Nem tudom egyébként azt hallottátok-e, lehet csak nekem újdonság, hogy a 2017/2018as tanévtől kötelező az oviba menő 3 évesek logopédiai szűrése. Azt írják itt nem a kiejtést fogják nézni, hanem a nyelvi fejlettséget, aktív szókincset. Mondjuk azt írják a szülőnek kell majd kitöltenie egy kérdőívet és ha gond van akkor felveszi a logopédus az érintett gyerek szülőjével a kapcsolatot. Ez tökszupi szerintem, nekünk kell majd logopédus. Mondjuk sokat javult már a gyerek kiejtése de a fejlesztő a frászt hozta rám, sokszor nem érti amit a gyerek mond, míg én tökéletesen

Ilyet olvastam, hogy 3 éves korra a gyereknek rendelkeznie kell egy aktív 60 szavas szókincssel, ezt már mi rég túlszárnyaltuk, szóval ha csak ez az alapelvárás akkor lehet nem fognak foglalkozni vele. Mondjuk egy logopédus nem tudom mit tud kezdeni a gyerekkel ha nem az a gond, hogy rossz a kiejtése, hanem az hogy egyáltalán nem beszél. Ha kell logopédus a kiejtés miatt azt is a szakértői bizottság rendeli el, vagy máshova kell ezzel menni?