LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44728

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44729

Sziasztok,
én is boldog új évet kívánok, köszönöm a sok hasznos tanácsot, amit itt kaptam. Egy kis sikerélményről szeretnék beszámolni: tízéves aspergeres fiam amilyen könnyen megtanul adatokat, listákat, olyan nehéz neki a verstanulás. Nem éli bele magát, nem látja maga előtt, a költői képek nem mondanak neki semmit. A János vitézből kellett öt versszakot megtanulni, hamar sírás lett belőle. Aztán végre kitaláltam egy működő módszert: minden szónak leírtam a kezdőbetűjét, azt tettem először elé. Amikor már így jól tudta a versszakokat, akkor kellett csak fejből próbálnia. Sikerült mind az öt versszakot átverekednie, és ötösre felelt belőle!

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44730

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44731

Geszter, szuper ötlet, gratulálok! Még ma kipróbálom. Nekünk most a Szózat van. Nem megy rosszul, de megnézem, hogy ezzel a módszerre esetleg megy-e több versszak is. (Könnyítést kapunk, nem kell az egész. Nagyon rendes a tanítónőnk.)

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44732

Sok sikert!
Nem irigyellek a Szózatért. A János vitézben legalább volt néhány állat (az enyém most állat- és állatkert-mániás).

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44733

Köszi! Nektek hogyhogy nem kell a Szózat? Ennyire eltérő iskolánként a tanmenet? :blink:

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44734

Jó kérdés. Nekem a hetedikes lányom tanulta most. Szerintem ez sokkal normálisabb, jobban megértik 12-13 évesen.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44735

Tényleg? :ohmy: :ohmy: :ohmy: Nem véletlenül érzem én azt, hogy a magyar tankönyvünk túl nehéz. (Egy régi, már nem kapható könyvből tanulnak, amiben olyan szókincs van, amihez nekem is értelmező szótár kell.)

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44736

Én az elsős olvasókönyvön akadtam ki eddig a legjobban. Egy József Attila-versrészlet (már nem emlékszem, melyik); a már nem használt szóhoz lábjegyzet (!), benne egy másik nem használt szót alkalmazó magyarázat. Ehhez azt hiszem, nem kell autinak lenni. De az Anyám tyúkját is talán ideje lenne lecserélni. Mi az, hogy "mi a kő"? Mi az, hogy "kend"? Ezt persze nem Petőfi ellen írom.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44737

Igen, nem biztos, hogy életszerű 2018-ban, hogy ez a legfontosabb.
Ezek a lábjegyzetek... Z. felolvassa, hogy "csillag" (vagy esetleg a számokat). Mondtam neki, hogy ez megjegyzés, magyarázat, és alul meg kell keresni a csillagot vagy számot és azt is elolvasni, de teljesen belezavarodott. :unsure:

Én egyébként kissé szabotálom ezeket a szövegeket és egész mást olvasunk. Van a Pagonynak egy kezdő olvasóknak szóló sorozata, abból válogatok. De még az is küzdős. Nem mondom, hogy nem javul, de... :unsure: Viszont újabban eltanulja a dumáimat és annyira vicces szövegei vannak, ahogy bekombinálja a túlzó jelzőimet... Tegnap kerestünk valamit, ami reggel még megvolt. Már felkutattuk az egész lakást, mikor megjegyezte, hogy "Teljesen eltűnt, elképesztő." meg "Elfordult a repülő (a szokott útvonalról), nagyon durva!" és hasonlók, kész vagyok tőle teljesen. :laugh: De még mindig jobb, mintha a tanult régies kifejezésekkel árnyalná a mondanivalóját.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44738

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44739

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44740

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44741

Babesz
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44742

Baratkozasrol
Lányom 10 éves, fiam 8 éves

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44743

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44744

Zorka, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44745

• Marchi
  • Marchi profilkép

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44746

Marchi, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Mint látható, megcsináltuk a frissítést, valószínűleg vannak hibák, ha láttok szembetűnőt, akkor mailben írjátok meg (azt tuti megkapjuk): az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. -ra.

Autizmus mindennapok 7 éve 3 hónapja #44747

Első hiba: A rejtett szöveget kiküldi mailben rejtés nélkül. Az oka egyelőre rejtély. :silly:
Oldalmegjelenítési idő: 0.876 másodperc