LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44688

Babesz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44689

Üdv mindenkinek.
Van-e lehetőség a pedagógiai szakszolgálat által javasolt korai fejlesztés megszüntetésére?
A vizsgálatot mi kértük diagnózist nem kaptunk az akkor 22 hónapos gyermekre de előírták a heti egy alkalmas fejlesztést,ami így néz ki: A fiunk autót tologat mutogatja a táblát magának és nekünk míg a gyógypedagógus néni ül,telefonál,unatkozik miközben ott van egy másik gyerek aki fejtetőig fikás,szó szerint 2 hónapja mindig és mikor letelik az egy óra utána következik egy hét vitaminkúra ezért utazunk heti egyszer 40 kilométert a legnagyobb pozitívum ha esetleg vannak ott ovisok és a miénk csatlakozik közéjük.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44690

SzanyaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Donpepe
Szia!
Szerintem simán van. Nálunk mondták a korai fejlesztés egy lehetőség, nem kötelező járni, csak akkor szólni kell, hogy nem mentek.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44691

Telefonáltunk és azt mondták a pedagógiai szakszolgálatnál hogy újabb felülvizsgálatot kell kérni amúgy kötelező. Nekünk egy hiányzásról is orvosi igazolást kértek.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44692

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
donpepe, én nem vagyok képben a ped. szakszolgálatos fejlesztésekben, szóval passz. De amit írsz, az egészen hajmeresztő és felháborító. Vajon a "gyógyped. néni" főnöke mit szólna ehhez? Bemószerolás? Másik gyógyped? Másik időpont?

És ha már hajmeresztő témáknál tartunk... Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

És most jöhetne a nevelési tanács rovat, mert nincs sok ötletem a korrekt reakcióra:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44693

Délután beszéltünk a főnökével így jó ahogy van,kötelező vinni áprilisban kérhetünk felülvizsgálatot.Kellenek a diagnosztizált gyerekek kell a pénz. A család nem számít.Majd bíróságra megyek ha nem megy másképp.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44694

Várj egy kicsit, reggel kirakom a face-re, megkérdezem a jogászokat. Szerintem nem lehet kotelezo.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44695

• Nina42
  • Nina42 profilkép
  • Nem elérhető
  • 7 éves kissrácot terelő
donpepe9 beküldte:
kötelező vinni áprilisban kérhetünk felülvizsgálatot. Kellenek a diagnosztizált gyerekek kell a pénz.
De ha most nem kapott diagnózist... Vagy csak auti diagnózist nem kapott, de másmilyet igen? Vagy ha semmilyet nem kapott, akkor nem lehet erre hivatkozni?
Nem tudom, merre laktok... Esetleg elmenni máshová felülvizsgálatra mostanában, ahol diagnosztizálnak és fejlesztés is van?

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44696

Donpepe
Ez durva. Nálunk simán csak annyi van, hogy írok a fejlesztőnknek messengeren betegek lettünk nem megyünk és nem kell igazolást vinni, hogy tényleg azok voltunk-e. Nyitónapon mondták őket az sem zavarja ha a család esetleg 3 hónapra kiköltözik hawaiira és nem megy a gyerek, csak időben szóljon mindenki ha nem jelenik meg a fejlesztésen, ne várjanak senkire feleslegesen. Ekkor mondta az igazgató, hogy a korai fejlesztés egy lehetőség a gyerekeknek és nem pedig óvoda vagy iskola ahova kötelező bejárni.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44697

NinaVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44698

Be vagyunk jelentkezve a Budapesti korai fejlesztő központba de ott lassan mennek a dolgok,feleségem eü-s sikerült neki találni egy pszichiátert aki konkrétan az autizmus spektrumzavarral foglalkozik de ő is már csak jövő év elején elérhető.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44699

Kiraktam a face-re, egyelőre nincs válasz, lehet, hogy a jogászok már a karácsonyra készülnek (vagy pont, hogy még dolgoznak). De tulajdonképpen ehhez valószínűleg nem kell jogász. A korai fejlesztés tudomásom szerint nem kötelező egyrészt, másrészt még a kötelező óvoda és iskola is áthidalható magántanulósággal, így bejárásra nem kötelezhetnek, ez biztos. Én írásban közölném, hogy nem kérem a szolgáltatást (okok felsorolva).
Csak ugye az viszont megtörténhet (bárkivel és bármikor), hogy a szakértői a gyámhatósághoz fordul, hogy a gyereket nem látja el a szülő megfelelően. (Ez egyébként teljesen valószínűtlen, de azért nem kizárható.) Viszont mivel be vagytok jelentkezve a Koraiba, ezért ha esetleg ez mégis így lenne, akkor ott a papír arról, hogy már más úton elkezdtétek a diagnózis pontosítását.
A lényeg, hogy levélben tájékoztasd őket arról, hogy miért nem mentek, mert ha csak telefonálsz, akkor letagadhatják.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44700

Nina, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44701

Köszönöm a segítséget.
Levelet fogok írni nekik és a korai fejlesztőn kívül még ott lesz a másik pszichiáter véleménye is.De amúgy ott van minden papíron hogy mi kértük a vizsgálatot ami igencsak ellentmondana annak hogy mi nem látjuk el a gyereket. :)

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44702

Nem olyan egyszerű a sztori, mint gondoltam. Itt tudod követni a válaszokat: www.facebook.com/autizmus.asperger/posts/1459214990842695

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44703

Ez azért durva. Az ember elviszi a gyerekét, hogy segítsenek rajta, aztán még ő kerül bajba. Sok sikert Donpepe, remélem mihamarabb sikerül megoldanotok a problémát!

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44704

Babesz.Köszönöm a megértést,kicsit ki vagyunk bukva

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44705

Donpepe, ez borzasztó. És tulképp ebben mindannyian benne vagyunk, mert az SNI ugyebár köti az intézményválasztást is.

Mindenki,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44706

8 éves ASDs kislány

Autizmus mindennapok 7 éve 4 hónapja #44707

Latonya, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Más: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.883 másodperc