Na, sorry, hogy nem válaszoltam semmire, de költözős időszak volt, most már lassan kezdenek helyreállni a dolgok. A kicsinél nagyon féltem, hogy nem fogja érteni a helyzetet és kiborul, de meglepetésünkre úgy tűnik vette, hogy mostantól itt vagyunk, és már totál meg is szokta az új helyet. M. a legutóbbi költözésünket kb 2 év alatt emésztette meg, de az mostani teljesen flottul ment, gondolom az sem mellékes, hogy már van saját szobája. Amúgy meg nagyon bírjuk, sokkal jobb hely a gyerekeknek Zugló mint a belváros, még azt is kibírjuk, hogy a légifolyosó felettünk van, és napi 120 gép repül el felettünk
Babesz:
Ez a szobatisztaság már tutira sínen van, ha megvan a visszatartás, akkor már ráfordultatok az utolsó kanyarra:) Nálunk viszont van egy kis bökkenő. A kicsi már jó ideje szobatiszta, de wc-n kakilásra az istennek sem lehet rábeszélni valami miatt. Ha kell neki, kéri a pelust, és telerámolja. Ha nincs lehetőség erre, mint pl. oviban, és nem bírja, akkor szegényke inkább becsíkozik.. Az ágytisztaság meg sajnos nagyon nincs meg.. az oviban volt egy egy héten 4 napot is balesetezett, mégsem hajlandóak pelust ráadni. De mivel ott titkolózósak vagyunk, inkább nem harcolunk.
Szanya:
Ez a lóverseny nagyon menő, lehet, hogy mi is kimegyünk valamelyik nap:) Hol megy most a lovizás, a Kerepesin?
Misty: Az egy hetes elvileg szerintem jobb lenne, csak ahogy ők csinálták, nem annyira voltam elborulva. Amúgy az ADOS tesztet nem tudom hogy vették volna fel vele, elég mérsékelten együttműködő idegennel.
Zorka: " ha "csak" annyi gondotok lesz a kicsivel, mint a legnagyobbal, akkor szerencsetek van.." ezt bizonyára pozitívnak akartad írni, úgyhogy köszönöm, de itt a fórumon is írtam sokszor, mennyire brutális volt a helyzet a naggyal sokszor

Az, hogy most itt tart, abban benne van rengeteg meló, fejlesztés, meg biztosan az is, hogy most már mégis csak 13 éves

De azt aláírnám probléma nélkül, ha 13 éves korára eléri azt a szintet, ahol most a nagy tart.
Ami a dühöngést illeti, az valóban lecsökkent, de egyébként egy nagyon hirtelen haragú csávó (én is az vagyok), és azért még néha el-elgurul a gyógyszere

Nem tudom mennyire tolerálhatatlan a helyzet nálatok, de az biztos, hogy kamaszkorban ezek ugye majdnem mindenkinél megvannak vérmérséklete szerinti mértékben:) Az egyik fejlesztésen volt nekik stresszkezelés, ahol különböző technikákat tanultak (stresszlabda, vagdosás, stb), de ez nálunk pont nem igazán ment át a gyakorlatba