormonok is .
Most nagyon eldurvult a helyzet itthon , sokat veszekedtünk a tesó féltékenység miatt .Ma hazaküldtem nagyival Miskolcra mondtam , hogy addig marad amíg jól érzi magát .Megkértem anyósom és a húgom, hogy felváltva kényesztessék ha lehet . Remélem kicsit lehiggad .
Reggel azzal a mondattal ébredt , hogy :
- Már alig várod , hogy megszabadulj tőlem ? Úgye ?

Némi pihenés nekem is jól jön , mi tagadás . :P
Fiam sokkal problémásabb auti vonalon, viszont még mindig nyugisabb vele mint a kamasz aspi lányommal.
Előre félek , a fiam milyen lesz 12-13 évesnek.
Nem akarom tudni előre inkább . :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9475

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szia Miri :)
Igen ez az . köszi . :) :) :)

Vasárnap megyünk együtt ??

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9476

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Edina, az én nagyfiam nem aspi, de ilyesmi mondatok az ő száján is kicsúsznak simán. Most ő is a nagyinál van, és ott simán minden kívánságát lesik.. de úgy érzem ez az 1-1 hét nem old meg semmit.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9477

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Mivel együtt nem tudok velük, mindkettő számára hasznos tartalmas időtöltést biztosítani, valahogy leválasztani szeretném a kicsit magamról időnként 1-1 órára, de ez nem megy...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9478

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Edina:
Mehetünk. Nagy HÉVVEL? :)

Képzeld, az én fiam is Miskolcon van. :laugh: Tegnap reggel vittem el az unokatestvéréhez (a nővérem 22 éves lányához), ő nemrég költözött oda és nagyon szerette volna, ha Zsebi nála tölt néhány napot. Nem tudom, tisztában volt-e, hogy mire vállalkozik. :unsure:
Először a fiam nem akart menni, hogy én nem alszom ott, de aztán sikerült rábeszélni. Ilyen 4 éve nem volt, hogy nélkülünk máshol aludna. Akkor a tesójánál aludt, Győrben, és az esti lefekvésnél iszonyatosan hisztizett, így aztán utána nem is erőltettük nagyon. Azt mondta, hogy szeretne még máskor is elmenni, de csak úgy, hogy ne legyen sötét. ;)
Most túl vagyunk az első éjszakán, és szerencsére semmi gond nem volt, bár azért izgulok valamennyire, órák óta fáj a fejem, és ez lehet, hogy nem a front miatt van. :unsure:
Tegnap késő este még szökőkutakat néztek, így aztán hamar elaludt. :lol: Ma Lillafüredre mentek erdei vonatozni, holnap délután pedig már megyek érte.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9479

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Tomger.
Tudom persze, nem megoldás. :(
De kicsit remélem feltöltődik Ő is és Én is , utána megpróbálom valahogy másképp. Csak a baj az , hogy nem tudom magam ketté osztani. Az Apjuk meg éjjel nappal dolgozik , nekem kell egyedül valahogy megoldani az egészet.
Anya lánya délutánokat valahogy beiktatom megint , kérek segítséget a Decentrumtól.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 9 hónapja #9480

Ma reggel a férjem megkérdezte, hogy mikor is lesz az a találkozó. :) Szóval, ha lesz rá lehetőségünk elmegyünk majd a balatoni találkozóra, ha megvalósul.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.500 másodperc