LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14686

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Tettem fel rajzos Télapó itt van-t a dropboxba :)
Nem nagy durranás, de még rakok fel ma holnap Hull a pelyhest és társait..

Már annyit beszéltünk a télapóról és karácsonyról hogy ma követelte a gyerek, hogy vegyük elő a karácsonyfát. Mutattam neki a naptárt, be is rajzolgattuk, de nem nagyon hatotta meg:)

Nálunk a nagyomnak 3 évesen volt a Karácsony katarzis élmény, sosem felejtem el azt a tátott száját, amikor meglátta a fát és persze azt a lenyűgözött arcot még a további fél-egy órában. A következő években is nagyon örült, de annyira soha sem volt már meseszerű.
Nagyon vártam a kicsimmel is tavaly ezt, hát nem jött. De talán majd most 4 évesen.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14687

Tomger, a 4-ik év nálunk vízválasztó volt karácsony és születésnap tekintetében is. Ezért is várom annyira az idei karácsonyt és Mimi szülinapját. Remélem Nektek is olyan szép lesz mint nekünk a tavalyi! Mindjárt megnézem a télapósodat a DB-ban.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14688

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Köszi Minki, emésztem, amit írtál.

Külön megjegyezném, hogy most bejön az iskolák menüpont. Nem tudom mi volt dél körül!
Nézegetem is

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14689

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nem kötözködésképpen, de szerintem Kimnit akartál írni. Vagy Mankát? ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14690

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Igen, persze Kimni-t, elírtam... bocsánat

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14691

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
KKata, üdv a fórumon! Jó, hogy idetaláltál! :)
Most olvastam végig a korábbi hsz-eidet. Kicsit le vagyok maradva.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14692

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni:
Ezek a testsúlyok, meg magasságok! :woohoo: A fiam is nagyon vékony, pedig elég jól eszik, de a tiédhez képest dagi! :laugh: 126 cm és 24-25 kg. Legalábbis így emlékszem! :whistle: Ő is sokat nőtt az elmúlt egy éveben, de hál istennek hízott is. nagyon Atkins diéta szerint étkezik: húst hússal.Köretet már semmi (régen szerette a krumpli pürét), csak kenyeret. Megeszik a sült krumplit, de csak frissen, ropogósan és csak a boltit, mert az olyan Mekis!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14693

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Kimni,
Igen, de ez talán főleg a díszkivilágítás miatt van, és hát az is szerepet játszik, hogy ez minden évben így van, mindig van adventi koszorú, betlehemes, vásár és itthoni dekoráció is.
Idén még Halloween-i dekorációt is kellett készítenünk, mert a tv-ben egy főzős műsorban látta. Bezzeg a Halloween-i vacsora, a sütőtök az nem kellett. :laugh:

Champ,
Á. is húst hússal vagy szalonnával enne és sokáig csak a bolti sült krumplit ette, de most már ha nagyon vékony karikákat vágok, azt megeszi. Szerencsére nálunk még jöhet a rizs, a tészta és a tojássaláta is. :)

Hajvágással kapcsolatban nálunk a fodrász jött be.
Addig nálunk is probléma volt az itthoni hajvágás. Úgy próbáltuk megoldani, hogy beültettük Á.-t az etetőszékbe, tettünk valamit a nyakába, én megfogtam a kezeit, hogy ne kapkodjon és betettünk egy mesét is, hogy eltereljük a figyelmét, amíg apa ollóval nem végez (hajvágóról hallani sem akart). Persze tiltakozott közben és a végeredmény sem volt mindig a legjobb, így elhatároztuk, hogy megpróbálkozunk a fodrásszal. Akkoriban 4 éves volt. Próbáltuk felkészíteni rá, többször is nézegettük a kirakaton keresztül, hogy hogy is történik az egész. (Az egyik APG-s könyvben is van egy fodrászos epizód, bár az még nem volt meg akkor.) Sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki ő is, és még azt is megígértük neki (a fodrásznővel egyeztetve), hogy ha nagyon ügyes lesz, nyugton marad, utána ő söpörheti fel a haját ;) . Akkoriban imádott söprögetni, így ez elég vonzó volt számára. Azóta semmi gond nincs a hajvágással, örömmel megy mindig a fodrászhoz, a felsöprés már nem érdekli. Vicces volt, amikor első alkalommal a fodrásznő megkérdezte, hogy mérnök-e apuka, látva, hogy milyen nyílegyenes a fiam frufruja :laugh: .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14694

Labolen:

Jövő héten megyek a Heurékába - Dagály utca - (nem tudom már voltál -e már személyesen náluk, szerintem nektek totál útba esik), leírom majd, hogy mi volt.

