karácsony: tavaly előttig este, vagy a du.-i alvás alatt díszítettük a fát, múlt évben Apa 24.-én de. becsempészte a befaragott, de még csupasz fát a nappaliba. Volt rajta egy levél, hogy a Jézuska segítséget kér a két gyerekemtől a díszítésben, mert sok a dolga. Ez nagyon bejött: megmaradt a Jézuska vonal is, de részt tudtak venni a díszítésben is.
Az ajándékok úgy jönnek, hogy ők kiválasztják az ajándékokat az újságokból, vagy megbeszéljük ki mit kér. Írunk levelet, de a pénzt is mi küldjük hozzá. Ezt muszáj így mondanunk, múlt évben azt mertem mondani valamire, hogy az nekünk drága, nincs rá pénzünk. Ezt a lányom tök nem értette, hát mégsem a Jézuska hozza?
Most idén az lesz a gondunk, hogy a fiam szerint karácsony 25.-én és 26.-án van, az van a naptárban. Minden este elmondom neki, hogy igen, de a Jézuska 24.-én már jön, mert akkor van Szenteste. A erre mindig azt mondja, hogy az nem lehet, mert az nem karácsony!

Minden gyerek örülni fog szenteste, az enyém meg cirkuszolni, hogy csak holnap lesz karácsony.

Jövőre olyan naptár kell, ahol dec. 24 is piros betűs ünnep!