LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14709

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, ne haragudj, hogy ezzel zaklatlak, ugye fent vagyok a dec 8-i előadásra jelentkezők közt? Tudom hogy jelentkeztem, de nem találom a visszaigazoló levelet (lehet kitöröltem)
Most utalt a párom.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14711

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bundáskenyér: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14712

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Én is holnapi utalással küldtem a pénzt, remélem nem gond... :blush: Valahogy ezekkel a dolgokkal mindig elcsúszok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14713

[hide]Sziasztok!
Nem győzlek olvasni benneteket!
Hétfőn kezdtük az óvodát, majd ha lesz egy kis idő irok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14714

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ja még annyit: ma volt a második levesfőzős kísérletünk. A kedvencemet, sütőtökkrémlevest főztünk. L. megint nagyon izgatott volt, jött boltba, segített főzni, nagyon helyes volt. A pirítós kockákat megint kiette a levesből. Most kevesebb fogyott, de elmondhatom, hogy nyugodtan eszegette a levest itthon. Éljen! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14715

Tomger, Labolen, ezen aztán ne stresszeljetek. :)
Egyébként gőzöm sincs, hogy szedjük össze magunkat addig (köhögünk ezerrel), de a nagyobbik gond, hogy anyukám is elkapta, így viszont nem tudom, ki vigyáz majd a gyerekre. Izgi. De majd csak lesz valahogy, meg aztán legfeljebb megtartják önállóan Emmáék. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14716

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Hűha! Remélem addigra rendbe jöttök, jó lenne találkozni! Persze érthető, ha nem leszel ott, csak jobb lenne, ha látnád az eredményét annak a rengeteg munkának, szervezésnek, időnek, amit ebbe a projektbe beleraktál.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14717

Labolen, iszogatom a különféle gyógyszereket és reménykedem. Mindenképp ott kéne lenni, főleg mivel érdekelne engem is az előadás. Azt hiszem, önállóság terén az én fiamnak is van hova fejlődnie.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14718

Kedves Fórumozók!

Megkérnék mindenkit, hogy a Fórumba illegális tartalomra mutató linket ne posztoljanak ki, az ilyen bejegyzések törlésre kerülnek.
Megértéseteket köszönöm.
Moderátor

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14719

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Labolen!

Megkértem írjon a barátnőmet írjon a Heurékáról!
Ha megjön felteszem ide.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14720

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: off lesz...
Köhögésre nagyon jó a fekete retek cukor vagy méz szirup! Ha még nem ismered és érdekelnek a részletek, akkor keress rá a neten fent van egy csomó recept képekkel! Jobbulást! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14721

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér: Köszönöm előre is!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14722

Sziasztok!

