Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szerintem ABA-t tanulni tanfolyamon szülőknek nem igazán érdemes. Főleg sok pénzért. (Ingyen teljesen jó. Már persze akkor, ha nincs turbózva mindenféle bizonyítatlan hatékonyságú vagy káros "terápia"bemutatóval a rendezvény.) Az ABA-nak az a lényege, hogy nagy óraszámban nyomja a viselkedésterápiát folyamatos ismételgetéssel és baromi sok adminisztrációval. Ha az embernek ennyi ideje van, akkor bőven elég a TEACCH is. Az elve a kettőnek azonos, de a TEACCH vizu rendszere és strukturáltsága szerintem felülmúlhatatlan.
A nagy óraszám miatt az ABA nagyon drága műfaj. (Ált van egy főgyp. aki kiadja a munkát és a szülőn kívül még többen is csinálják a napi feladatokat. Már persze ha van rá ember.) Én annó vettem dvd-n ABA okosítást (talán az amazonról, pár ezer ft volt), megnéztem, aztán nem hasznosítottuk különösképp.
Viszont az mindenképp üdvös, ha a gyp.-k elmennek és megtanulják az ABA technikáit is, csak itt most nem ez a kérdés.