LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49277

Sziasztok. Ma volt a tárgyalásunk, nálam marad B. a közös felügyeletben megegyeztünk. Nagyon rendes bírónő volt, megkérdezte hogy miért megyünk szét olyan normálisan beszélünk egymással nem is érti. Persze nem mondtuk meg hogy új pasi van. Lebeszéltünk mindent, még abban is meg kell egyezni hogy bejöhet a házba meglátogatni a gyereket.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49278

Donpepe, huh, legalább túl vagy rajta és a gyerek a lehető legjobb verziót kapja. Azt nem mondom, hogy innentől már könnyű az egész, de legalább ez már biztos. Örülök, hogy ez a terveidnek megfelelően alakult!

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49279

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49280

Szanya, Luna nagyon köszi a válaszaitokat. PECS-et tanító gyógypedagógusra az előbb rákerestem, de semmit sem találtam a hálón. Valami intézményben keressek? Ha igen, melyikben?

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49281

Timmo, szintén a fenti menüben a fejlesztés. :) Végig kell kérdezni, hogy melyik helyen vállalják a PECS-et. A fejlesztők a saját oldalaikon (már akinek van) nem tüntetik fel általában a PECS-et (már csak azért sem, mert keveseknek van vizsgája).
Intézmény: Bölcsi témában kevéssé vagyok otthon, elképzelhető, hogy van olyan, ahol tudnak biztosítani korai fejlesztést, de hogy az autispec legyen PECS-szel... Hát, nem kizárt, hogy létezik ilyen... Addig viszont a leginkább a Budapesti Korait javasolnám. (Fizetős.)
Hogy érdemes-e bölcsiben szocializálni a gyereket: ezt látatlanban nem lehet tudni, én annó próbálkoztam nulla eredménnyel, most biztos nem próbálkoznék covid idején.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49282

TimmoVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49284

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49285

• aba
  • aba profilkép
  • látogató
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49286

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49287

Aba

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49288

Nagyon nagyon köszönöm. Én is ösztönösen próbálkozom, és tudom, hogy lassú folyamat, de nem adom fel. Megpróbálom a Te módszered is. A fürdés utáni öltözés nálunk is az egyik legjobb lehetőség.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49289

Timmo

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49290

Donpepe
Örülök hogy ilyen gyorsan és rendben lezajlott az egész és remélem szép lassan majd helyrerázódnak a dolgok :)

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49291

Misty

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49292

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49293

Luna

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49294

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49295

Luna

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49296

Babesz
Köszönöm. Azt is igyekszem a fejemben tartani, hogy 22 hónaposan egy nt kisfiú sem érett mindig agyilag a beszédre. Ez egy nagy csapda is egyben, mert 2.5 éves koráig senki nem is foglalkozik beszédindítással éppen ezért. A mi esetünkben mivel diagnózis nincs, csak szakvélemény, le is pattintanak egyből. A nagymozgás nálunk is problémás. Hipoton nagyon, úgyhogy a tsmt nálunk is megy.
Tényleg a helyzet, hogy "magad uram, ha nincs szolgád" illetve segítő szakember.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49297

Timmo: "2.5 éves koráig senki nem is foglalkozik beszédindítással" dehogynem. Amit írtam, a Korai pl. nagy hangsúlyt fektet erre, de nyilván vannak más helyek is, ahol foglalkoznak a beszéddel. Nem emiatt nem foglalkoznak a beszédindítással, hanem mert nem értenek hozzá, melós, az eredmények lassan jönnek (ha jönnek). Mennyivel egyszerűbb gyöngyöt fűzetni.

Oldalmegjelenítési idő: 0.683 másodperc