LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47231

MistyVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Én tegnap olvastam hogy 6 éves kortól kötelezővé akarják tenni az iskolakezdést. Persze lehet halasztani de csak szakértői bizottság által.
Nem értem én néha ezeket. Nem veszik figyelembe egyáltalán, hogy mennyire különbözőek a gyerekek, de persze nem lenne ezzel olyan nagy gond ha a magyar iskolai oktatás szuper lenne.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47232

Szanya

Marco

Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47237

Szia Babesz. Elintéztük hogy megkapjuk a GYOD szakértői véleményt, az óvodától kell a igazolás arról hogy 5 óránál kevesebb ideig van oviban a gyerek. Nem hajlandó aláírni, tegnap a jogász megigérte hogy felszólítja.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47239

Ha esetleg ráértek: auti.hu/forum/6-frissen-diagnosztizalva/...izmus?start=40#47238

Ma este lóversenyre megyünk. :woohoo: Szegény gyerek meg azt hitte, hogy neki kell versenyezni. :laugh:

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47241

3 jogász segítségével és a kormányhivatal ügyintéző jé segítségével aki megadták a kegyelemdöfést az intézményvezető ék, habzó szájjal de aláìrta az intézmény látogatási papírt. Mi már nem leszünk jóban be fogom perelni, gyerekem szakorvosi véleményét épp csak a facebook rá nem tette ki. Idézem "kiveséztük a kollégákkal a véleményt" "autista úgysem fogja megkapni a gyod öt" stb
Már mindenki tudja a faluban, nem azért mert szégyenlem csak hát van az a csúnya GDPR.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47243

9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47249

Donpepe
Ez katasztrófa, mi a fene baja van? Sajnálja azt a pénzt tőletek?

Misty
Sok sikert a szobatisztasághoz :)

Szanya
Milyen volt a lóverseny? :)

Mi most voltunk nyaralni mamáékkal egy falusi házikóban. Az egyik szobában kettő darab vaddisznóbőr volt a falra rakva, a gyerek sokkot kapott tőlük és nem volt hajlandó megközelíteni se a szobát egész hétvége alatt. Nem volt szerencséje, egy étteremben meg egy kitömött medvétől kapott hidegrázást, még jó hogy kívül is lehetett étkezni :) De egyébként minden szuper volt csak halott állatok ne keresztezzék az utunkat :)

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47252

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Az előbb telefonált valaki, hogy hová költöztettük az idősek otthonát. ????? És nem volt téves, minket akart hívni.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47253

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47254

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47255

Babesz,Szanya,misty. Szerintem teljes mértékben személyeskedés.Amugy ideiglenesen kinevezett vezető,mert a régi most ment nyugdíjba.Azért is gondolom hogy személyeskedés mert miután a kormányhivatal felszólította hogy írja alá a papírt azzal jött,hogy ő nézte az AOSZ oldalán hogy autisták úgysem kapják meg.
Igen Szanya 3 évet le kell itt húzni,de ha velem megpróbál személyeskedni ami kihatással lesz a gyerekre akkor nem óvodavezető,óvónő sem lesz.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47256

Szanya Nagyon komoly sztori,ne haragudj ezen nekem is röhögnöm kell.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47257

Azért igényeltük meg a GYOD-ot mert ismétli a kiscsoportot a kópé és rágyúrunk a fejlesztésre.Hétfő kijelölt fejlesztő szerda csütörtök auti fejlesztő a maradék napok egyikén úszás.Úgyis el kell hoznom,na meg nem kevés pénzbe kerül.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47259

Na, sorry, hogy nem válaszoltam semmire, de költözős időszak volt, most már lassan kezdenek helyreállni a dolgok. A kicsinél nagyon féltem, hogy nem fogja érteni a helyzetet és kiborul, de meglepetésünkre úgy tűnik vette, hogy mostantól itt vagyunk, és már totál meg is szokta az új helyet. M. a legutóbbi költözésünket kb 2 év alatt emésztette meg, de az mostani teljesen flottul ment, gondolom az sem mellékes, hogy már van saját szobája. Amúgy meg nagyon bírjuk, sokkal jobb hely a gyerekeknek Zugló mint a belváros, még azt is kibírjuk, hogy a légifolyosó felettünk van, és napi 120 gép repül el felettünk :laugh:

