LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46473

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Szanya,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

misty,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46474

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46475

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
Szanya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ki mit tud vagy gondol az ABA-ról?
Debrecenben lesz mostanában képzés, és ingyenes, csak sajnos most láttam, hogy január 9-ig kellett jelentkezni. :( Rákérdeztem, hogy lehet-e még utólag...
Bp-en is lesz, 3x5 óra és 6o.ooo Ft. Valaki ismeri őket? Nem teljesen világos számomra, hogy ez mennyire hasznos. http://autizmusaba.hu/szolgaltatasok/aba-kepzes/

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46476

Szerintem ABA-t tanulni tanfolyamon szülőknek nem igazán érdemes. Főleg sok pénzért. (Ingyen teljesen jó. Már persze akkor, ha nincs turbózva mindenféle bizonyítatlan hatékonyságú vagy káros "terápia"bemutatóval a rendezvény.) Az ABA-nak az a lényege, hogy nagy óraszámban nyomja a viselkedésterápiát folyamatos ismételgetéssel és baromi sok adminisztrációval. Ha az embernek ennyi ideje van, akkor bőven elég a TEACCH is. Az elve a kettőnek azonos, de a TEACCH vizu rendszere és strukturáltsága szerintem felülmúlhatatlan.
A nagy óraszám miatt az ABA nagyon drága műfaj. (Ált van egy főgyp. aki kiadja a munkát és a szülőn kívül még többen is csinálják a napi feladatokat. Már persze ha van rá ember.) Én annó vettem dvd-n ABA okosítást (talán az amazonról, pár ezer ft volt), megnéztem, aztán nem hasznosítottuk különösképp.
Viszont az mindenképp üdvös, ha a gyp.-k elmennek és megtanulják az ABA technikáit is, csak itt most nem ez a kérdés.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46477

Misty
Ha van lehetöségetek és hajlanak rá tetessétek bele az auti kódot. A legtöbb helyen vergödnek hogy külön szakembert kell alkalmazniuk meg problémás, de nem igaz mert hivatalosan a szakembert a ped .szakszolg. biztosítja és igazán csak egy mondattal több a papiron. Az biztos hogy az óvónőknek nem olyan egyszerű de vállalhatják ezt a kihívást. Mi előbb hozzuk el B.t mert ezt írták elő pedig kevesebb gond van vele mint a többi gyerekkel.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46478

Valaki jár az autizmus alapítványhoz innen?
Hogyan működnek,új diagnózist állítanak fel?
126000.-ért?
Azért kérdem mert mi a koraiban kaptunk diagot,de ők csak 3 éves korig kisérnek és a következőre az autizmus alapítványhoz küldtek.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46479

Donpepe, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46480

Donpepe,
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46481

Szanya Ez a poén a hivatalos gyermekpszichiátria amit a kereső megad Debrecen ami több mint 200 km-re van Bp.130-ra van tőlünk
Köszönöm a válaszotokat,majd meglátjuk mi legyen.De elméletileg akkor a diagnózis alapján bármelyik gyermekpszichiáter kiadhatja a papírokat?
Fejlesztés és esetleg suli ha az ittenivel probléma lenne megoldható gyöngyösön az autista segítőben az csak 20 ra van.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46482

Köszi, Latonya!

Donpepe, az a kereső, amit belinkeltem? Az csak a fekvőbeteg ellátást tudja, ami nem biztos, hogy az ambulánssal azonos, meg kell kérdezni. A helyi szakrendelőben nincs gyerekpszichiáter?

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46483

Az alapján néztem igen de ambulánsan is Miskolc van az sincs közelebb csak gáz.
Külön is köszönöm a választ latonyának

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46484

Minket most az óvodában sokkolnak 2 napot voltunk azóta 39-40 fokos lázzal fekszünk gyerekorvos nincs beteg ő is és amugy is csak egy héten egyszer van.De vigyünk igazolást mindenképp orvostól mert a szülő csak 3napot igazolhat.Hogy magyazzam el neki hogy még a saját szabályaikat sem ismeri mert bármenyit igazolhat a szülő,az óvoda házirendje szabályozza.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46485

Azért ez valahol felháborító, hogy egy ilyenért 100 km-ket kell utazni. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46486

Ha elfogadják a korais diagot az autizmus alapítványnál akkor nem gond a 100 km.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46487

Elfogadják.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46488

Donpepe,

Nagyon szívesen! 2-3 éve nagyon határozottan mondták, érdemes felhívni őket, hátha ez lesz a megoldás.
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46489

latonya
Valószinűleg ezért küldött hozzájuk a doktornő.
Gyöngyösön vannak ismerősök,sajnos nem csak diagnózist nem adnak,de diag alapján az igazolásokat sem,viszont felkészült fejlesztők vannak.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46490

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46491

Köszi MaMil
Nekünk a pszichiáter miatt lesz szükségünk rájuk az igazolások miatt,a fejlesztést meg tudjuk oldani közelebb is.

Autizmus mindennapok 6 éve 3 hónapja #46492

Oldalmegjelenítési idő: 0.881 másodperc