Köszi, hogy írtatok! A kicsi mutogat, az rendben van. A beszéd is olyan szempontból jól alakul, hogy sok szót használ és többnyire adekvátan is. Viszont nekem a nagyobb is mutogatott és ugyanígy korán kezdett beszélni, szóval tudom, hogy ez nem kizáró ok. A nagyobb magasan funkcionáló (Aspergert kapott) és ha gond van, szerintem a kicsi is az lesz, de ennek ellenére bizonyos pillanatokban totál kétségbe vagyok esve. Tudom, nem ez lenne a világ vége, de azt hiszem, valahol mégis úgy érezném.
Ezt a mozdulatot, hogy így hátrarakja maga mögé a karját és úgy megy, ezt láttátok esetleg a saját gyereketeken vagy NT gyereken? Nem tudom, mennyire sikerült jól leírnom.
A tünetlistát illetően tudom, hogy sok az egyéni dolog, mégis valahogy sok a közös is, ehhez képest azt a 10 tünetet, amit mindenhol leírnak, annyira kevésnek érzem. Azt hiszem, bejelentkezünk a Koraiba, csak addig kikészülök.
Még egy dolog: NT gyerek mennyire csináltat a szülővel dolgokat? Pl. legót összerakat, puzzlet kirakat...egyszerűen nincs mihez hasonlítanom, hogy hogyan fejlődik egy NT, de ezeket csináltatja a kicsi és dühös lesz, ha nem akarom csinálni, ez is idegesít, de lehet, hogy már rémeket látok...