LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hete #45419

DonpepeVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hete #45420

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hete #45421

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hete #45422

Köszi mindenkinek.
Nekünk komplex vizsgálat kell,mert ami most van a nem meghatározott pervazív fejlődési zavar . Ezt kellene szűkíteni ha tudjuk.Az iskola óvodarendszerről annyit aki csókos annak a gyerekének diplomája lesz még ha olvasni sem tud,aki nem csókos azt semmibe veszik és reménye sincs.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45423

Donpepe,
az én viszonylag friss tapasztalataim: a Bókayban a gyermekpszichiátrián két hét elteltével veszik fel a telefont, és akkor is mindent megtesznek, hogy lerázzanak (engem azzal ráztak le, hogy igazából nem is tartozunk oda - érdekes, egy éve még odatartoztunk?). A Bethesdában fél évvel előre akartak időpontot adni, ott azzal sikerült kikönyörögni egy három hónaposat, hogy csak a papír kell. Egyébként tavaly a Bethesdában az én kérésemre (!) írtak pervazív fejlődési zavar helyett Aspergert. Úgyhogy nem tudom, a gyermekpszichiátriák mennyivel jobbak más helynél... egyszerűen nincsenek orvosok.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45425

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45430

Ma voltunk a pedagógiai szakszolgálat bizottságánál. f83 bno-t kaptunk Kevert specifikus fejlődési zavar,heti 3 fejlesztés az oviban.Most kedvesek voltak és segítőkészek teljesen más volt a gyógypedagógus is.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45431

Donpepe, ez jó, ezzel a kóddal több helyen tudnak fogadni, mint az autival.

Mi ma kaptuk meg a szakértői véleményt, nagyon korrekt, továbbra is elégedett vagyok az Izabella utcaiakkal.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45432

Igen ez a kód benne szerepel az óvodánk alapítójában is,más kérdés hogy erre nem járnak az egyéb támogatások.Amugy azt már kérdezni akartam hogy ha már van egy komlex alapján adott bno akkor is ugyanaz az eljárás a következő évben vagy elég a gyermekpszcihiáter team nélkül?

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45433

Donpepe
Ez nagyon szuper kód. Ha mégsem jönne be ez a mostani ovi, könnyebben találnátok másikat. Meg erről azt hallottam lekerülhet a gyerekről ha annyit fejlődik és behozza a lemaradásait, meg persze nem nagyon lesznek autis tünetei, még egy auti kód nem igazán kerül le soha.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45434

Babesz Az ovi szuper az ovónénik imádják B.t
és forditva is.Itt most azért jött jól ez a kód mert a mi ovink alapítójában nincs benne az auti de ez benne van.És van az ovinknak hivatásos gyógypedagógusa aki heti 3 alkalommal fog vele foglalkozni.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45435

Donpepe
A félkarom eladnám most egy ilyen kódért, meg egy olyan szuper oviért mint a tiétek :) Igaz nem járnak rá támogatások de sokkal fontosabb az hogy van egy ilyen ovitok ahol szeretik és még ennyi fejlesztést is kap :)

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45436

A gyerekpszichiáter adhat auti kódot, amire a támogatások felvehetők. Mivel a szakértőiben is van pszichiáter, ezért ők olyat adnak, amilyet akarnak, nem feltétlenül veszik figyelembe az eredeti diagnózist (főleg, ha nincs leadva).

A szakértőiben nincs minden évben pszichiáter. Nekünk a bekerüléskor volt, meg suli előtt.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45437

Babesz és Szanya nagyon örülünk a kódnak szerintem nem kis jóindulat is volt ebben és az óvodavezető mielőtt mentünk kezünkbe nyomta a befogadó nyilatkozatot hogy ezt vigyük magunkkal. Az eddigi fejlesztőnket is felhívtuk ő is örült de azért megjegyezte hogy azért még ne legyünk atom biztosak,ezért érdeklődöm a magán diagnózis miatt mert ha később mégis probléma lenne.Jobb félni mint megijedni.
Babesz remélem nektek is sikerül bekerülni.

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45438

Donpepe
Akár jóindulat akár nem az a lényeg, hogy jó helyen van a gyerek :) A kód az csak egy kód, az a fontos hogy olyan környezetben legyen ami segíti a fejlődését :)
Köszi :) Már az is jó lenne ha végre történne valami, rossz ez a bizonytalanság :)

Nadehogy elbüszkélkedjek vele mindenkinek, mert tökjól esett. Kint feküdt valamelyik nap a gyerek napozóágyon, játszott a kis autóival. Kimegyek hozzá, szólok neki. Rámnéz kis üdvözült arccal és annyit mond szeretlek :D Olyan édes volt, ha soha többé nem mondja se érdekel, ezt elraktároztam egy életre :)

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45439

Babesz Igen ez felülmúlhatatlan érzés lehetett és hidd el sokszor fogod még hallani. :)

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45440

Donpepe
Mikor egy ismerősöm fészen kiírta hogy a majdnem kétéves kislánya aznap mondta neki először hogy szeretlek, akkor arra gondoltam az enyém vajon fogja e valaha is mondani szóval tényleg felülmúlhatatlan :)

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45441

Nekem is a minap volt részem ebben az élményben. :) Egyébként én asszem sose mondtam a szüleimnek, de ők se nekem, tehát... Nem mindenhol szokták ezt mondogatni. Én a gyereknek naponta-kétnaponta biztos mondom, tehát volt honnan megtanulnia. És 11 év elég is volt rá! :woohoo:

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45442

Szanya
Deszupi, valami van a levegőben :)
Mondjuk így hogy írtad belegondoltam hogy én se mondtam sose a szüleimnek, meg ők se, úgy látszik ők ilyen generáció, de a gyereknek naponta 1x én is tuti elmondom :D

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hete #45443

Igazad lehet, hogy generációs kérdés. Ez eszembe se jutott, de tényleg, simán lehet.
Oldalmegjelenítési idő: 0.981 másodperc