LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49648

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
jja, értem!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49649

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Igazán nincs mit :) Amúgy meg éhes disznó..., nyilván ezért nem megy már a szövegértelmezés sem :woohoo:

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49650

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49651

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49652

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49653

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
mondjuk amikor minket teszteltek novemberben, akkor három nap volt, hogy kijöjjenek, majd másik 8, hogy megkapjuk az eredményt. tehát kábé felesleges volt, mert ennyi a karantén időszak is, ha pozitív leszel

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49654

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49655

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49656

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49657

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49658

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49659

Aba Nekem ugyanezt csinálja és van hogy ismétli a megkezdett szavakat de soha nem jut a mondat végére. Covidon átment nálunk az {sszes óvónéni nem történt semmi, kapuig vihetjük a gyereket és ott kapjuk meg.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49660

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49661

Aba. Sajnos a mi mostani fejlesztőnk csak darab-darab. Mintha nem is lenne. Szerintem ezt a dolgot ki fogják nőni, legalábbis remélem.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49662

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49663

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49664

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49665

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49666

Sziasztok!
Megvolt a szakértőink a ped.szolg-nál. Magyon fiatal gyermekpszichiáter és gyógyped. nézte meg. Azt mondták felejtsük el az autizmust. Ezt mondja a logopédus, az autikkal foglalkozó pszichopedagógus és az a fejlesztő is, aki többnyire autiknak tart foglalkozást. Én meg anyaként, aki a nap 24 órájában a gyerekkel van, azt látom, hogy nem stimmel akkor sem valami. De hiába mondom bárkinek. Azokkal állítólag nem kellene foglalkoznom. A férjem már tiszta ideg, hogy bebeszélek valamit ami nincs. Pedig van. És ebbe beleőrülök, hogy csak a nyugtatgatást kapom. Meg menjek én pszichológushoz, mert megbetegítem a gyereket.
Igen, van szemkontaktus. Igen, mutogat, magától is nem csak kérésre. Meg is tudja osztani az örömét, van közös figyelem, kommunikál is a maga módján. Játékot is kezdeményez. Gyerekeket nézi. Ebben olyan mint más gyerek. Nincs evés- vagy alvásgondunk, nincs dühöngő hiszti. De valami nem stimmel. Egyszerűen érzem. Az autóit tologatja (erre mondják, hogy rendeltetésszerű használat), de sokszor a kerekét nézi. Ha elmegyünk sétálni, az autók után fordul. Sorbarendez. A beszéde beindult 2 hónapja, de a kb.100 szavas szókincse a szótag elejéből áll. Csak az egyszótagos szavakat ejti nagyjából tisztán. Mondatot nem tud képezni. Beszédértése is elmaradott, de amúgy szót fogad. Ha azt mondom álljon meg, megáll. De tegnap este nagyon fel volt pörögve valamitől. Ment ide-oda, hozott könyvet amit az olvasás felénél otthagyott, labdát odaadott de már ment is másfelé. És néha az arcához kapott.
A logopédustól kérdeztem a diszfáziát, de azt mondja ilyenkor ezt nem lehet még tudni. 2 éves. Y
Komolyan mondom bedilizek, mert látom az elmaradást és nem tudom mi van,, hogy milyen fejlesztés lenne a legideálisabb.
Valahogy azt érzem, hogy mindenki általános tünetek meg nem léte alapján rámondja, hogy nincs itt semmi nagy baj. Én örülnék a legjobban ennek, de ha mégis, akkor megy az idő.
Téanyleg nem tudom már, hogy annyira figyelem minden mozdulatát, hogy túltolom a dolgot vagy az ösztöneim súgnak...
Talán majd egy év múlva okosabb leszek, ha addig nem dilizek be.
Bocsánat ha hosszú lett.

Autizmus mindennapok 4 éve 1 hónapja #49667

Timmo
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány
Oldalmegjelenítési idő: 0.157 másodperc