Donpepe, szerintem ez ugyanaz, mint ami már a mi időnkben is volt, hogy a problémás, de nem papíros gyerekeket átrugdalják a 8 osztályon, hogy mielőbb távozzanak. Csak ugye szembetűnő, hogy míg az SNI-t azt kismillió akadály elé állítják (százezer vizsgálat, kontroll, alázás, magántanulósítás) ezek gond nélkül átcsusszannak a rendszeren. Hát ez van, mondjuk életképtelenek lesznek a nulla tudásukkal, de ez úgy látszik, senkit nem zavar.
Geszter, rákerestem, de ez egy egymi. Tehát felsőben nincs normál tanmenet, szóval nekünk nem megoldás. Az oldaluk nem megy, a szakiskolai részt nem tudtam megnézni. Egyébként az egyelőre nem világos számomra, hogy ha van egy ép értelmű auti, aki normállal megy végig a 8 osztályon, az egyáltalán mehet-e ezután egymi szakiskolába, ami ért.fogy.-ra specializált. Vagy ehhez is át kell kódolni. Lassan utána kell néznem ezeknek, mert közben elolvastam a felvételi követelményeket meg az iskolai tapasztalatokat a Neumannról és dobtam egy hátast. Az egy másik univerzum.