LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14532

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ágiviki: Kösz a főzőcsatorna tippet! Eszembe nem jutott volna, pedig mekkora ötlet! :D Lehet keresek majd valami ilyesmit, hogy készítünk borsókrémlevest, vagy valami jó kis levest itthonra, és együtt megfőzzük, hátha megeszi akkor itthon is. Köszi! Talán holnap ki is próbálom... :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14533

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, pont egy éve rendszeresen néztük a paprikaTVt! Imádta a fiam. De az enyémet nagyon zavarják a maszatos dolgok sajnos, nem érhet a kezéhez csomó minden, ezért végül abbamaradt ez a főzési érdeklődése. De emiatt, ez nyilvánvaló. Most is szoktunk főzőműsort nézni, szereti.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14534

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14535

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Egy időben az én fiam is rá volt kattanva a főzős csatornákra. Nézte, hogy hogyan főzünk a konyhában és közölte, hogy ezt a Paprikán meg a Spektrum Home-on nem így csinálják a sztár séfek! :S

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14536

Labolen, megtaláltam! Szerintem ezt egyszer már ki is nyomtattam, csak akkor még itt se tartottunk. Össze fogom ezeket gyűjteni egy mappába.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14537

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Menjetek el a Láthatatlan kiállításra! Nekem nagy nagy élmény volt. Leginkább azért, mert a tárlatvezető srác rengeteg történetet mesélt az életérő, nehézségekről, elfogadásról, beilleszkedésről.

Chris: az én fiam egy évig nem evett az oviban. Annyira éhes és gyenge volt ettől, hogy időnként az udvaron elaludt a füvön. :( Inni ivott, de nem kért, hanem kiszolgálta magát.
Labolennek igaza van, ez így nagyon nagy gond, inni muszáj! Kezdjetek napirendezni, legyen legalább 3-4 "ivás" kártya és lássa a kisfiad, hogy többször is kell inni egy nap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14538

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chris79: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14539

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14540

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14541

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14542

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, Labolen:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14544

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni, Mimmo,Miri, küldtem privit!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14545

63 új levél a fórumról :woohoo:
Olvasás után már nevekre ne nagyon emlékszem, hogy ki mit írt,de:

Szanya: jobbulást és minden jót kívánok!!

Ismét egy olyan nap amikor a gyerekek ügyesek voltak, a fogmosásos összefejelős törénetet sajnálom :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14546

Csibnyusz, köszi! A sztorid hátborzongató. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14547

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető

No ezt még muszáj leírnom:
Nagyon csúnya herpesz égtelenkedik a számon:( krémezem.
Ma már kétszer rábökött a gyerek elsőnek azt mondta, Nézd kifolyt!
Mondom: nem seb van a számon, bekentem, majd meggyógyul.
Délután mégegyszer mutatta, akkor már ezt mondta bibi.
Most, hogy itt írogatni próbálnék sorra hozza a szerszámos ládából a fúrót kalapácsot meg legókockákat stb és mindeggyikkel varázsütést végez a szám körül :woohoo:
Megdodul! És nem fáj! MMMM
Ilyesmit sohasem mutattam neki!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14548

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: ez nagyon édes! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14549

Tomger:Nagyon édes a fiad:)

Nem azért írtam, persze én sem tervezem, hogy most 3 évesen előadjam neki az autizmus mibenlétét, hiszen még mi is tanuljuk/ismerkedöünk vele és tudom hoyg náluk teljesen másként kell megközelíteni mint egy NT gyereknél, csak a történeteket olvasva eszembe jutott.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14550

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tegnap kipróbáltam a főzővideós ötletet. Megnéztünk a youtube-on egy borsókrémleves elkészítését. L. eleinte nem akarta nézni, de aztán tetszett neki, és megbeszéltük, hogy ezt is elkészítjük. Mentünk boltba, (még jó, hogy a szomszédban van, mert már harmadszorra mentünk aznap. :)), aztán segített főzni. És a végén megkóstolta, raktunk bele pirított zsemlekockát is, és azokat kiette, persze ami arra ragadt leves azzal együtt. Így egy merőkanálnyi levest megevett végül. És nem óbégatott, hogy ő ilyen levest nem, csak betűlevest, semmi gond nem volt, evett.
Köszi Ágiviki még egyszer, meg a többieknek is, akik megerősítették az ötletet, nekünk most ez bevált. Legközelebb is megpróbálok valamit így készíteni. Most egész héten itthon van, így nagyon fontos, hogy elfogadjon valami főtt ételt, mert különben csak a sült krumpli maradna...
És megint milyen tipikus, hogy ezt itt kell eldicsekednem, mikor mondtam a férjemnek, hogy ez milyen szuper, csak nézett, hogy aha. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14551

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ja igen betűleves: azt is eszik itthon amúgy, de az valami borzalmas. Fél liter vízben egy leveskocka, és abban főzve betűtészta. Még mosogatni is utálom utána az edényt, mert kiül rá a tömény fogalmam sincs milyen undorító összetevő. :( És most ehelyett evett finom borsóból meg krumpliból főzött leveskét. Jaj még mindig úgy örülök. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14552

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, nagyon ügyesek voltatok!

Szanya, jobban vagytok?

Nekünk a tegnapi este csak egy ici-picit lett jobb. Vacsorára sültkrumplit készítettem, ezért a vacsorázni simán jött. Sajnos a fürdés, a menjünk az ágyba és fogmosás, minden egyéb ami az esti rutinhoz kapcsolódik, továbbra is orbitális hiszti.
Persze megpróbálok most minden esti napirendi pontban nagyon motiválttá tenni, hogy legyen kedve (habfürdő, új járműves mesekönyv az estimeséhez, veszünk új fogkefét :whistle: ), de nem biztos hogy ez a jó megoldás., ezt nem fogom sokáig bírni, de remélem 1-2 nap alatt sikerül ezt az égtelen ellenállást kicsit oldani.
Vetkőzés, tegnap is nekiállt, csak előtte lekapcsoltatta a lámpát a nappaliban ;) (nagyon jól érti hogy nem örülök ennek)
Csibnyusz, köszi a tippeket! Hagytam. Mondtam, hogy jó, egy kicsit lehetsz pucéran. Kicsit megdörzsölgettem, persze ő is nagyon csikis mindenhol. Aztán visszamentem főzni és ő pucéran rohangált játszott...
Kb 10 perc után apát már nagyon idegesítette, ezért rászólt, hogy most már fel kell öltözni, és hagyta hogy felöltöztesse, nem nyafogott.
Oldalmegjelenítési idő: 0.142 másodperc