LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14310

Szanya1:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14311

Hát igen normál esetben talán rosszaságnak kellene minősítenem, hogy Z az elmúlt pár év alatt szépen elcsipkedte, tépkedte a hatalmas birkaszőrök felét. Még egy-két év és újakat kell vennünk, mert elfogy a szöszmösznekvaló. :whistle:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14312

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
www.origo.hu/itthon/20121126-allami-fela...ekosok-ellatasa.html
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14313

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Glor: Ne törődj a szomszédokkal nagyon aki panelba költözik az gondoljon arra, hogy a fal papírból van. Egy gyereknek megtiltani, hogy ugráljon az olyan, mintha a szomszédnak megtiltanánk ne vegyen levegőt! ;) Jó, azért ne vasárnap ebéd után diszkózzatok.
Amikor gyerek voltam az alattunk lakó mindig verte a csövet, hát mi visszavertük neki! :whistle:
Dávid mikor trambulinozott v. szivacslabdázott már nem emlékszem feljött az "alattlakó" és közölte abba tudná hagyni a gyerek, mert már az idegeire megy, hogy a kutya körei mikor közlekedik lehallatszik + ez a gyerek! Én meg mondtam: -Persze megkérhet! Én meg megkérem többet ne jöjjön fel én se megyek le megígérem! (a macskájuk állandóan nyávogott)

Andresz: A fiadat felvesszük az űrközpontunkba! Pont hiányunk volt bolygók hőmérsékletét tanulmányozó szakemberre! Tényleg, ha már ennyire érdekli, remélem méritek a hőmérsékletet! Csapadékot? Szélirányt?

Rosszalkodás: Nálunk csak én szoktam, de szerencsére nem kapok büntit! :whistle: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14314

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Szeretem bennetek, hogy lehet veletek együtt gondolkodni! :)
Ami tuti, hogy a rossz viselkedésnek következménye kell, hogy legyen, ami juti megvonás, vagy bünti lehet. Az jó ötlet, hogy egy -egy konkrét viselkedésproblémára használjuk a jutit. A fiam esetében az a baj, hogy ő nem azért dobál, mert az jópofa, hanem mert bedühödik és így vezeti le az indulatait, nem tudja kontrollálni magát. Szerintem ezt nem lehet jutalmazni, mert ha kezd dühös lenni, akkor egy beígért jutitól nem fog lecsillapodni. Más a helyzet, ha valamilyen "ártalmatlan" rosszcsontságot csinál, nem dühből, pl. kilocsolja a vizet. Egy évvel ezelőtt azt mondta a gyógyped, hogy legyen egy szekrény, amit rugdoshat, stb, ha feszült. (Na de már lassan 5 éves! Lehet, veszek neki egy boxzsákot. :angry: ) Aztán azt mondta, hogy apró nasikkal jutalmazzam minden napirendi pont után, ha jól viselkedik. Szerintem ez kivitelezhetetlen egy családban, max. egy-egy napirendi pont után. A hosszabb távú jutalmakat nem érti még,csak az azonnalit.
De itt jön be az, amit Te mondasz, Labolen, hogy vannak váratlan szituk (vagy csak épp nem tudsz minden helyzetet előre struktúrálni), amikor előáll a rosszcsontkodás és akkor most milyen jutitól fosszuk meg? Ha büntetem, akkor érti-e a büntetést? Talán most kezdi érteni, ha büntiből elveszem a kedvenc vonatát. Ilyenkor ettől is mérges lesz és tovább dobál, még intenzívebben. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Agiviki, Szanya: irigykedem, hogy nektek nincs ilyen gondotok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14315

Szanya, érti Mimi, hogy nem mit szabad és mit nem, csak hát igazad van, túl nagy a kísértés. Tegnap is úszott a fürdőszoba, de alattunk nem lakik senki :laugh: Firkálás és festés ügyben pedig kifejezetten a zongorabillentyűk vonzóak :laugh: Mindent végiggondolva én úgy (nem) oldottam meg, hogy együtt festünk, vagy figyelem amikor éppen fest, filctollal rajzol, ( ő meg figyeli, hogy én nézem e :laugh: ), a pacsálás pedig mehet a kádban mert szinte ez az egyetlen közös szórakozásuk a tesóval (ilyenkor játékos irgum-burgum van, ők meg visítva-kacagva még jobban fröcskölnek)...