Miri, mintha te is írtál volna ezzel kapcsolatban, hogy nézegettétek, csak nem találom sehol, ne haragudj. Ha esetleg van időd, el tudnád küldeni priviben, hogy milyen benyomásaid voltak? Azt írják az oldalukon, hogy nem kérnek térítési díjat, ami a mostani, alapítványi sulik szívatásának tükrében nem tűnik már kifejezetten reálisnak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14695

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Miri: a tészta nálunk is elfogadható kajának számít, sőt! Szeret a boltban válogatni a különböző formájú tészták között, de a színesek szóba sem jöhetnek. A tésztára feltét egyedül spagetti szósz lehet, meg pörkölt szaft és hús. A nokedlit mikor megeszi, mikor nem. Viszont az abszolút kedvenc a húsleves! Azt bármikor, bármekkora mennyiségben, ezért nálunk mindig van, hét közben is főzünk, nem csak hétvégén. Sok tésztával és hússal szereti, sokszor már a levessel jól is lakik. Ha kerül néhány kisebb darab sárgarépa a tányérba, akkor az is lecsúszik! A gulyáslevest is szereti, de csak házi csipetkével. ;)

A hajvágás nálunk fodrásznál kizárva, nem hajlandó. Azt mondja azt sem szereti, ha én vágom, de a fodrász egyáltalán ne érjen hozzá. Ő az ollót utálja, a géptől már nem fél. Amikor a lányomat vittük, akkor is azon izgult, hogy vajon neki is bele kell-e ülni a székbe. Aztán megnyugodott, amikor megnézte a fodrász oklevelét a falom és az volt rajta, hogy NŐI fodrász. Ő meg ugye férfi, tehát esélytelen, hogy az ő haját ott levágják! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14696

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Miri, ezek szerint Á. is szeret ilyen kézműves dolgokat csinálni, elszöszölni ilyen kivágással, díszítéssel, ragasztással? Majd küldök priviben képet, milyen adventi naptárat csináltunk, a kezem letörött a végén és 3 napig csináltunk esténként, de kész lett :) És a fiam 1 hétig könyörgött, hogy csináljuk már meg... A férjem is nagyon szeret pepecselni ilyen dolgokkal. Tavaly készített a gyerekeknek egy kis papírmikulást, 378 darab (komolyan!) picike papírháromszöget kellett először is ehhez hajtogatni. Aztán összeilleszteni őket Nyáron meg kézzel nekiállt gazolni a telket, ami csak gaz. Napokig csak guggolt és gazolt és jól érezte magát :) Mondtam is neki, hogy irigylem, hogy ennyi elég a boldogságához :)

Champ, most azon filózom, milyen hizlaló ételt tudok beiktatni a napba, ami egészséges is és nincs benne tejszármazék. Sajnos, minden, ami hizlaló és nem káros, az kb a tejtermék (amit a gyerekek meg is esznek). Az enyém gyerek nem húsos, ő nudlis, tésztás, tojásos, ezekből mondjuk pukkadásig nyomja. Tojás minden formában, minden mennyiségben. Meg a palacsinta. De mivel a pali is tejmentes, nem túl tápláló az sem. Meg gyors az emésztése, minden átmegy rajta, szerintem az én gyerekemnek több anyagot kell ennie, hogy meg is maradjon benne, mint mondjuk az öccsének, akinek nincs ilyen állat gyors emésztése.

