LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49132

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A magánovit szerintem a helyi fb csoportban érdemes megkérdezni, nálunk az ovis-sulis kérdésekre szívesen válaszolnak az anyukák. (Valószínűleg csak a nem sni vonatkozású kérdésekben tudnak segíteni, de jelen esetben az is jó lenne szerintem.)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49133

• Timmo
  • Timmo profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok!
Új vagyok itt, és ezt a topikot találtam csak, ami aktív.
A 22 hónaposommal hétfőn megyek a Vadaskertbe. A Szakszolgálat a segítségkérésemre 2 hónapja nem reagál, védőnő, orvos szerint nincs probléma, "ráér még a gyerek"... így maradt egy csomó pénzért a magánutas verzió, a bolha a fülemben, a görcs a gyomromban, és a felismerés, hogy a bizonytalanságnál rosszabb nincs.
Arról szeretnélek Benneteket kérdezni, hogy akinek a gyerkőcénél nem indult a beszéd, avagy csak nagyon kevés verbális és nonverbális kommunikáció volt, később megtanult beszélni?
Az én fiam kicsit kommunikál de a beszédprodukció mellett a beszédértésben is le van maradva. Visszaesés nála nem volt, de a fejlődés nagyon lassú, a figyelme pedig problémás. Néha rámutat valamire, az igenre még nem bólint, de a nemet már mutatja időnként a fejével, illetve inni kér, valamint a cumiját és a távirányítót tudja kérni (mondjuk csak egy szótagot használ, de azt mindig arra). Más területen én nem látok eltérést egyelőre.
Diagnózist tudom, hogy még nem kapok egy jó ideig. De ha járunk fejlesztésre, azzal biztosan nem lövök mellé.
Nektek mi vált be? Budapestiek vagyunk. Azt sem tudom hová vagy kihez menjek, ahol/aki tényleg ért ezekhez a gyerekekhez, nem csak elvégezte az iskoláit és minimális gyakorlattal már szakért.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49134

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Timmo!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49136

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49137

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49138

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina,

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49139

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Aba, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49140

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49143

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, Luna, Aba köszi a válaszokat.
Persze mikor jobbkor, mára beteg lett a gyerek, gyp lemondva. De írtam neki, felvazoltam az udvaros helyzetet. Hangsúlyoztam, hogy a kisfiam elmondása szerint a sok gyerek a gond. Erre ő : igen, a strukturalatlan idő eltöltése gyakran gond nekik. Kérte, hogy mondjam el milyen eszközök vannak az udvaron, egy kis feladatsor szerűt ír össze neki. Ezt én kétkedve fogadtam, és meg is mondtam, hogy szerintem kizárt, hogy a fiam a gyerekek sűrűjébe fog menni és lecsúszni a csúszda 5 szor, mikor ott tolonganak. Kérdeztem, hogy talán egy szociális történet, vagy mesét találják ki? Válasza az volt, hogy tudja, hogy a gyerekek a gond, de azon is szokott segíteni ez. (gondolom a strukturált Ság).
Aranyos volt, mert már el is küldött egy szociális történet arrol, hogy hogyan lehet játszani az ovi udvaron. Van benne szó arról, hogy minden ovis megy udvarra, kell a jó levegő, ott biztonságban vannak. Van olyan gyerek, akit a többiek zavarnak, ez rendben van, akkor az óvónő mellett lehet, vagy az udvar sarkában szedhet kavicsokat. Ha játszani szeretne, akkor csuszdazhat, stb. És idővel majd hozzászokik a gyerekekhez, és apa, anya, mindenki boldog.
Mit gondoltok? Luna a te véleményed különösen érdekel, mivel tőled hallottam azt, hogy az okot kell kideríteni, hogy mitől szorong, és azt kezelni. Nos, az ok a sok gyerek ebben a szituációban. Tényleg nagyon érdekel, hogyan kellene ezen a szálon tovább menni.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49144

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az, hogy megcsinálta pikkpakk a feladatsort és a szoctörit, az bámulatos. Nem sokan találnak ilyen gyp-t, azt kell mondjam.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49145

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49146

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49148

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Timmo szia!

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49149

• Timmo
  • Timmo profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon köszi a válaszaitok. Tényleg nagyon széles a spektrum. Ha azt mondják hétfőn, hogy várjunk még fél évet, én tuti megbolondulok.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49150

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49151

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető
Eurolina

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49152

• aba
  • aba profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49153

• misty
  • misty profilkép
  • Nem elérhető
DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49154

• donpepe9
  • donpepe9 profilkép
  • Nem elérhető
Szia misty. Voltunk igen, B. nélkül. Most beszéltük át miket hogyan vizsgáltak, milyen eredményre jutottak, mik a jövőbeli teendők, tervek. Fejlesztési tanácsokat kaptun. Csak a szakorvosi papirokat nem, azokat 2 héten belül postázzák. Rá se rántsunk hogy júniusban lejártak.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49155

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Donpepe,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.763 másodperc