LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47266

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47267

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47268

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 9 hónapja #47270

Na mi újság, ki hogy van? :)

Mi úszótáborban voltunk a héten. Hát ez essszméletlen jó volt. :)

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47273

én úgy vagyok, hogy meglehetősen nyugtalanít a gondolat, hogy a most még csak pelusba kakiló, " feladatozni" max 10 percre leültethető 4 éves júniusi fiamat iskolába kellene küldenem 2 év múlva.. esélytelen, hogy így elkerüljük a szakértőit. már elfogadom, hogy nem segítenek, de legalább az életünket ne keserítenék tovább ezek a rohadékok. köszönöm, hogy kiventillálhattam magam :)

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47274

Szanya

Milyen úszótáborban voltatok? Mesélnél róla picit? Engem is nagyon érdekelne

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47275

Marco, ne izguljál, tök sok iskola inkluzív már napjainkban, csak választanod kell, hát mit zavarod itt össze a szülőket, namosmáaztán! :silly:
Katasztrófa. Mást ehhez nem lehet hozzáfűzni.

Tábor:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47276

Marcoverde a szakértőit lehetetlen szerintem megúszni, mert az oviban ők csinálják az Iskolaérettségit, sajnos általában nem jóindulatúak.
Szanya. Jó lehet az a tábor, amúgy ha mi szülők összefognánk mi is simán tudnánk szervezni közös táborokat. Persze ennek a meg szervezés sem lenne egyszerű, de nem lehetetlen.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47277

Donpepe, lehetne tábort szervezni, ha szakmát akarnánk váltani. :) Azért ez teljes embert kíván, csak a szervezési része is. Ez a tábor, ahol mi voltunk, 30-60 főt visz, jónéhány edzővel és segítővel, bérelt területekkel. Komoly munka ám és nagy felelősség.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47278

Szanya Ahol élek 6 erdei tábor van, persze Nt-s gyerekeknek tudom miről szól. Nem is erre gondoltam hanem szülők által szervezett úgymond közös üdülésről némi tapasztalatcserével. Ez sem egyszerű nálunk egy bográcsozást sem könnyű összehozni.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47279

Ilyet helyi egyesületek szoktak szervezni AOSZ pénzből, elég ezekre rácsatlakozni.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47280

donpepe:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szanya, annyira király, hogy van ilyen! Minden sporttal kapcsolatos tevékenységen idióta edzőkbe futunk bele. Mailben nem küldenél pontos infót? Nagyon sajnálom, hogy Mnak már nem pálya, de Z fiamnak nagyon szeretnék valami ilyet.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47281

Marcoverde
Lehet hogy keverem, viszont nálunk a kettő teljesen ugyanaz, mind szervezetileg mind személyek szerint.És nálunk legalábbis minden gyerekkel elvégeztetik. Bár ez lehet hogy az új törvény miatt megváltozik.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47282

Marco, persze, írok. Egyébként M. is mehet úszni, csak a táborból nőtt ki.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47306

Sziasztok. Rég voltam már itt, ma volt az utolsó óvodai nap, hosszú lesz az elkövetkező 1 hónap mindenkinek. A auti fejlesztőnknek felmondtam, nagyon nem bírom ha hülyének néznek. Szanya, Babesz, Marcoverde veletek mizu?

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47307

Donpepe, jaaaj pedig úgy örültem, hogy találtál megfelelő embert. De legalább nem húztad túl sokáig. (Én az egyiket 1 évig nem rúgtam ki, pedig... Annyira madárnak érzem magam így utólag. :unsure: )
Mi megvagyunk, de a lakásfelújításunk sehogy nem halad, a festő "kórházba került", a férjem vacakol a festéssel, de így az életben nem lesz kész. Elvileg szombaton jön egy másik... Amúgy semmi fejlemény, a napi program heti 1-2 városnézés, foci, kosárlabda, tanulás, beszédjavítás. Jövő héten meg megint megyünk a táborba.

A kérdőíves elemzés még nem publikus (nincs teljesen készen), de azért már megnézhetitek: auti.hu/csalad-es-autizmus/iskolai-evek/...-ertekelese-bevezeto
Mennyire gáz, hogy mindent kismilliószor megismétlek? Eredetileg csak az elemzési részt akartam volna kirakni, de azt a javaslatot kaptam, hogy tegyek bele diagramokat. Aztán meg azt, hogy legyen összefoglaló. Aztán úgy véltem, hogy kéne az elejére valami felvezető szöveg... De így meg minden meg van ismételve 100x. Ráadásul ugyanazokkal a szavakkal. :dry: Lehet, hogy meg kéne húzni, de mit töröljek? És van még olyasmi, ami hiányzik?

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47308

Donpepe
Sajnálom :( Mi volt a baj?

Szanya
Kitartás, nehéz jó szakembert találni az építőiparban is. Nehéz egyáltalán olyat is találni aki valamikor is ráér :)

Mi elvagyunk mint a befőtt, megyünk holnap anyumékhoz pár napra. Nekem meg pont az a bajom, hogy gyorsan telik a nyári szünet :D Már csak egy hónap :D
Voltunk a Balcsin pár hete, szupi volt bár nem volt olyan meleg a víz de ez a gyereket nem zavarta. Nem tudom milyen a hőérzékelése de még a nekem langyos vízre is jajong itthon hogy meleg :) Simán felvette idén a karúszót, míg tavaly még sokkot kapott tőle. Ennyi, tényleg elvagyunk mint a befőtt, de addig jó :D

A gyerek a kérdései közé bevette a milyen kérdőszót is és egész nap csak kérdez. Példa: Mit csinálsz anya? Eszek. Mit eszel? Dinnyét. Milyen dinnyét? Görögdinnyét. Milyen görögdinnyét? Csíkos görögdinnyét. Ki vette a görögdinnyét? Apa. Hol van apa? Dolgozik. Hol dolgozik? ............ És ez megy tényleg egész nap, de cuki, csak néha sok. Nem panaszkodom mert van aki alig várja megszólaljon a gyereke és én is alig vártam, de tényleg egész nap beszél, folyamatosan, néha sok :) Viszont nagyon sokat javult a kiejtése, egyre szebbek-jobbak a mondatai, szóval van előnye annak hogy egész nap dumál.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47309

Szanya Akkor nem vagyunk egyedül ezzel a problémával?! Babesz teljesen másképp működtek ill. Nem működtek a dolgok mint ahogy megbeszéltünk, lényeg semmit nem tudtunk(többszöri felszólítás ellenére) hogy mi történik a fejlesztéseken, elején megbeszéltünk hogy minden alkalom után röviden tájékoztat most már pénzt akart ezért is. Stb. Stb. Babesz Ismerős a helyzet, egy idő után màr nem őszinte a mosolyom .
Szanya Legalább a férjed csinálja, másnak meg pénzt akarsz adni és akkor sem.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47310

Donpepe, más jellegű problémánk volt, nem ilyen lehúzással próbálkozás, de tulajdonképpen az is lehúzás volt, mert olyanért fizettem, aminek 100%-ban semmi értelme nem volt.

Babesz, elhiszem, hogy fárasztó ez az állandó kérdezgetés! Nálunk egész nap a kedvenc témák mennek, az dettó ez.

Autizmus mindennapok 5 éve 8 hónapja #47311

Szanya Egyről beszélünk,nem történt semmi,de egyre több pénz kellett volna.Az össz amit hallottunk a gyerekről hogy ügyes,okos.
Oldalmegjelenítési idő: 0.961 másodperc