LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13710

A hófehérkétől folyton kiszaladgál a szobából (igaz ami igaz elég félelmetes a gonosz mostoha benne), így azt nem nézzük, ellenben pl a szépség és a szörny az többnyire rendben van.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13711

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
Az én fiam dettó ugyan ezt csinálja a heti egy csoportos úszáson. Én nem stresszelem magam, nem is volt elvárás a részemről, hogy megtanuljon ott úszni. Tényleg jól érzi magát és amíg a többieket nem zavarja, addig nem is szólnak rá.

Szanya: engem is az apukám tanított meg úszni, a Balatonban. Az ő módszere az volt, hogy amikor már biztosnak érezte a tudásom, akkor bevitt a bójáig és otthagyott! És lám, élek! Azért én nem így akarom majd csinálni a gyerekeimmel!

Kimni: Jaj, a Mr. Popper pingvinjei!!!! :laugh:
Még csak most kezdte adni a HBO, de én eddig 3x néztem végig a fiammal. Nagyon tetszik neki is nekem is! Szerintem tök aranyos film, nem is értem a 12-es karikát. :huh:
A Wall-e-t rongyosra néztük, azt hiszem kétszer írtam újra a DVD-t. Még plüss figuráink is vannak, a héten is aludt velük egy este! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13712

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Mi holnap megyünk oltásra. Már nem készítek vizuális magyarázatot hozzá, mert nagyon jól tudja, hogy mi az, mire számítson. Viszont mióta mondtam neki, minden reggel azzal kel, hogy "Ma nem csütörtök van?"
Tegnap este az hozta egyensúlyba a két gyereket, hogy elmondtam nekik, én is kapok szurit, kb. 10 perccel előbb kapom meg, mint ők, és nekem még matricát sem ad a doktornénim. :( Ez bejött, mert rögtön kajánul összevigyorogtak, hogy "Anya nem kap matricát!"

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13713

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni végül aztán maga az oltás hogy zajlott? Mármint hogy viselte a fiad, amíg beadták?

Mimmo, a kifestős ötletedet már korábban is megjegyeztem, lassan Gergő is érett erre, kipróbálom! Remélem hamar végigértek a vizsgálatokon!

Szanya, sztem a hosszú-rövid jól megérthető 2 dimenzióban, de a magas alcsony és a vékony vastag nem. Muszáj tárgyakkal gyakorolni, a feladatlapokat csak azután próbáld. Gergőnek is csak a hosszú rövid megy jól ezekből.
Fatörzset lehet átölelni és mondani hogy vastag, millió vékony és vastag könyvet egymásratenni, de közben a könyvek egy nagyságúak legyenek, nehogy a szó más értelemmel társuljon...

Egyébként mutatta a logopédusunk az új beszédértésfelmérő feladatlapjait, a magas-ra egy sok emeletes házzal kérdezett.

MESE TV: Sztem nagyon jól lehetne tanulni vele, ha ottmaradna, lekötné. Hiszen nem csak az a gond hogy a kommunikáció és a szoc kapcs sérül, hanem a beszéd sérülésével egy csomó infó, ami ennyi idősen már meg kéne legyen a kis buksijában az neki nincs, nem tudja.Gergőt még mindig nem nagyon köti le a TV és a mesék :(( Sztem nem látja át az események összefüggését.
Régen csüngött a reklámokon most már azok sem édeklik , de ezt nem bánom.
A hiradónál inkább ottmarad, ha épp olyasmit lát, amit kommentálni tud. Néha ráerőszakolok valami pár perces állatos természetfilmet, hogy legalább az állatokat ismerje fel rendesen. Gergő elég nehéz eset: Ha a témakör érdekes, akkor a mese nem neki (autinak) való (sztema Thomasos mnesék nem valók neki, és nem is érti az egészet) Az állatos mesék nem érdeklik, szóval nem könnyű. Eddig a legtöbb próbálkozásom kudarcot vallott, még a Tom és Jerryt sem nézi (persze az is állatos) mellesleg abban nincs is semmi ami neki építő lenne. Nem beszélnek, szivatják egymást...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13714

champ:
Anya nem kap matricát. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13715

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Tomger, a Thomas értelmét családilag sem bírtuk megfejteni, ugyanis, amilyen sztorija van, amennyi szöveg benne, az alapján az 5-6 éves korosztálynak készült. De a gyerekek 90%-a (akiknek egyáltalán bejön a Thomas) 2-4 év között vannak (legalábbis ekkor szokott elindulni a Thomas őrület és a kitartóaknál megmarad hosszú évekig, pl Labolenék :) de NTknél is simán meg tud maradni). Mindkét gyerekem 2-3 éves kora között nézte a Thomast. Ma már elképzelhetetlen lenne. Egészen biztosan nem a sztorik miatt nézik, kb egyik gyerek sem.
Hogy mást meg nem néz... ezzel nem tudsz mit kezdeni. Inkább ne erőltesd, akkor a maradék motiváció is elillan. Nektek más utat kell majd találni. Az is lehet, ha jobb lesz a beszédértése, akkor majd érdekelni fogja a filmnézés is. A Tom és Jerry meg nagyon nem neki való szerintem sem. Most meg mertem mutatni idén nyáron a 6 évesemnek, aki amúgy profi filmnézésben (1 éves kora óta), de eddig nem mertem ilyet mutatni neki. Ez is csak kényszer volt... bár tetszik neki és szerencsére már érti, hogy ez poén, igaziból nem lehet kilapítani valakit. De ő már 6 éves!
Oltás:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13716