Manka, én is áldott jó gyerek voltam, de a kamaszkoromat, ami nálam kitolódott fiatal felnőtt korra a szüleim sosem felejtik el. :huh:
És persze bőven vannak nehézségek, csak az nem a rosszaság-kategória...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14316

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Sziasztok
ma megpróbálok visszaolvasni, de szalad a lakás. Napok óta eléggé rosszul vagyok, nem sok mindenre voltam jó itthon a legfontosabbakon kívül. Á nem akart tegnap óvodába menni ("sok a gyerek és hangosak, olyan óviba járjunk, ahol nincs senki csak én"), így nem nagyon voltam gépnél egész nap.

Viszont nyitott kezdek lenni MÁS iskolák iránt is, mint a Waldorf, sőt, fogalmazhatnék úgy is, hogy erősen kezdem érezni, hogy nem való Á-nak - erről majd mesélek saját élmény, jár az elsőbe egy aspi kisfiú, tegnap láttam őt az udvaron szabad játék alkalmával. Szívem összeszorult, ha a helyébe képzeltem Á-t.

Szóval jövök, mesélek, esetleg ha van közületek, aki előrébb jutott iskola témában megosztaná velem mailben? chris kukac bitnet pont hu.

Voltunk a hétvégén a Millenárison ahol iskolák mutatkoztak be. Egy barátnőm, akinek auti a kisfia választott is egy iskolát, a III. kerületben, elég jó iskola, csak 60 ezer Ft havonta :(

ti tudtok arról, hogy ha állami spec iskolába megy a gyerkőc akkor soha többé nem kerülhet ki ez alól a spec dolog alól? tehát spec szakiskola és ott vége? tehát ha fejlődik akkor se mehet pl. egyetemre, vagy olyan szakma irányába, amit nem oktatnak spec iskolában?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14317

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14318

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14319

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14320

Sziasztok!

Talán benneteket is érdekel:
www.csak1marka.hu/termek/?product_id=888...m_campaign=mk_565655

Fejlesztő feladatlapok, jutalomtábla, tervező stb.

Ma 30-50% kedvezménnyel!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14321

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14322

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14323

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Chris:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14324

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14325

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14326

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14327

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Manka: ezt a dobálás dolgot az előadáson elhangzottak alapján így lehetne megoldani: Vizuálisan jelezni, hogy ha ideges vagyok nem szabad dobálni, hanem: és itt alternatívát felajánlani, ami neked is elfogadható. Püföljön párnát, ugráljon a trambulinon, rugdossa a kijelölt valamit, (mondjuk nálunk nem lenne mit rugdosni.), vagy csapkodja a kanapét. Vagyis a lényeg, hogy valahogy le kell vezetnie a feszültségét, ezért nem elég tiltani a dobálást. Ha én ideges vagyok káromkodok és csapkodom az asztalt, de valamit csinálok, mert valahogy meg kell szabadulni a feszültségtől. Ez a gyerekekre is érvényes. Csak meg kell tanítani a megfelelő módra. És ha ezt elmagyaráztad neki, és van vizuális eszköz is, akkor mikor látod, hogy most ideges, akkor mutatod a képet, nem dobálunk, és viszed oda, ahol levezetheti a feszültséget. ha jól vezeti le, kap jutalmat. És ezt néhány napig. De akkor csak ezt a dolgot kiemelten figyelni és jutalmazni, és erre koncentrálni. Nem nagy jutalom, egy kis pez cukor vagy valami. A lényeg, hogy olyan, amit szeret.
Az, hogy elveszed a vonatot, az nem nagyon érthető, főleg, mivel nem tudja mikor kapja vissza, ezért külön frusztráló.
Ami nagyon fontos, hogy nem elég tiltani, hanem kell egy alternatíva.
Én legalábbis valami ilyesmit próbálnék ki. Nálunk dobálás nincs amúgy, a fiam csak kiabál, vagy ha nagyon bedühödik, akkor harap. Na nekünk ezt kéne megoldani, csak erre nincs most lehetőségem. Ha ott vagyok, nyilván irányítom, hogy ne harapj, hanem mondjad, hogy menj innen, ne vedd el, hagyjál békén, de sajnos nem vagyok mindig ott, és ebből erednek a gondok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14328

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14329

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.571 másodperc