LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46427

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46428

Sziasztok! Este írok majd, mert most nem tudok a gyerekektől, de köszi mindenkinek! Olvasom, de este újra elolvasom és írok. :-)
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46429

Nálunk szerintem a hiszti most azért erősödött mert 2 hétig anya szabin volt,ovi sem volt,most pedig irány az oviba anya pedig este 6-ig munka.Meg tudom érteni ez így nehéz.Épp 20 perce találkoztam az óvodavezetővel.Említettem neki hogy anya aggódik mert látta hogy B. bemegy különvonul az oviban azt mondta ne aggódjon ez természetes jóval később alakul ki a csoportos játék főleg fiúknál.De ha kell bevonható.A fejlesztőnk pedig ezt írta tegnap"Ügyesen, türelmesen és megfelelő figyelemmel dolgozott végig. A mászást, egyensúly gyakorlatokat és a szem-kéz koordinációs feladatokat gyakoroltuk, amelyekben jól, korának megfelelően teljesített."Büszke vagyok rá ügyes kis legény,én személy szerint próbálok pozitív maradni ez mindig átsegített a nehézségeken,persze nem könnyű de próbálok!

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46432

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46433

Babesz
Egyszer egy ismerősöm azt mondta "fel a fejjel amíg van" Olyan cukik ilyenkor még ha másabbak is mint az átlag gyerekek.Azt meg aztán nem tudhatjuk mit hoz a jövö,mi lesz belölük.Temple Grandin és a róla szóló film nagy erőt adott.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46434

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
9 éves auti fiú, 7 éves auti lány

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46436

MistyVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46437

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe, ez a fel a fejjel duma mekkora, idézni fogom! :)

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Misty, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46439

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46440

Babesz.
Az utolsó mondatodhoz tartsd magad. :)
Szanya Meg kell kérdeznem mert mindenki mást mond,az alap ápolásit sem lehet igényelni ha oviba jár a gyerek?

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46441

Én azt olvastam a kormányhivatal oldalán, hogy akkor jár ápolási ha napi 5 órát nem meghaladóan jár oviba. Gondolom azért mert ha délben hazaviszed a gyereket akkor délután te gondozod és foglalkozol vele. De ha bent van egész nap oviban akkor inkább az ovi gondozza. Mondjuk ezt józan paraszti ésszel logikáztam ki, de az 5 órát tényleg írják.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46442

Azért is kérdeztem mert 8-ra tudom vinni de azt előírták hogy fél-3 kor hozzam el alvás után de én így sem tudok 8 órát dolgozni mivel csak 6 és fél órát van az oviban B.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46443

Donpepe
Ezesetben akkor biztosan nem jár. Mi 8-negyed9 között megyünk 1 előtt jön el egy kicsivel, így van bent 4,5 órát, egy picivel többet. Nem lehet bent tovább vagy nem engedik hogy ebéd után vidd haza?

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46444

Ebéd után simán hazahozhatom de ezt az 5 órát ki találta ki?Valószinűleg egy diplomás analfabéta aki ennyit alszik naponta a munkahelyén.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46445

Donpepe
Gondolom az a lényege, hogy úgy vannak vele ha kapod érte az ápolásit akkor tényleg te legyél vele többségében és ne pedig egy intézményben legyen a nap nagy részében :)

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46448

Lehet hogy ők azért adják,de ez nem azt jelenti hogy ez normális. Én pedig azért erőltetem hogy több időt legyen közösségben,mert ez a gyerek érdeke és ez neki jó.Én is foghatnám magam kezemben a diagnózissal és húznám magammal a gyereket vagy éppen bevágnám egy külön szobába a tv elé és máris jogosult lennék.Nem ez a célom.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46449

Szerintem úgy jön ki 5 óra, hogy a szülő dolgozhasson 4-et, plusz az odamenés, visszajövés, nem?

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46450

Szerintem is úgy van ahogy Szanya írja, hogy így tudsz dolgozni 4 órában.
Ha sikerül egy 4 órás munkát találni akkor szerintem már nem olyan rossz a kettő együtt.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46451

Egy nagyon közeli 4 órás munkát...

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46452

Az a baj hogy nálunk 4 órás nincs.Amugy is vállalkozó vagyok,de azt nem lehet 4 órásban. Azt tudom csinálni hogy a 5 óra leteltével fogom a kópét elviszem magammal és lelkesen figyelek hogy sem magában sem az én dolgaimban ne tegyen kárt :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.892 másodperc