Szanya, Luna, Aba köszi a válaszokat.
Persze mikor jobbkor, mára beteg lett a gyerek, gyp lemondva. De írtam neki, felvazoltam az udvaros helyzetet. Hangsúlyoztam, hogy a kisfiam elmondása szerint a sok gyerek a gond. Erre ő : igen, a strukturalatlan idő eltöltése gyakran gond nekik. Kérte, hogy mondjam el milyen eszközök vannak az udvaron, egy kis feladatsor szerűt ír össze neki. Ezt én kétkedve fogadtam, és meg is mondtam, hogy szerintem kizárt, hogy a fiam a gyerekek sűrűjébe fog menni és lecsúszni a csúszda 5 szor, mikor ott tolonganak. Kérdeztem, hogy talán egy szociális történet, vagy mesét találják ki? Válasza az volt, hogy tudja, hogy a gyerekek a gond, de azon is szokott segíteni ez. (gondolom a strukturált Ság).
Aranyos volt, mert már el is küldött egy szociális történet arrol, hogy hogyan lehet játszani az ovi udvaron. Van benne szó arról, hogy minden ovis megy udvarra, kell a jó levegő, ott biztonságban vannak. Van olyan gyerek, akit a többiek zavarnak, ez rendben van, akkor az óvónő mellett lehet, vagy az udvar sarkában szedhet kavicsokat. Ha játszani szeretne, akkor csuszdazhat, stb. És idővel majd hozzászokik a gyerekekhez, és apa, anya, mindenki boldog.
Mit gondoltok? Luna a te véleményed különösen érdekel, mivel tőled hallottam azt, hogy az okot kell kideríteni, hogy mitől szorong, és azt kezelni. Nos, az ok a sok gyerek ebben a szituációban. Tényleg nagyon érdekel, hogyan kellene ezen a szálon tovább menni.