Ja, amúgy arcüreggyulladása van. Még sosem volt... ez is azt jelzi, hogy gyenge a szervezete (mivel pl orrmandulája nincs is, meg sosem volt arcüreg baja, gondolom, nem valami fizikai oka van annak, hogy nem jön ki a trutyi és ezért gyulladt be). Elengedte a doki a mikulás ünnepségre péntek délelőtt, de ott kell maradnom (majd kint várok) és hazavinnem a miki után. Legalább nem fertőz. Ne tudjátok meg, mennyire várja... viszont igen pocsékul van, rettenetesen fáj a feje folyton. Cataflamon élünk.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14697

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
Próbáljatok olajos magvakat: diót mandulát, tökmagot, szotyit! Az tiszta növényi olaj és tele van egy csomó értékes vitaminnal. A nudli meg a tészta tök hizlal! És a keksz, abban tényleg csak liszt, zsír és tojás van!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14698

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Champ, köszi, szerintem nekünk zsír kell, abból nem eszik kb semmit. Tésztából, kekszből eszik, de kekszből csak a nagyon cukros ízlik neki... én nem hiszem, hogy keveset enne különben, tök normálisan eszik, csak mintha minden átmenne rajta. De zsiradékot kb semmit nem visz be. Az olajos magvak jó ötlet, azokat szereti, és bár nem állati, de zsiradék van benne, az jó lesz! Na, meg is nézem, mim van. Valami nem sózott verziót adok is neki :) Mondjuk eszembe jutott - nem túl egészséges, de hizlal - a chips is :P

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14699

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mirir: csak azért írtam, hogy a bizottság írjon valami konkrét óraszámot, mert nekem erre hivatkozva nem adtak semmit az önkormányzatnál. Hogy hát nincs írva semmi konkrétum, akkor meg mit akarok. Akkor tanácsolta a Nev.tan. vezetője, hogy mindent konkrétan kérjek ráírni. Bár mindegy lett volna, mit írnak rá, nekünk itt akkor sem jár semmi.

Marco: nem voltunk, de mindenképpen akarok majd velük beszélni én is. Nagyon várom a beszámolódat! Mi már csak akkor lépünk megint, ha a kezemben van az új szakvélemény, mert a két évvel ezelőttit nem szeretik a sulik, inkább frissebbet kérnének.

Gyerek ami félreértése: megyünk fel az EmÚ-ba, ott van egy meredek lépcső, és látom, hogy a fiam lábujjhegyen jár.

-Miért mész lábujjhegyen?
-Anya, ez egy hegy?

Mert hát meredek is, meg mászni is kell, akkor biztos csak erről a hegyről kérdezem... :)
Néha kimegy a fejemből, hogy ezeken hogy fenn tud akadni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14700

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni, ez tényleg nagyon aranyos történet! Remélem sok hasonlóról értesülsz még a jövőben:)
Gergő nagyon szereti a diót, az olajos magvak tényleg jók, szerencsére azokra nem allergizált a nagyom, meg úgy néz ki a kicsi sem.

Labolen, nem tudok hozzászólni a dilemmádhoz. Nálunk a vezető tünet a nembeszélés volt ugyan, de zavart a szemkontaktus hiánya. Feltünő volt még a beszédértés hiánya is, az hogy nem játszott kitartóan semmivel és még sorolhatnám.Olyan volt mintha figyelemhiányos is lenne. Érdekes módon ez pl a fejlesztések megkezdésével nagyon gyorsan javult, pár hét alatt!! Bár ott mi egyszerre kezdtünk gluténmentesen étkezni és halolajat is enni, ezek mind segíthettek a figyelem fokozásában.
Végül sikerültt elkezdeni tornázni a kicsivel?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14701

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: a farmerama egy virtuális mezőgazdálkodással foglalkozó stratégiai játék. Szerintem kb. a fiainknak való, a kolléganőm 8 éves unokája volt tavaly belezúgva, de a férjemék irodájában mindenki gazdálkodik. :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14703

Nem nagyon jutok a gépemhez, mert a gyerek non-stop Thomast néz rajta. Szegény csak fekszik és mesét néz. Ettől függetlenül beviszem csütörtökön, a Mikulást csak kibírja!
Már reklamál, hogy adjam vissza a gépet.
Majd megpróbálok este írni, ha lefeküdt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14705

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ, ah értem a farmeramat :) Köszi :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14706

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14707

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
A Heuréka Iskoláról:
Oldalmegjelenítési idő: 0.617 másodperc