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Tomger: szerintem a Tom és Jerry senkinek nem való, de főleg nem a mi gyerekeinknek. Nálunk a fiam nagyon követi, ami a mesében van, a hangokat utánozza, és a mozgásokat is. Nagyon kell figyelnem, nehogy valami erőszakosat lásson, mert leutánozza. Na a Tom és Jerry tömény erőszak az én megítélésem szerint. Szóval ezt ne bánd, hogy nem nézi! :D
Szerintem idővel ez javulni fog. Lehet, neki tényleg valami egyszerű kis mese kéne, amiben nem beszélnek. Bár abból meg nem tanulna sokat. :dry:

Miri:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Nálunk is L. nagyon sokat tanul a mesékből. Mi emiatt kifejezetten tanító rajzfilmeket nézünk: Dóra, Diego, Caillou (ez kifejezetten szociális, mint utánzás,+ rosszat tettem, hogy javítsam ki, +nem figyel rám a húgom, rosszul esik nekem,+ senki nem ér rá velem játszani, meg ilyesmik). Oké, nézünk vicceset is, amiből semmit nem tanulunk hasznosat, de nagyon muris, ez a Ben és Holly apró királysága. Én nagyon imádom, tök vicces. :) Néztünk matekosat is, mert az meg kifejezetten érdekli. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13717

tomger:
A Tom és Jerryt tudatosan nem nézem velük, főleg nem Z-vel, mert utána nem győzném leállítani őket, hogy ne a serpenyővel paskoljál egymást.
Ha a Cincin lovagot nézik, akkor Z lovag egy kis időre, ha autóversenyzőst, akkor ő is száguldozik, ha Csizmás kandúrt akkor utána ő fél napig a Csizmás kandúr stb. Szóval ő nagyon beleéli magát azt hiszem, ezért is válogatom meg mit nézhet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13718

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
No akkor nem vagyok egyedül a T és J félelmemmel. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13719

Labolen: Tom és Jerryről majdnem egyszerre, majdnem ugyanazt íruk. :whistle: :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13720

Már megint egyszerre írtunk. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13722

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nagyon érdekes, ez a beleéli magát dolog. Nálunk is megvan az utánzás, de a beleélés... mindent utánoz, eljátssza, hogy ez meg ez ő, pontosan azt csinálja, ami a filmben van (pl a Polár Expresszben van egy kakaós jelenet, amikor felszolgálják a kakaót, na azt is, még énekli hozzá, hogy "hozd, én iszom, hm, ez finom"), de beleélést, hogy ő el is hiszi, hogy tényleg egy kalauz, tényleg egy lovag, tényleg egy űrlény, na ilyet sosem láttam rajta. Nem tudom, ehhez van-e köze annak, hogy tulajdonképpen 1 éves kora óta mondom minden film mellé, hogy ez mese, nem valóság, magyarázom, hgy igaziból nincs sárkány, csak a mesében stb - és úgy látom, a kicsi is érti ezeket. Meg is kérdezik már maguktól, hogy Anya, igaziból létezik szakács patkány? Jó lenne azt hinni, hogy valamit legalább jól csináltam :), de gyanítom, hogy nem nekem van ehhez közöm, hanem ez maguktól alakult így.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13723

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Minden elszállt, amit beírtam! :evil:

Labolen: mi is ezeket a meséket nézzük, Nikelodeonnal indul a napunk!

A Thomas pont úgy volt, ahogy Kimni írja! A T&J kb. 5-6 évesen volt kedvenc, de nálunk nem volt belőle gond.
A Kung-Fu Panda viszont problémás, mert ő is baromira bele tudja élni magát, és ilyenkor kung-fuzik! Képzelhetitek, hogy hogyan! Már el kellett tennem a játék partvis nyelét, mert veszélyesen gyakorolt vele a fiam! :laugh: Nem is nézheti ezt sem és semmilyen nagyfiús, szuperhősös mesét, pont a fenti probléma miatt!

Kimni, az oltásról:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13724

Kimni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13727

Olyan aranyos sztorikat írtatok, legalább egy kicsit felvidultam :)

Ma reggel az okmányirodában voltunk. A gyerkőc egy HŐS volt!!!!! :woohoo:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13728

Champ, ez az úszástanítási módszer se gyenge! :ohmy: :laugh:

Tomger, bizony ez így van, a magas-alacsonnyal próbálkoztam korábban képekkel és nem ment át. Azt muszáj élőben. A hosszú-rövidet úgy gyakoroltuk végül tegnap, hogy gyertyáztunk és meg kellett mondania, hogy hosszú vagy rövid gyufával gyújtsam meg. Csakhogy nem tudja kimondani, hogy rövid... úgyhogy ezt feladatlappal fogom csinálni, mert teljesen elvettem a kedvét azzal, hogy logopédiáztam vele. A fatörzs meg a könyvek nagyon jó ötlet! Utóbbit ma lemodellezem, mielőtt elfelejtem. Be kéne már írni ezeket az ötletes menübe, mert elfelejtődnek. Mimmoét már kimásoltam wordbe, csak el ne felejtsem fölrakni.

Mi lenne, ha csinálnánk egy közös mappát és abba mindenki bedobálná az ilyen kisebb-nagyobb ötleteit wordben, leírva? Akkor nem felejteném el talán fölrakni. De legalábbis rám tudnátok szólni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13729

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13730

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13732

Kimni, iskolatéma: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13733

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: a mi okmányirodánkban még játszósarok is van a gyerekeknek. :)

Csibnyusz: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.648 másodperc