Szeretem bennetek, hogy lehet veletek együtt gondolkodni!

Ami tuti, hogy a rossz viselkedésnek következménye kell, hogy legyen, ami juti megvonás, vagy bünti lehet. Az jó ötlet, hogy egy -egy konkrét viselkedésproblémára használjuk a jutit. A fiam esetében az a baj, hogy ő nem azért dobál, mert az jópofa, hanem mert bedühödik és így vezeti le az indulatait, nem tudja kontrollálni magát. Szerintem ezt nem lehet jutalmazni, mert ha kezd dühös lenni, akkor egy beígért jutitól nem fog lecsillapodni. Más a helyzet, ha valamilyen "ártalmatlan" rosszcsontságot csinál, nem dühből, pl. kilocsolja a vizet. Egy évvel ezelőtt azt mondta a gyógyped, hogy legyen egy szekrény, amit rugdoshat, stb, ha feszült. (Na de már lassan 5 éves! Lehet, veszek neki egy boxzsákot.

) Aztán azt mondta, hogy apró nasikkal jutalmazzam minden napirendi pont után, ha jól viselkedik. Szerintem ez kivitelezhetetlen egy családban, max. egy-egy napirendi pont után. A hosszabb távú jutalmakat nem érti még,csak az azonnalit.
De itt jön be az, amit Te mondasz, Labolen, hogy vannak váratlan szituk (vagy csak épp nem tudsz minden helyzetet előre struktúrálni), amikor előáll a rosszcsontkodás és akkor most milyen jutitól fosszuk meg? Ha büntetem, akkor érti-e a büntetést? Talán most kezdi érteni, ha büntiből elveszem a kedvenc vonatát. Ilyenkor ettől is mérges lesz és tovább dobál, még intenzívebben.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Agiviki, Szanya: irigykedem, hogy nektek nincs ilyen gondotok!