LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49257

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49258

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49259

9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49260

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49261

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49262

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Luna,

"a problemasnak nevezett halmaz akkora, hogy tan nem is biztos, hogy ez problema, hanem a megfelelo hozzaallast kene kialakitani " - osztom az utópiádat :)

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49263

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49264

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49265

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49266

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49267

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49268

Sziasztok!
22 hónapos kisfiammal megvolt a felmérés az EGYMI-nél. Hát vannak autisztikus jelek. Nála ez a kommunikációra hegyeződik ki főleg. Spontán és kérésre is keveset mutogat, a beszédértése sem korának megfelelő és a beszéd is csak néhány szó aminek az első szótagját használja. Azt mondjuk adekvátan használja. Nemet int, de igent nem bólint. A kezem addig húzza csak amíg el nem indulok, de nem tolja oda semmihez, hogy csináljam. Segítséget úgy kér, hogy odahozza mondjuk az autóját, ha leesik a kormány, hogy tegyem vissza. Figyelme csélcsap, sokat játszik egyedül az autóival, bár azon belül, hogy tologatja, elég változatosan. Szemkontaktus ha énekelünk, vagy mondókázunk, hosszú ideig tart. De néha mintha képszakadás lenne, és csak szólok hozzá, és le se bagózik.
Valamelyik másik fórumon még régebbi bejegyzésben olvastam ha jól emlékszem Mistynél és Tomgernél, hogy az ő gyerkőceiknél is a kommunikáció volt a fő problémás terület.
Ha olvassátok a hozzászólásom Ti vagy bárki hasonló problémával, kérlek osszátok meg velem, hogy ma hol tartotok a kommunikációval. Mikor kezdtétek és milyen fejlesztést? Mi vált be a legjobban. Én úgy érzem egy labirintus kellős közepén állok és időre kell kiszabadulnom.

Másik kérdésem a bölcsi lenne. Valószínűleg megpróbáljuk, hátha a többi gyerek húzná őt. Van valakinek tapasztalata? Illetve akinek bölcsis volt a gyereke és már valószínűsíthető volt, hogy probléma van, de nincs diagnózis, Ti elmondtátok a bölcsiben, hogy más a gyerek? Azt sem tudom már valójában, hogy ciki-e, ha a 22 hónapos még nem szobatiszta (még nem is próbálkoztunk vele), illetve nem tud szépen enni kanállal. Annyi elvárással találkoztam mostanában, hogy úgy érzem megbuktam anyaságból.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49269

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49270

Szia Szanya,
Masik topikon épp most olvastam, hogy a tsmt nálatok nem vált be. Mi is jarunk és a konduktor váltig állítja, hogy mozgatni, mozgatni! Most elbizonytalanodtam. Korabban már válaszoltál a hozzászólásomra, és említetted a PECS-et. Viszont sehol nem találom a neten hol lehet ezt megtanulni, ki tud ebben segíteni. Van egy jó összefoglaló is tomgert-től valahol a beszédindítással kapcsolatban, másik fórumon említették, de azt sem találom.
Tudnál segíteni?

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49271

Szanya, és kérlek azt is mondd el, hogy az igennel bólogatást hogy tanítottad meg.
Nagyon köszönöm

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49272

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49273

Timmo, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49274

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Timmo

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49275

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Timmo: a bólogatást azt sehogy. :laugh: És az enyém nemet sem int... :) De az élet hosszú, sok időnk van... Kivéve, ha megöl a korona... :silly:

Autizmus mindennapok 4 éve 3 hónapja #49276

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.675 másodperc