LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49110

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszönöm az őszinteséged szanya1, de ez elég szomorú. És ha még mondjuk jó is a szociális fejlesztés ezen része, ez hogyan és mikorra fog beepulni, hogy a való életben is felismerje, konnyitse neki a szociális helyzeteket, ez rész megint tök homályos. Hiszen itt bejön az is, hogy az általánosítás nem nagyon megy nekik ugye. Meg hát ugye a fejlesztésen képeket nézegetnek, ami azért teljesen más, mint egy élő személy reakciója. Ohhh...még rengeteg kérdésem lenne, de most konkrét helyzet van, ebben szeretnék tanácsot. 4 éves kisfiam szeptemberben kezdte az ovit. Már hetek óta stresszel azon, hogy udvarra kell mennie. Már ott tartunk, hogy állandóan azt kérdezi, ugye esni fog holnap, az időjárás előrejelzést kell nézni minden este másnapra. Anya ugye esni fog? Állandóan ezt kérdezi félig sírva. Ha esetleg az eső nélküli időt próbálom gyengéden megjósolni neki, zokog. Esőt nem merek hazudni, mert ugye nem lesz, oviban fog szembesülni vele. Nagyon sajnálom, ezen stresszel állandóan. Néha látom az udvaron mikor megyek érte, ott álldogál a padnal, ahol az óvónők ülnek. Gyp. azt mondta, ez tipikus auti dolog, nem szeretik a bizonytalanságot, nem tudják mit csináljanak. Ő azt javasolta, beszéljek az ovonokkel, hogy adjanak neki feladatokat, hogy pl. menj csussz le a csuszdan kétszer ( szerintem oda se menne, tele van gyerekkel), vagy lapatolj homokot ( már teliesitve van, de gyerekek ott is vannak, nem menne oda). Mit tudnék kérni az ovonoktol? (Feladatban max. azt tudom elképzelni, hogy tegyen két kört az udvaron. ) Hogyan tudnék én segíteni neki, oldani a szorongást? Találják ki szociális történetet? Vagy kérjen meg a gyp. hogy írjon egyet? Rettenetesen stresszel az udvartol., ti mit tennetek?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49112

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49113

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49114

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49115

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49116

• Babesz
  • Babesz profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49117

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1, igen, attól tartok ilyen fajta foglalkoztatást nem fognak bevállalni, még hasonlót sem. Két hete alkalmam volt rákérdezni az egyik ovonotol, hogy mindig így álldogál-e a párnál, mert nekem azt mondja, hogy igen. Óvónő válasza: dehogy is, ma egy ilyen napja van. Szóval innen indulna a segítség kérés...
Akkor ezen én itthonról sehogy nem tudok enyhíteni, bármennyit magyarazok? Elkeserítő!
Luna, igen van auti specifikus gyógypedagógusunk, ahogy írtam, ő mondta, hogy beszéljek az ovonokkel. Te most komolyan írod, hogy létezik olyan a való életben, hogy egy gyp. ezt megteszi, hogy kijön az oviba és megfigyeli a gyereket, és megoldást javasol? Vagy lehet ha megtenné, de oraberet nézve egy kisebb vagyon lenne..
Őszintén azt is kétlem, hogy meg tudná állapítani, hogy mi okozza konkrétan a szorongást az udvaron. Olyan kicsi még, 4 évesen nem tudja megfogalmazni, abból amit csinál, nem nagyon lehet leszűrni semmit. Szegényke ott ácsorog az óvónők padjanal. Ennyit látna. Nem sértésnek szántam a gyp. ellen, de hát nem látnak bele a kis buksijaba....sajnos.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49118

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49119

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Eurolina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49121

