LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44794

Szisztok, gondoltam megint irok magunkról. A kisfiam szépen fejlődik a normálnak megfelelően még ha nem is a megfelelő tempóban. :) 2,5 éves lesz 1-en, szeptember óta bölcsiben van. Nehézen fogadta el, de aztán egyik pillanatról a másikra mégis beszokott. Beszélni nem sokat beszél, pár hete egyre több szót mond ami néha számomra is érthetetlen elsőre, cserébe viszon 2 nyelven ért. Valószínű ezért szokott be nehezen bölcsibe, eleinte nem értett semmit. A gyerekekkel még nem nagyon játszik együtt, de ez is rendben van ebben a korban a nevelő szerint. Nagyon meg voltam ijedve annakidején, és ezért írok, ha van -lesz más is így, akkor lássa nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolni. A fiam egyedi tempoban fejlodik, de ez a jelek szerint termeszetes és nem utal semmire.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44796

Sziasztok!
Először is Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44797

Szanya, ZorkaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44798

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44799

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Hárommackó
BÚÉK :)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Honig örülök hogy minden oké nálatok :)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44800

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44801

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44802

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44803

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44804

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44805

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44806

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44807

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44808

Babesz: Köszönöm a választ.
Esetleg valaki tud mondani valamit, hogy milyen árban lehet a fogszabályzó? Elvileg keresztharapása van. Elég horror dolgokat olvastam.
Márciustól megyek vissza dolgozni. Mondanom se kell már előre parázok a nyártól, szünetektől, hogy melyik napközis táborba veszik be stb.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44809

HáromMackó, Edina nézett nemrég a lányának és valami brutál összeget emlegetett, de mintha azt is mondta volna, hogy kgy.-re 18 év alatt lehet kapni támogatást, nem emlékszem pontosan, mi volt. Írj Sünnek szerintem.
Nektek legalább 1 tábor azért van, ami eddig bevált. Nekem esélyem nincs dolgozni (8 órában) már ebben az életben. Mindegy, ez van.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44810

Üdv mindenkinek.
Most jöttünk a Budapesti korai fejlesztő központból,pervazív fejlődészavar bno-t kaptunk.Azt mondta a pszichiáter nem tudják megadni az autizmust mert nagyon nem egyértelmű,az értelmi képessége koránál fejlettebb de el van maradva szociális képességekben.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44811

Donpepe, a pervazív fejlődési zavar az az autizmus másik neve. (Gyűjtőneve, amiben benne van az Asperger, meg az atipikus autizmus, stb.)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44812

Akkor miért mondta a pszichológus hogy nem tud autizmus bno-t adni mert egyáltalán nem egyértelmű?

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44813

Talán arra gondolt, hogy majd később egyéb pszichést ad? Fogalmam sincs. Írt rá BNO számot? (F és utána egy szám.)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44814

Levélben küldi el,szerintem jövő héten tudok többet.De nagyon kedvesek voltak,a felkészültségük pedig össze nem hasonlítható a nálunk (le)szereplő szakemberekkel.Amugy azt mondta felejtsük el a mostani fejlesztőt és segít keresni más hozzáértőt ezenkívül minél hamarabb oviba be kell íratni hogy közösségben legyen a gyerek.Már beszéltem is az óvodavezetővel azt mondta semmi akadálya szerencsére mind az óvoda mind az iskola befogadja.
Oldalmegjelenítési idő: 0.891 másodperc