LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46342

:laugh: :laugh: :laugh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46343

Ezt el kell hogy meséljem.Ismerősőmtől megkérdezte a 7 és 4 éves gyereke "Apa te mit szeretnél karácsonyra" mire a válasz Jó gyerekeket. Erre a gyerekek."És akkor velünk mi lesz?" AZT HITTEM BEHALOK MIKOR ELMESÉLTE.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46344

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46345

Mumifika :) Én Mumifikációnak hívtam.:)

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46346

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46347

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46348

Szanya

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46349

Babesz,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46350

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46351

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46352

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46353

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46354

Mindenki. Adjatok légyszives tanácsot hogyan fejleszthetném a gyerekemet.Példával élek: Ha megkérem mutassa meg hol van a Hippopotamus amphibius akkor szalad és mutatja a vizilovat,vagy melyik a lánctalpas kalapácsos sárga markoló másodpercig sem hezitál.De ha megkérdezem hogy kérsz inni csak bámul rám.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46355

Először ki kell deríteni, hogy mi nincs meg a kérdésből. Gyanítom az lehet a gond, hogy ez egy ragozott forma. Hol van a markoló és melyik a víziló esetében rag nincs, lehet, hogy magát kérdőszót nem érti, de a főnév és a jelző megvan. Ez nálunk is így volt, ezek jönnek be először. Tehát egyrészt: érti-e, hogy kérdezel, vagy azt gondolja, hogy ez egy felszólítás? Aztán a kér igét érti-e, ha igen, akkor az igen/nem válasz megvan-e, megvan-e az iszik ige, ennek a ragozott alakja is megvan-e. Egyesével kell letesztelni és ki fog derülni. Ha megvan az elakadás pontja, akkor arra kell csinálni konkrétan 100 példát és addig gyakorolni, amíg megérti.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46356

A ragozás csak akkor megy ha ő úgy akarja,valamelyik reggel óvoda ajtóban idézem:"Bemegyek és játszani fogok a sárga dömperrel. De amugy egyes szám harmadikban ez a zokni B.-é Most a program x bekakilt a zokniba,x bekakilt a bilibe,y bekakilt a bugyiba,apa bekakilt a zokniba stb ezenkívül nem kell apa,anya,fürdeni,enni,stb. Néha úgy érzem soha nem tudok egy értelmes szót kiszedni belőle és akkor jön kézenfog valamelyikünket és " anya ill.apa gyere kapcsold be a markolós mesét amiben a sárga markoló van.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46357

Ja és az igen nem az igen az egyáltalán nem megy a nem az már nagyon.Most próbáljuk az igenre rászoktatni(hülye kifejezés),kérsz inni stb.eddig azt vártuk el hogy kérek most próbáljuk hogy ha kérdezünk valamit ráérezzen az eldöntendő kérdésekre és helyesen válaszoljon,nem sok sikerrel.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46358

Szanya

Donpepe

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46359

Donpepe
Szerintem nagyon ügyi a kismanód, 3 évesen mennyi mindent tud már mondani, szóval ne szomorkodj, fog menni az igen is :) Nem tudom lehet kegyetlen de én egy idő után azt csináltam ha nem válaszolt igennel akkor nem adtam oda neki az adott dolgot, vagyis nem elsőre szó nélkül :) Ez a nagyon szeretett dolgoknál működik. Pl imádja a chipset, rákérdeztem kér-e mert tudtam úgyis kér és asszem ennél mondta ki először hogy igen. De az elején csak sírás volt és kiabálta közben hogy kérek chipset, kérek chipset és inkább gyorsan odaadtam csak ne sírjon :D

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46360

Donpepe, ez lehet, hogy még jó darabig így lesz. Fáradtan, kevésbé motiváltan, vagy ha zavarja valami, akkor mindenki rosszabbul fogalmaz. Még tanulja, majd alakul. Az igen tanítása nagyon nehéz, ha magától nem jön be. Azért előbb-utóbb meglesz, de sokat kell gyakorolni. Viszont ez alapján elég világos, hogy ez egy probléma a kérsz inni kérdésnél, hogy eldöntendő. Be lehetne dobni rá a szabotázs módszert, hátha úgy gyorsabban átmegy, de persze azért gyötörni nem kell. Felteszel valami érdekeset magasra, ahol nem éri el (ne legyen elöl szék, létra, stb) és megkérdezed, hogy kell-e neki, és ha látod, hogy kell, akkor mondod, hogy igen, várva, hogy megismételje. Lehet ugyanezt pl. hintázással (megfogod a hintát és addig nem engeded el, míg nem válaszol/ismétel, vagy csikizéssel, vagy akármivel, amit szeret.

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 4 hónapja #46361

Babesz. Folyamatosan a nem kell megy mindenre nem a válasz kivéve a mesére.Ügyik voltatok a vérnyomásmérésen az hogy nem számol meg mellékes nem is kell . számol 100-ig de agyonvernék sem számolna kérésre.Most nagyot romlott beszédben viszont nőtt 6 centit kb 2 hónap alatt.
Szanya Szabotázzsal próbálkozunk de így sem az igazi.A társasjátékot mi is most próbáljuk majd elkezdeni,sejtelmem nincs mi lesz belőle.Nekünk pár hónapja megfojtották a kiskutyánkat érzelmileg észre sem vette B. Most van egy Belga juhász kölyök imádják egymást.
Oldalmegjelenítési idő: 0.957 másodperc