Babesz:

Ez a szobatisztaság már tutira sínen van, ha megvan a visszatartás, akkor már ráfordultatok az utolsó kanyarra:) Nálunk viszont van egy kis bökkenő. A kicsi már jó ideje szobatiszta, de wc-n kakilásra az istennek sem lehet rábeszélni valami miatt. Ha kell neki, kéri a pelust, és telerámolja. Ha nincs lehetőség erre, mint pl. oviban, és nem bírja, akkor szegényke inkább becsíkozik.. Az ágytisztaság meg sajnos nagyon nincs meg.. az oviban volt egy egy héten 4 napot is balesetezett, mégsem hajlandóak pelust ráadni. De mivel ott titkolózósak vagyunk, inkább nem harcolunk.

Szanya:

Ez a lóverseny nagyon menő, lehet, hogy mi is kimegyünk valamelyik nap:) Hol megy most a lovizás, a Kerepesin?

Misty: Az egy hetes elvileg szerintem jobb lenne, csak ahogy ők csinálták, nem annyira voltam elborulva. Amúgy az ADOS tesztet nem tudom hogy vették volna fel vele, elég mérsékelten együttműködő idegennel.

Zorka: " ha "csak" annyi gondotok lesz a kicsivel, mint a legnagyobbal, akkor szerencsetek van.." ezt bizonyára pozitívnak akartad írni, úgyhogy köszönöm, de itt a fórumon is írtam sokszor, mennyire brutális volt a helyzet a naggyal sokszor :laugh: Az, hogy most itt tart, abban benne van rengeteg meló, fejlesztés, meg biztosan az is, hogy most már mégis csak 13 éves :) De azt aláírnám probléma nélkül, ha 13 éves korára eléri azt a szintet, ahol most a nagy tart.
Ami a dühöngést illeti, az valóban lecsökkent, de egyébként egy nagyon hirtelen haragú csávó (én is az vagyok), és azért még néha el-elgurul a gyógyszere :)
Nem tudom mennyire tolerálhatatlan a helyzet nálatok, de az biztos, hogy kamaszkorban ezek ugye majdnem mindenkinél megvannak vérmérséklete szerinti mértékben:) Az egyik fejlesztésen volt nekik stresszkezelés, ahol különböző technikákat tanultak (stresszlabda, vagdosás, stb), de ez nálunk pont nem igazán ment át a gyakorlatba :D

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47260

Marco, egy idő után minden gyerek tudni fogja a gépek típusait, úticélját és egyéb jellemzőket. (A tapasztalat mondatja. :woohoo: ) Egyébként nem véletlen imádom Zuglót, itt tényleg minden van, ami egy gyereknek kellhet és a belvárosi pluszok is egy lépésre vannak.

Igen, a lóverseny a szokásos helyen van (asszem az Albertirsairól mentünk be).

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47261

A mi kis közösségünk olyan összetartó, ezt bírom benne...
www.magyarhirlap.hu/belfold/20190626-a-p...zavarta-a-csaladokat
hvg.hu/itthon/20190701_A_szervilizmus_diszkret_baja

Un-do-rí-tó.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47262

Eddig sem voltam oda az AOSZért, tehát nem rengette meg a világképemet az interjú, de azok a mélységek, ahol Kővári Edit csapkod a nyelvével a NER ánuszrózsájában, még engem is meglepték. Egyszerűen le bírnám hányni a monitort.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47263

A hvg-s nekem nem tölt be, de a másik az gyönyörű. Ungárt kedvelem, én politikustól még csak tőle láttam, hogy foglalkozott az autizmussal élők és családjaik problémáival.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47264

Megmondom őszintén, én erre nem voltam felkészülve.

Na más, mert a hányáshoz túl jó az idő.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47265

Szanya

Oldalmegjelenítési idő: 0.910 másodperc