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49122

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszi szanya a tippet, csinálok ilyen rajzokat neki. Szókincse hatalmas, gyönyörűen beszél, azzal nem lesz gond. Szoktam kérdezni, hogy bantjak-e, de azt mondja nem. Egyszer egy fiú még szeptemberben homokot szórt a fejére/szemébe, azt is elmondta.
A fényképezés megkerdezesehez erőt gyűjtök....van egy zárt fb csoport, és oda nagyon kevés képet tesznek fel. Kb. Max mikor valakinek szülinapja van, még még egyszer év elején. Indok: nem az a dolguk, nincs idejük, nem tudnak egész nap csattogtatni.... Tartok az ilyen szituktol, nem akarok a problémás szülő lenni, hogy a gyerejen csattanjon, de valamit muszáj lesz.
Jut eszembe, covid alatt esélytelen gyp bevinni, semmilyen külsős nem mehet be.
Luna, persze, értem én hogy van ennek egy elméleti, kutatason alapuló része, de ez a tudás és segíteni akarás a mi gyp. nincs egyben..
Az oviban van saját autó specifikus gyógypedagógus viszont. Úgy hallottam, vállal maganban. Gondolkofom, hogy levaltom a gyp. (de elég jó nevű, akkor már hozzá többé nem mehetek) és hozzá járnánk, ha fogad, és akkor az oviban is lenne támasza. ( ott nem kap fejlesztést, nincs papirunk)

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49123

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49124

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49125

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49126

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49127

• zorka
  • zorka profilkép
  • Nem elérhető
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49128

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, nyár végén magán pszichiáter diagnosztizálta aspergerrel. Nem mertem korzetes 28 fős oviba adni, gyorsan a kerületben találtam ezt az integráló ovit, ahol állítólag a legjobban értenek az autizmus hoz, és szeptember óta van is saját autó specifikus gyógypedagógusuk. Szóval elsirtam nyár végén a sztorinkat, hogy most kaptuk maganban a diagnózist, de hát kétségeim vannak (most már nem), hiszen kétszer látta a gyereket velünk játszani. Gyerekkozossegben még életében nem volt az ovi előtt. Nem szeretnék a szakszolgálat hoz menni rögtön, felveszik e így. Felvették. Abban maradtunk, hogy figyelik kb fél évig, de közben vegyem fel a kapcsolatot az AA, legyen oda időpont, azt le lehet mondani, ha ők úgy látják. Az eddig látottak alapján eddig semmi auti jelet nem látnak, egy félénk, szorongó kisfiú. Itt tartunk.
Most pedig tiszta ideg vagyok, mert kisütött a nap, és a gyerek biztos ki fog menni az udvarra. Ma reggel kicsit sírva, de bátran bement szipogva. Óvónő ült a kanapén pár gyerekkel, csak oda köszönt a fiamnak. Picit (tényleg csak egy fél percet, nehogy meglasson) kint vártam, hogy odahivja e magához, de nem. Most ezt hogy a francba tudom még, hogy vigasztalta e? Megkérdezem a gyereket, mikor megyek érte, de hát nem tudom mennyire lesz hiteles, de általában mindent pontosan elmond. És Annyira sajnálom, meg haragszom a magam benasagara, hogy magára hagyom a gyereket. Hab a tortán, hogy most már péntekenként sem akar menni, mert akkor zeneovi van (szereti a zenét). Kiderült már nem a csoportszobaban van, hanem az aulában 3 csoportnak egyszerre. Azt mondja sok a gyerek. És az udvaron is ez a baja. HA tényleg így van, erre mi lehet a gyp megoldás vajon? Ti mit gondoltok? Holnap megyünk a gypunkhoz, rákérdezek megint, de sejtem mit fog mondani.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49129

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49130

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 4 éve 4 hónapja #49131

• Eurolina
  • Eurolina profilkép
  • Nem elérhető
Köszi Geszter, igen, majd a rajzosat kipróbálom, bár úgy néz ki, hogy a sok gyerek lesz a mumus.
Szanya, én is gondoltam már a maganovira. A csoportban itt sincs gondja, 19-en vannak, de mikor osszeeresztik az egész ovit, az gáz.
Tud valaki magán ovit tündéri óvónővel? Ami meg ugye megközelíthető legyen nekunk...Vagy mondjuk az ötös lottó nyerőszámait? Kb egyenlő az esély...
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc