LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49668

Misty
Nem kaptunk kódot. Heti 1 logopédia fejlesztést írtak beszédindításhoz de még nincs meg az írásos szakvélemény, úgyhogy ezen a vonalon még nem is vagyunk sehol. Magánban megy a fejlesztés meg itthon.
Igen, kicsi még a diagnózishoz, de nem tudom mi a legideálisabb fejlesztés neki. ABA terápiát kezdjük el egy vagyonért látatlanban? Ráadásul ő juti nélkül is elég együttműködő.
A TEACHH-t nem ismerem.
Nagyon egyedül érzem magam a problémával, mintha úsznék az árral szemben és nem tudom mi a legjobb.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49669

Misty
Nem kaptunk kódot. Magánban megy a fejlesztés meg itthon.
Igen, kicsi még a diagnózishoz, de nem tudom mi a legideálisabb fejlesztés neki. ABA terápiát kezdjük el egy vagyonért látatlanban? Ráadásul ő juti nélkül is elég együttműködő.
A TEACHH-t nem ismerem.
Nagyon egyedül érzem magam a problémával, mintha úsznék az árral szemben és nem tudom mi a legjobb.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49670

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49671

Köszönöm aba
Tényleg borzasztó ez a bizonytalanság. 2 évest szerintem sehol nem diagnosztizálnak magánban sem. Az Autizmus Alapítvány szakembereit, a Vadaskertet és a Korai Fejlesztőt olvastam, hogy ott ritkán lőnek mellé a diagnózissal.
Még egy év bizonytalanság biztosan vár rám, ha meg valóban auti, akkor a teljes összeomlás. Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy a jelenlegi lelkiállapotomból fel tudnék állni.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49672

Na ez egy kiváló példa arra, hogy miért nem diagnosztizálunk itt szülőként.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49673

Timmo
Szerintem mindenki azt érzi először, amit te, de hidd el, hogy ez változni fog ha auti is. Az eleje a legrosszabb. Széles a spektrum, azok alapján amiket írtál, jók a kilátások is. De sok más fejlődési zavar is okozhatja, lehet csak idegrendszeri értetlenség... Kérj másodvéleményt szakambulancián, pl Autizmus Alapítvány, ha nagyon bizonytalan vagy.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49674

Timmo. A nevén szólítod vissza néz rád ha szólítod séta közben? Autik 99 százaléka nem fog, mi is először hallás vizsgálatra vittük, ahok kiderült teljesen jól hall. Amugy minden egyéb zajra felfigyelt, ha szólítottuk nem, máig nem nagyon.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49675

Szanya
Nem diagnózisért jöttem ide, félreértettél, ha így gondolod. Pontosan tudom, hogy az égieken kívül ezt most még senki nem tudja.
De veletek tudok csak erről beszélni. A családommal sem sajnos.

Misty
Igen, az idegrendszeri éretlenség fennáll. Ezt tudom. Ezért megy a TSMT. Na de ha a "huzalozás" eredetileg sem oké? Nem tudom ez hogy van.

Donpepe
Utcán nem is tudom, hogy szólítottam-e már, többnyire fogja a kezem, de ha elengedem őt biztonságos helyen és mondom, hogy álljon meg, akkor azért 10-ből 8-szor megáll.
Otthon figyel a nevére általában. Néha kétszer kell szólni, ha elmerül nagyon valamiben.
A hallása biztosan oké. Néha suttogok neki valamit és megérti, mert odanéz.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49676

Timmo
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49677

Timmo, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49678

Szanya

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49679

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49680

Szanya

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49681

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49682

Luna

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49683

Szanya

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49684

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49685

Szanya
:laugh: :laugh:

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49686

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49687

Szanya
Oldalmegjelenítési idő: 0.707 másodperc