Folyamatosan nyomon követem a fórumot,de csak ritkán szoktam hozzászólni.
Most is csak azért, mert ahogy sokatokat, mi is az iskolaválasztás előtt állunk. Marci most elsején lett 7 éves. Jelenleg normál oviba jár, ami nem integráló, de két remek óvónénik lett az utolsó évre. 4 éves és 10 hónapos korában kapott nem meghatározott pervazív fejlődési zavar diagnózist. Azóta is ez maradt, és a Vadaskertben is ezt állapították meg.A tavalyi szakvélemény szerint integráltan nevelhető , az IQ-ja átlagos. Ennek ellenére én a szegregált csoport mellett döntöttem. Én lennék a legboldogabb, ha normál suliba tudna menni, de be kellett látnom, hogy ez nem fog menni. Oviba még elmegy, de iskolában már annyira "kilógna" a sorból, ezáltal szinte 200%, hogy sok atrocitás érné, aminek nem szívesen tenném ki. Alapítványi iskolák jók, de jelen helyzetben számomra megfizethetetlen.
Maradt a szegregált csoport, de itt se mindegy, hogy milyen! Nekünk szerencsénk van, mert az ovi egy intézményi egységben van az autista csoportot működtető iskolával. A csoport vezetője már 2 éve heti 2X másfél órát foglalkozik a fiammal. Átjön érte az oviba és átviszi a csoportba. A szinte semmit nem beszélő fiam mára bővített mondatokban beszél, használ igekötőket és egyre többször kérdez is az ő munkájának köszönhetően. Hozzá fog járni szeptembretől Marci is. 12 fős a csoport, elsőstől nyolcadikosig vegyesen. Van ép értelmű, de középsúlyos értelmi fogyatékos is. A gyerekekkel 3 tanító van (az egyik gyógypedagógus is), 1 gyógyped. és egy asszisztens van. Azért merem, nyugodt szívvel ide íratni, mert azt láttam és tapasztaltam, hogy nem elégszenek meg azzal, ami a gyerekek papírjában áll, hanem megpróbálnak többet elérni. Tavaly láttam egy papíron középsúlyos értelmi fogyatékos kisfiút, aki jobban teljesített mint sok NT gyerek. Félek tőle, hogy a nála rosszabb állapotban lévő gyerekek visszahúzzák, de ezt megpróbáljuk kompenzálni azzal, hogy sokat lesz NT gyerekek társaságában. Bennem is felmerült, hogy mi lesz az általános iskola elvégzése után? Nem tudom, de inenn már nem egy gyerkőc ment normál gimibe vagy középiskolába. Lehet, hogy nem ez a legtökéletesebb hely, de a jelenlegi állás szerint ez a legjobb amit biztosítani tudunk neki.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14723

Champ, ugyan nagyon rosszul hangzik... :laugh: , de ha ez a sok vegyianyag, amit ma beszereztünk, nem válik be, akkor kipróbálom.

Van itt nálunk keményen beszédértési probléma azért. Gyerek ül a kádban, jönne kifele. Mondom neki, "maradj még egy kicsit, jót tesz neked most a vizes levegő. Lélegezzed." Szerencsétlen halálra vált arcot vág és hajolna bele a vízbe, hogy azt kell lélegezni. Rászólok, hogy nem, csak üljél és lélegezd a párát. "A párnát???" "Nem a párnát, a gőzt! Olyan, mint ami a mosogatógépből jön!" "Mosogatógép???!!" Ezt aztán már nem bírta feldolgozni és úgy elkeseredett, hogy kihalásztam a kádból.
Pedig külön-külön tudja a szavakat. A párát is (párás ablak), a vizeset (pl. vizes pulóver) is, a gőzt (amikor jön a mosogatógépből, akkor mindig mondja) is. És mégse állt össze. Na erre jó lenne valami vizu segítség. De hogy lehet ezt lerajzolni???

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14724

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: van a "fürdés" napirendi kártya. Rajzolj a víz fölé gőzt, esetleg azt is, hogy belemegy az orrába, és ettől jobban lesz!
A fekete retek nem rossz ízű, tömény cukor vagy méz. A méz szerintem jobb. ;) Még a gyerekeim is beveszik és mi is szoktuk "szedni" a férjemmel, ha szükség van rá. Nálunk még a gyerekorvos is javasolja! Nagyon jó még a fele fele arányban kevert hárs és bodzavirág tea is, és az is finom!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14725

Labolen:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14726

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Kriszti, szia, melyik iskoláról írsz?

A Heuréka infók engem is érdekelnek, köszönöm - bár bevallom még nem néztem meg hol van helyileg.

Szanya: útifű szírupot is tudsz készíteni házilag. (1 nagy marék útifűlevél 3dl forró vízbe bele. Állni hagyni, hűlés után leszűrni, majd 2,5 dl mézet ráönteni. Fekete lesz. Ebből reggel este 1-1 evőkanál)

A fürdőkádas beszélgetés nagyon hasonló sok nálunk történt párbeszédhez. Ez olyan fura, hogy amikor valaki "kötözködik", hogy nincs is semmi gond Á-sal akkor semmi sem jut eszembe, de amikor itt olvasok sok "aha" élményem van :(

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14727

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
No, akkor csókoltatom a gyógypedagógust, aki szerint az autizmus soha nem rosszabbodik!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14728

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14729

Bundáskenyér.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.667 másodperc