LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49715

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49716

Donpepe, Babesz
Most olvastam a másik topicon a hozzászólásaitokat, amikor még a gyerkőceiteknek nem volt diagnózisa. Na pont itt vagyunk most mi is.
Szeretném megkérdezni, hogy milyen fejlesztésre kezdtetek járni a kezdetben? És hová? Aitispec? Van ilyen egyáltalán 2 évesnek?
Donpepe, nálatok a beszéd értése milyen volt 2 évesen a kisfiadnál?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49717

Timmo. Tsmt torna, vízben levés, azért nem úszást írtam mert az ilyen korban szinte esélytelen. Beszéd értés az még most is egy nagy kérdés, bonyolultam mondatoknál mintha meg sem hallaná. 3 éves korában ha jól emlékszem kb. 15-20 használt szavunk volt. Ebben a korban a mozgás fejlesztése a legfontosabb szerintem. Visz magával mindent

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49719

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Timmo.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49720

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya vagy bárki :)

Iskolát keresek Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49721

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49722

Donpepe
A használt szó azt jelenti, amit pl.kér? Mondjuk alma vagy inni... vagy az is amit mondjuk egy könyvben lát és mond?
Igen, a mozgást nyomjuk, sajnos a vízi terápia most szünetel.
Milyen oviba jár a kisfiad? Integráltba vagy kiscsoportosba? Írtad korábban, hogy van neki kis barátja. Tehát a szociális rész nálatok kevésbé érintett. Jól gondolom?

Nina
Köszi, hogy leírtad. Lehet nálunk ez tényleg csak az a fajta elbambulás amit néha én is csinálok. Ma pont nem volt, de majd ezt a csettintgetést próbálom, ha látom.

Ez az iskolakérdés elég durva...

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49723

Timmo. A használt az amit mond, mindegy hogy milyen módon. Sok szót ismerhet de nem használja pl. Köszönöm, kérem, szia, stb. tudja mint jelent de nem használja. 2 barátja van, senki mással nem működik nagyon együtt, 0 éves kora óta szocializáljuk, visszük magunkkal közösségbe, üzletekbe, stb. 2,5 éves korától integrált oviba jár, 25 fős.Öltöztetem vetkőztetem mai napig, lépcsőn utánlépéssel jár többször figyelmeztetni kell mindenre.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49724

Donpepe
Ti használtatok PECS kártyát vagy napirendet?
2 és 3 éves kora között mekkora fejlődést tapasztaltatok bármilyen területen?0

Hogy kell elrejteni a hozzászólást?

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49725

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
Szanya

Timmo
Ahol szerkeszted a szöveget, mikor hozzászólást írsz, ott van egy ikon az első sor 2/3-ánál (szerintem sárga és kék ruhás emberek :) ), azzal lehet elrejteni a szöveget. Vagy beírod a rejteni akart szövegrész elé kapcsos zárojelben a hide szót, a végére ugyanez perjellel. Így, csak szóközök nélkül:
[ hide ] szöveg [ /hide ]

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49726

Nina, köszi a segítséget (elrejtés).

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49727

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49728

Timmo. A fejlődés nagyon változó volt és gyakran vannak visszaesések most is. Pecs kártyát most is erőltetnék, nincs sok tapasztalatom benne. Érdemes megpróbálni, de azért türelemjáték mikorra betanuljátok.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49729

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49730

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49731

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49732

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49733

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49734

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49735

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.166 másodperc