LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 1 hónapja #45029

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Donpepe, nem tudom nektek honnan valo az infotok, de pont az ellenkezöje az igaz, evek ota inditanak sutizmus specifikus oktatast a Barczin, Tavaly is volt, most is van, jövöre is lesz. Ez evek ota egy allando allapot. Mondjuk arra nem valo szerintem, hogy az ember azert iratkozzon be es vegezze el, hogy majd a gyerekenek segit es annak jo lesz, az ember a gyerekenek vagy a tanara vagy a szulöje, a kettö egyszerre pszichologiailag nem egy idealis allapot, Ettöl meg azert a Barczin is szamos olyan tanulo van, aki szulökent erintett es ezert szeretne elvegezni.
A gyorstalpalok alatt a 30 oras akkreditalt kepzest erted? Mivel nagyon kis szamban vegeznek az elten az autispecesek akik aztan vegul dolgoznak is a szakmaban, sokkal több szakemberre van szukseg, az szokott lenni a minimal feltetel, hogy az embernek legye valamilyen tanari tanitoi diplomaha es ha azt kiegesziti ilyen akkreditalt kepzessel, mar nagyjabol elindulhat a palyan. Es akkor nem kell emiatt az eltet kulön elvegeznie.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45030

A sorba rendezgetés kinek milyen korban alakult ki?

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45031

Luna sajnos már van tapasztalatom az akkreditált képzésben résztvett tanárok gyógypedek szempontjából és sajnos elkeserítő.
Amugy épp azért szeretnénk a Bárczin tanulni mert a továbbiakban más gyerekeknél is hasznosítható lenne az ott szerzett tudás.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45032

Nem mindenkinél alakul ki. Nálunk minimálisan jelent meg valamikor talán az ovi vége felé, de az sem volt vészes, párszor rakott sorba talán legót. Nem is nagyon emlékszem.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45033

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Nalunk nem nagyon volt sorbarendezes. Talan ha ketszer lattam olyat töle, ez azt hiszem egy nt fejlödesbe is böven belefert volna. Szoval nalunk nem igazan jelent meg.

A negativ tapasztalatod nekem azt mutatja, hogy ez egyaltaln nem kepzes fuggvenye, hanem emberfüggö, hogy ki tud jol banni veluk es ki nem. A szakmai elmeleti reszet szerintem meg lehet tanulni egy akkreditalt kepzesen belul is, ha jok az oktatok. Hogy ki es hogyan tudja egyaltalan akalmazni, milyen hatekonysaggal, ez szerintem sokkal inkabb szemelyisegfuggö es egyeni kerdes. Kepzes nelkul is lehet veluk nagyot alakitani, ha valaki kepes rahangolodni a mefelelö csatornara es belleerezni, es egy eltes kepzessel is lehet valoszinuleg tapetazni is :)

Megettek a Barczira, azert fel kell ra elöre keszulni, hogy nagyon nem egyszeru bejutni arra a keves helyre, ami indul autispec szakiranyon. Lehet a bejutas meg kemenyebb melo, mint a benn leadott tudas megszerzese :)

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45034

Ez így van. Pl. a mostani logopédusunknak szerintem nincs autis végzettsége, mégis nagyon ügyes, és hány olyat láttam, aki autis és semmire nem ment a gyerekkel. És azon belül is, hogy kinek van egyáltalán ehhez érzéke, még az is kell, hogy az adott gyerekkel konkrétan megtalálja a hangot, és tök változó, hogy melyiknél mi jön be. Nálunk pl. a humor a határozottsággal ötvözve. :)

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45035

Az emberfüggő az nagyon igaz,viszont pont azért mivel vidékre szinte nem nem is jut szakképzett ember ennek függvénye hogy minden érintett költözzön Budapestre?
Nekünk ismerős ezt ajánlotta,mivel szerinte vidéken lehetetlen helyzetben leszünk és úgy érzem sajnos igaza van de egyrészt nem szeretnék elköltözni másrészt anyagilag sem tehetném meg hogy hipp-hopp a fővárosba költözzünk.Itt jönnek az alternatívák.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45036

Vannak azért vidéken szerencsésebb részek, ahol vagy van véletlenül jó szakember, vagy a szülők annyira eltökéltek, hogy megoldják maguknak a dolgokat. Pl. Győr, Veszprém, Gyöngyös. De amúgy igen, Magyarország ebből a szempontból is Bp. központú. De azt azért ne gondold, hogy itt olyan könnyű bármi. Minden fejlesztőnél sor áll, jobb iskolába bekerülni általában szerencse vagy harc kérdése, és bent maradni se könnyű. Tehát lehet, hogy jobbak az esélyek itt, de itt is küzdős.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45037

Gyöngyöshöz közel vagyunk és ismerem a fővárosi helyzetet is valamelyest mivel az ismerőseink ott élnek és mint már említettem nem volt egyszerű bejutni vizsgálatra sem a korai fejlesztő központba.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45038

Akkor képben vagy, nem kell részletezni. Ha minden jól megy és tudtok menni simán suliba, akkor nem lesz gond így sem, ha meg de, akkor még ott van az ASK lehetőségnek. (Persze addig el is kell jutni, ez világos.)

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45039

Luna, elgondolkodtam ezen a szülő (lehetőleg) ne legyen a gyerekének a pedagógusa dolgon. Most jobban belegondoltam, hogy tulajdonképpen mindent én tanítottam meg a gyereknek idáig, nem is tudom, hogy volt-e olyasmi, amit más tanított teljes egészében. Azt hiszem nincs. És szerintem ez a normális. A pedagógus, mint olyan nem túl régi találmány. Mint a legtöbb állat esetében, úgy az embernél is a szülők tanítják a kölykeiket az életben maradáshoz szükséges dolgokra. Ez a természetes. Az, hogy az ember optimalizálja az erőforrásokat, az egy dolog, a normális attól még a korábbi állapot. Így nincs abban semmi különös, hogy a gyerekemet én tanítom beszélni (és momentán az iskolai anyagra is). Csak az elkényelmesedett életformánk miatt merül fel eleinte, hogy majd lesz aki ebben segít. Ha pedig a tanítás a szülő-gyerek kapcsolat rovására megy, abból csak annyi derül ki, hogy a szülő rosszul csinálja. Nekem hibátlan a kapcsolatom a gyerekemmel. :) És nem is érdemes mindent túlpszichologizálni. Még az a jobbik eset, ha egyáltalán megpróbálkozik a szülő azzal, hogy tanítsa a gyereket.
(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szülő álljon gyp-nek, korántsem.)

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45040

Szanya arról nem beszélve hogy a bizalmi kapcsolatot még nt-s gyerekeknél sem egyszerű egy idegennek kialakítani,viszont egy szakmailag jól felkészült külsős nagyon sok segítséget nyújthat és szerintem ennél többet nem is lehet elvárni.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45041

• Luna
  • Luna profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45042

Luna, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45043

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
Nálunk eddig még nem volt sorbarendezgetés. Egyszer rakta sorba az autókat mert látta egy videóban hogy egy pasi egymás után rakta őket és az utolsót megfogva tolta az egészet, na az én fiam is rögtön kipróbálta.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45044

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45045

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45046

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45047

Az en fiam sorba rendezgette a kisautoit 3 eves kora korul. Kb fel evig a kanape melletti kis asztalon kellett tartani az autoi nagy reszet tömött sorokban :)
Ha elvettem egyet-egyet, vagy kicsereltem, nem zavarta, viszont ott kellett lennie az autoknak.

A TSMT tVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hete #45048

TSMT még: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 1.016 másodperc