Gyors összefoglaló rólunk is.

Fiam most lett 5 éves, aspergeres, beszédfejlődése normálisnak mondható. Persze kommunikációs problémák vannak, nehezen fejezi ki magát, inkább csak a kéréseit mondta eddig. Igazából most kezdett el beszélni az ősztől. Ezt most nem tudom az ovinak, az időnek, vagy a vitaminoknak köszönhetjük. Mindegy, vitamint kap továbbra is, és örülünk.

Normál, nem integráló oviba jár egy éve.
Szobatisztaság: pisi három évesen, kaki csak négy évesen, addig mindig a kisnadrágba.
Evés, három évesen jobban evett mint most. Mostanra alig eszik valamit, inkább csak ropogós ételeket, keksz, abonett, babapiskóta, pirított kifli. Pár kanál leves, csak ha sárga, és hús magában. Ja meg palacsinta és csoki és fagyi. De ez meg nem étel!

Fejlesztés: Fél évig otthoni TSMT torna, most heti kétszer kiscsoportos tsmt torna, és egy egyéni kognitív óra. Meg amit itthon csinálunk, feladatok, kommunikációs fejlesztés, szociális kapcsolatok építése a játszótéren, mondom neki, hogy kitől mit kérdezzen, hogyan játsszon velük.
Neki igazából nagy fejlődés akkor látszott, mikor elkezdte az ovit, és bekerült 20 másik gyerek közé. Három nap alatt jobban kinyílt, egy csoda volt!

Állami fejlesztést mi sem kapunk, mert itt nincs integráló ovi, én meg nem tudom elvinni őt máshova, mert van még két kisebb gyerekem is. Meg szerintem nagyobb előny, hogy itt az unokatestvérével van egy csoportban, és a játszótéren találkozhat a csoporttársaival is, akik már ismerik, elfogadják.
Amúgy most gondolkozom abban, hogy jogi úton érem el, hogy integráló legyen az ovi. Majd meglátjuk.
Röviden ennyi.