LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47189

Sziasztok!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47190

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Épp írok egy cikket autik és rajzolás, festés stb. témában. Tieitek mennyire tudnak ilyesmit?

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47191

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47192

Szanya. B. Jobbról balra lát, pl. le van írva hogy ló az neki ól.
Babesz Részvétünk az unokatestvére miatt.
Mi sem szeretünk és nem is tudunk rajzolni.
Egyre több a tünetünk, szomorú vagyok, karszalagot sem tűrte magán ma,nálunk most volt gyereknap semmit nem akart csinálni csak vettünk egy huszadik darut. Először ráugrott egy elektromos motorra azonnal érezte pedig soha nem ült még ilyenen, aztán semmi. Sem ugráló ár sem csucsuvonat haverokkal. Óvónéni meg dicsekedett hogy B. az egyetlen, aki észreveszi ha hiányzik valaki a csoportból, keresi és kérdezi hol van. Nem akartam neki mondani hogy hiányoznak a leltárból.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47193

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47194

Szanya. 2-3betűt összeolvas ha van kedve. Minden tiszteletem a tiéd és a hasonló nehézségekkel küzdő szülőké, a legdurvább hogy ezt nem lehet feladni nincs visszavonulás. Nekünk azért sokkal könnyebb de így sem egyszerű. Az új auti fejlesztőnk el van ájulva B. től nagyon aranyos nő, második alkalomra megcsinált egy 2 hónapos fejlesztési tervet mikor végeztek azt mondta csinálhat újat mert egy foglalkozásra lett elég. Azon van meglepődve legjobban hogy a 45 percet végig dolgozták és B. - nek nem okozott problémát, nekünk ez olyan természetes volt másik fejlesztő van hogy másfél órát foglalkozik vele egyhuzamban. Bemutatta a bentlakó gyerekeknek is örültek egymásnak.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47195

Szanya
Nyugodtan :)

Donpepe
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47196

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47197

Szanya köszi a biztató szavakat. Most nehéz és egy ideig az is lesz. Babesz Nálunk most kezdődött ez az ismételgetés egész nap hol van anya még akkor is ha mellette áll, házszámok már szinte az összes ismerőst tudja melyik számban lakik és persze el is mondja százszor. De mindettől függetlenül nagyon cukik ők, este mikor kezdődik a kakaóparti beugrik mellém az ágyba karom a bújik és addig mondja hogy kakaó, kakaó mígnem anya behozza neki és ő vígan elszürcsölgeti. Nekem ez a nap fénypontja.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47198

Szanya

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47199

Donpepe

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47200

Babesz Igen nekik lehet hogy nehezebb mint nekünk,belegondolok hogy nem tudja megértetni magát,pedig látom hogy néha nagyon akarja de mintha lefagyna.
Napirendet nekünk az auti fejlesztő sem javasolta. Az oviszünet nyáron,hááát az nem lesz egyszerű egyikünknek sem az az időszak a túlélésre megy.
Szanya Örülök hogy a sok problémád mellett,mindenkihez van pár jó szavad kevesen képesek erre.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47201

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47202

Donpepe, koránt sincs mindenkihez jó szavam mindig, sajnos az utóbbi időben sokkal kevésbé vagyok toleráns és ez türelmetlenséggel ötvözve nem a legjobb kombináció. Na de mindegy, ez van.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47203

Szanya

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47204

Sziasztok. Ma voltunk a Bethesdában ,az egyhetes első napján. Mivel van összehasonlítási alapunk ( a naggyal a SOTÉn voltunk 9 éve), nyugodtan kijelenthetjük, hogy botrányos a színvonal a sotéhoz képest. Bementünk fél 9re, ott helyben kellett kitölteni egy nagyon hosszú anamnézis lapot, miközben a gyerek csüngött rajtunk.. a sotéban képesek voltak hónapokkal előtte elküldeni, erre itt képtelenek voltak. Ki is volt akadva mindenki. Az anamnézis lap botrányos színvonalú, árnyalatlan, sok a rossz, értelmetlen kérdés, ráadásul egy kérdőív sablon van a 4-18 éveseknek, röhej. kitöltés után káosz, azt sem tudtuk, mikor mi fog történni. A holtidőt (bőven volt ilyen)egy játékokkal nagyon gyéren felszerelt kicsi szobában kellett tölteni. 10 óra körül beszélgetés a pszichiáterrel, akinek elmondhattuk ugyanazt, mint az előzetes vizsgálaton. Utána megint üresjárat, infóhiány. Végül 11*kor volt valami foglalkozás/vizsgálat, amikorra már kellően szétcsúszott a gyerek... ez 30 percig tartott, és ennyi. Még az sem derült ki, ki az orvosunk.. Kb a teljes nap kuka, holnap talán hajlandóak 9től vizsgálni, ha minden jól megy. A segítő személyzet kb 0 nulla volt, mi foglalkoztunk Andival azokkal, akiknek nem voltak ott a szüleik, a nővérek ( vagy mik, nem derült ki), látnivalóan nem értettek az ilyen gyerekekhez. Elemi, koncepciótlan káosz volt az egész, remélem a diagnózis nem ilyen színvonalú lesz.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47205

Elképesztő. :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ez akkor a Bethesda pszichiátria és nem a Kidsz, igaz? Így ajánlgasson az ember bármit. Mi ott csak a pszichiáternél jártunk, tehát csak vele van tapasztalatom (jó). Egyáltalán akkor ki csinálta a félórás vizsgálatot? A pszichiáter sem mutatkozott be?
És hogyhogy egyes gyerekeknek nem voltak ott a szülei??? Ez az Ilkában volt? És még mennetek kell 4 napot?
Csodás hír, főleg annak a fényében, hogy nem mehet az ember akárhova, oda kell menni, ahová tartozik. Kíváncsi vagyok, mi lesz holnap, majd írj.

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47206

Szanya

Sima Bethesda pszichiátria az Ilkában. Aki az előzetes vizsgálaton nézte a gyereket, ma már állítólag nem volt, továbbra sem tudom, vajon ki az orvosunk :D Ma megkérdeztem egy pszichológust, az egyetlen nemnővért, akit reggel képes voltam fellelni, hogy lehetne -e esetleg korán vizsgálni, mert 11-re már elfárad, azt válaszolta, hogy köszöni, hogy ezt megosztottam vele (mehetek) :blink: :P Kész.
Ma nem tudom mit csináltak, mert 9-kor el kellett húzni, és csak 12-re lehetett a gyerekekért menni. Szakembert akkor már nem találtam, de aki bent van velük (valami segítőféle, esetgazda kitűzővel), azt mondta, hogy megkérdezték, hogy elmegy -e velük vizsgálatra, de nem akart, úgyhogy pszichológiai/gyógyped vizsgálat ma se volt. Próbálom úgy felfogni, hogy megvárják, még jobban felenged :P

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47207

Nem mondod komolyan. :ohmy: :woohoo:
Az eszem megáll ettől ami eddig zajlott. Bízom benne, hogy holnaptól feljavulnak, mert már így is egy világ dőlt össze bennem. Azért mégis csak ott segítettek rajtunk nem egyszer (úgy értem, hogy a gégészeten meg a sürgin, de a pszichiátrián is), most meg előadják a mélyrepülést...?

Autizmus mindennapok 5 éve 10 hónapja #47208

Oldalmegjelenítési idő: 0.137 másodperc