3mackó: szerintem semmi gond ezzel. Nem a napirend vagy a motiváció a gond, hanem az, hogy a kisfiad a vízben úgy viselkedik, mint egy nt kisgyerek.

Nálunk az oviban csak a nagycsoportosokat vitték úszásoktatásra régebben, mert a kisebbek nem csinálták, amit kellett, csak játszottak.
Szerintem is ráértek az úszással, az viszont nagyon jó, hogy ilyen jól érzi magát a gyerek a vízben. Mozogni mozog ugyanannyit, a heti egy játszós alkalom, meg nagyon jó, hogy ezt tudjátok vállalni. Pláne, ha élvezi a gyerek!
Kártyák: nekünk 4 évesen a gyerek a TSMT-vel volt hasonló szituban, neki akkor eleinte tetszett, és csinálta, ám később már a torna közben is motivációra volt szükség. Nem finomságra, hanem ha elvégzett három gyakorlatot, akkor guríthatott egy golyót a pályán, amivel épp játszani akart. Vagy kirakhatott egy kagylót a mintába. Vagy ilyesmi. Szóval szerintem azon túl, hogy mennyire van hozzászokva egy gyerek a napirendhez, az is számít, hogy mi a motivációja arra, hogy betartsa a lépéseket.