LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45480

Tök érdekes ez a beszédfejlődés így lassításban. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45481

Köszi, hogy írtatok! A kicsi mutogat, az rendben van. A beszéd is olyan szempontból jól alakul, hogy sok szót használ és többnyire adekvátan is. Viszont nekem a nagyobb is mutogatott és ugyanígy korán kezdett beszélni, szóval tudom, hogy ez nem kizáró ok. A nagyobb magasan funkcionáló (Aspergert kapott) és ha gond van, szerintem a kicsi is az lesz, de ennek ellenére bizonyos pillanatokban totál kétségbe vagyok esve. Tudom, nem ez lenne a világ vége, de azt hiszem, valahol mégis úgy érezném.
Ezt a mozdulatot, hogy így hátrarakja maga mögé a karját és úgy megy, ezt láttátok esetleg a saját gyereketeken vagy NT gyereken? Nem tudom, mennyire sikerült jól leírnom.
A tünetlistát illetően tudom, hogy sok az egyéni dolog, mégis valahogy sok a közös is, ehhez képest azt a 10 tünetet, amit mindenhol leírnak, annyira kevésnek érzem. Azt hiszem, bejelentkezünk a Koraiba, csak addig kikészülök.

Még egy dolog: NT gyerek mennyire csináltat a szülővel dolgokat? Pl. legót összerakat, puzzlet kirakat...egyszerűen nincs mihez hasonlítanom, hogy hogyan fejlődik egy NT, de ezeket csináltatja a kicsi és dühös lesz, ha nem akarom csinálni, ez is idegesít, de lehet, hogy már rémeket látok...

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45482

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45483

Babesz hidd el amit meg akarnak tudni meg fogják. Amugy teljesen mindegy hogy alvásidő vagy nem, egy teljesen idegen környezetben új játékokkal körbevéve soha nem fog úgy viselkedni egy gyerek mint saját környezetében vagy úgy ahogy elvárják tőle.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45484

Babesz, hova mentek egyre? Auti kivizsgalas vagy mar bizottsag? En sem ertem soha, hogy adhatnak ilyen idopontra gyerekeknek idopontot...tudom, elfoglaltak, stb, de akkor is.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45485

Átbeszéltük mi is a dolgokat az óvónőkkel és rá kellett jönnöm hogy én reagáltam túl a dolgokat.Tényleg jót akarnak és úgy irányítják a dolgokat hogy B.-nek a legjobb legyen még ha ez esetleg számunkra nem egyértelmű is. Nagycsoportosokkal van együtt és úgy óvják védik,gondoskodnak róla főleg a lányok.A fiúk az más tészta minap voltam szemtanuja amint az egyik nagy fiú fellöki,de ez sem általános. És nem szólhatok semmit csak az óvónőnek ez ki van kötve csak az óvónők intézkedhetnek.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45486

Donpepe
Köszi a bíztatást :)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csino

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45487

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45488

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csino

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45489

LunaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45490

Babesz Még annyit mondanék hogy a ped.szakértőkkel megbeszéltük hogy a gyerek oviba megy!!!! Így ők is egyetértettek azzal hogy olyan diagnózis kell ami a gyerek érdekeit szolgálja márpedig ha a gyerek az oviban érzi jól magát akkor nincs miről beszélni. :) Fel a fejjel,minden jó lesz.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45491

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45492

Babesz nekem az óvónők és az óvodavezető szava magasan többet jelent mint a ped.szakszolg. embereié ugyanis sokkal sokkal többet tudnak a gyerekekről a viselkedésükről,fejlődésükről.Én bánom hogy belevontuk a nevtant. ha újrakezdhetném esetleg a korai fejlesztő véleményét kérném ki de azt is csak akkor fogadnám el ha betöltötte a gyerek a 6-dik életévét.Tegnap ovis szülői értekezlet volt behoztak pár gyerkőcöt akik idősebbek mint B. kettő közülük folyamatosan lábujjhegyen járt,együtt játszás szóba sem, jöhet az enyém volt a legbarátkozóbb, beszéd ha annak nevezhető egy gyereknél volt. Sorolhatnám még azokat a tüneteket amiken nap mint nap aggódunk, mert mindegyikből volt bőven, hívásra csak az én gyerekem reagált. É a gyerekek közül csak az enyémnek van diagnózisa.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45493

Még annyit amint említettem már a nagycsoportosokkal vagyunk együtt és vannak köztük akik még nappal pelenkásak,B. kikéredzkedik wc-re.És ezt nem azért írom le hogy dicsekedjek hanem azért hogy mennyire külömbözik a gyerekek fejlődése.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45494

Babesz

Csino
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45495

Mas. Tudom, foleg kisgyerekesek aktivak leginkabb a forumon, de hatha olvassak regiek, vagy nagyobb, normal suliba jaro "aspergeres" gyerekek szulei is...
A lanyomrol akartam par sort irni. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45496

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45497

ZorkaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
5 évesek pelusban? Akkor ez tényleg elég toleráns ovi :)
Mondjuk azt látom hogy akik nem viszik maguktól a gyereküket szakértőihez, azoknál 5 éves korig nem nagyon mernek szólni hogy gond van. Nem értem miért, nem kellene rögtön állami vizsgálatokra küldeni a gyereket de jelezhetnék hogy ez meg ez a gond és legalább magánúton eltudnának a szülők indulni valamerre. Nem értem miért az van hogy legtöbb helyen 5 évesen szembesítik a szülőket a problémákkal és rögtön küldik őket szakértőihez. Mennyivel jobb lenne 3 éves kor körül jelezni, amikor még messze az iskola és lehetne látni a szülők elfogadják e hogy gond van és kezdenek e valamit. Mondjuk az sem árt ha televannak pénzzel. A világ összes pénzét ellehetne költeni fejlesztésekre.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45498

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 6 éve 11 hónapja #45499

Jelzik a szülőknek a problémát problémákat de kényszeríteni nem tudják őket.
Oldalmegjelenítési idő: 0.882 másodperc