Akkor remélem, Peti is megunja a villanykapcsolgatást előbb-utóbb. Ő már itthon unta meg egyébként. Még néha felkapcsolja, de már nem olyan megszállott, mint régen. Viszont idegen helyen egyből kiszúrja, és szeretné kapcsolgatni.
A villával evés Neki is könnyebb az előbb leírt okok miatt, bár Őt nem nagyon zavarja, ha összekenődik, és pl. a virslit is megfogja a kezével. Ő megkent kenyeret nem akar enni, jó, nem is nagyon erőltettük. A háklija az, hogy nem harap. Persze ropikenyeret, kekszet igen, de mást nem. A virslit, rántott husit fel kell karikázni. A kenyeret is kockánként megeszi, de pl. a margarin nem ízlik neki. Régebben megette pl. a mogyórókrémeset, de most szerintem esélytelen lenne. Végülis annyira nem egészséges dolgok ezek, így nem is olyan nagy baj. Felvágottból is csak a karajt szereti, a virsliből kiszúrja a szójásat, szóval valahogy tudat alatt az egészségesebb dolgokat kívánja. Mondjuk ilyen téren én is agyrém vagyok.

Volt kitől örökölni a válogatást is.
Nekünk is mindig azt mondták, hogy elég 3 évesen, azért most mentünk csak. Az oviban láttam, hogy mennyire más, mint a többiek. Ott első napokban nagyon meg is ijedtek az óvónők, mert teljesen kikapcsolt. Általában csak sírt, nézett maga elé, vagy leült játszani, de ha valaki ki akarta zökkenteni, megint nagyon bőgött. Aztán megszokta, most már elég neki szólni, néha nagyokat nevet is, és már az óvónéniknek is engedi, hogy ölbe vegyék, ha ismerős mondókát mondanak, lelkesen mutatja ő is, nagyon szereti.
Érdekes egyébként, hogy Petim egyáltalán nem egy agresszív gyerek, nem üt vissza, inkább elvonul sírva. Persze, ha valami olyat akarunk, amit nem szeret, pl. orrszívás, akkor csapkod, fejel, stb...esetleg ha nagyon szeretne valamit, és nem engedjük, de úgy látom, ezt minden gyerek csinálja. Viszont Pannát sokszor fellöki, és ha sír, még ki is neveti. Ha Panna magától esik el, és sír, akkor viszont rohan aggódó arccal, hogy mi a baj. Mondjuk a lökdösésért következetesen rászólok, hogy nem szabad, néha bünti is van, ha már nagyon elkanászodik, becsukom a szobába pár percre, és visszafogja magát egy időre. Ma pl. még nem lökte fel.