LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44835

Babesz Beszéltünk és ezután fordultunk ide és így jutottunk a jogászhoz,teljesen elzárkóznak.Persze ha a fejlesztőnek más dolga van arról neki nem kell igazolás arról nem beszélve hogy fejlesztési tervet kellett volna kapnunk amiről ők nem is hallottak.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44836

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44837

Babesz, megtaláltam. Belépett állapotban nézd meg a diagnosztika menüben a Vizsgálatok, diagnosztizáló módszerek almenüt, ott írtam le a legalsó cikkben, hogy mi volt a mi 3 éves kori szakértőinken, meg ott van a rajzos is, azt is nézték, de lehet, hogy azt már később, erre nem esküszöm meg.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44838

Donpepe
Sajnálom hogy így áll nálatok a helyzet. Nálunk volt olyan hogy anyuka írt a fejlesztőnknek, hogy elaludtak, nem tudnak menni a fejlesztésre és senki nem akadt ki rajta. Úgy látszik tényleg korai válogatja hogy és miként állnak a dolgokhoz :(

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44839

Szanya köszi!

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44840

Szanya! Néztem a tanulási képességeket vizsgáló 8 évtől tesztet én is elbuknék. :)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44841

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44842

Nem tudom egyébként azt hallottátok-e, lehet csak nekem újdonság, hogy a 2017/2018as tanévtől kötelező az oviba menő 3 évesek logopédiai szűrése. Azt írják itt nem a kiejtést fogják nézni, hanem a nyelvi fejlettséget, aktív szókincset. Mondjuk azt írják a szülőnek kell majd kitöltenie egy kérdőívet és ha gond van akkor felveszi a logopédus az érintett gyerek szülőjével a kapcsolatot. Ez tökszupi szerintem, nekünk kell majd logopédus. Mondjuk sokat javult már a gyerek kiejtése de a fejlesztő a frászt hozta rám, sokszor nem érti amit a gyerek mond, míg én tökéletesen :D Ilyet olvastam, hogy 3 éves korra a gyereknek rendelkeznie kell egy aktív 60 szavas szókincssel, ezt már mi rég túlszárnyaltuk, szóval ha csak ez az alapelvárás akkor lehet nem fognak foglalkozni vele. Mondjuk egy logopédus nem tudom mit tud kezdeni a gyerekkel ha nem az a gond, hogy rossz a kiejtése, hanem az hogy egyáltalán nem beszél. Ha kell logopédus a kiejtés miatt azt is a szakértői bizottság rendeli el, vagy máshova kell ezzel menni?

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44843

Donpepe, megnyugtatlak, én is. :)

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Már most bevezetik? Hallottam róla, hogy tervezik, de mivel logopédus úgysincs, gondoltam ezt se fogják elkapkodni. Semmit nem fognak tudni kezdeni a nembeszélőkkel. Jelenleg az a rendszer, hogy a nembeszélő autik fejlesztését 100%-ban a gyp-k látják el. Nem hiszem, hogy ez változni tudna nagyságrendileg, mert a logopédusoknak nincs erre nézve képzettségük. (Nagyon kevés kivétellel.)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44844

A nap fénypontja,önállóan ráült a bilire és pisilt,utána kidobta a pelenkát a kukába. :)))

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44845

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44846

Donpepe, ez óriási, gratulálok!!! :) :cheer:

Babesz, ahogy mondod.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44847

Donpepe
Gratulálok, nagyon ügyi :)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44848

Köszönjük ez nagyon nagy dolog nekünk.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44849

Hali. Az emelt családit minden évben újra kell kérni?

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44850

Attól függ, mi van az igazolásra írva, amin beadtad most. Rá van írva, hogy milyen időszakra adták meg. Nekünk mindig 1 évre adták eddig, másoknak viszont 3 évre is. Pszichiátertől függ.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44851

Ez akkor már megint értelmes.Ezek szerint az autizmus mégis gyógyítható ha felülvizsgálat kell minden évben.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44852

Donpepe
Ez nem csak ennél van így. Mi azért kapjuk, merthogy a gyereknek lesz még több műtétje 18 éves koráig és mégis minden évben menni kell a sebészhez aki kitölti 1 évre a papírját. Vagy ottvan a koraszülöttség. 1500 gramm alatt született gyerekeknek is jár 3 éves korig és van amelyik orvos kitölti 3 éves korig, van aki meg csak 1 évre amiben semmi logika, mert a gyerek 1 év múlva is 1500g alatt születettnek számít. Orvosa válogatja ki hogyan tölti ki :)

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44853

Babesz. Értem,szarkasztikus voltam sajnos már túl vagyok ezeken a lehetetlen dolgokon többszörösen,kétszer volt rosszindulatú daganatom ezeket mindig eljátszák.

Autizmus mindennapok 7 éve 2 hónapja #44854

Ismerősömnek születése óta hiányzik az egyik karja mert az ikertestvére elnyomta az anyaméhben és 2012-ig évente kellett járnia a leszázalékolási bizottság elé. Hátha kinőtt.
Oldalmegjelenítési idő: 0.135 másodperc