LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13657

• mimmo
  • mimmo profilkép
Jaj, még egy gyors kérdés. Lehet, hogy írtad is már valahol, csak elkerülte a figyelmem.
Kell jelentkezni újra a nyolcadikai előadásra, ha korábban az eredeti időpontra már regisztráltam? Nem akarom bonyolítani........
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13659

Mimmo, be vagy írva az előadásra!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A színezésre az ötletedet még ma kipróbálom, úgyis feladatozni akarok ma. Tomger feladatlapjai alapján rájöttem, hogy a jelzők terén egy pár hiányosságot még be kell pótolnunk (vékony-vastag, magas-alacsony, helyhatározók stb.), Labolenéből meg a kakukktojásost akarom megpróbálni, mert az szerintem nincs meg neki.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13661

mimmo:
Nagyon ügyes a kisfiad, egyre beszédesebb. Az ötletedet meg kipróbáljuk egyik feladatunkként. :)

Szanya1:
Hát valahol logikus van. :) Aranyos. :)

Z-t nem nagyon érdeklik az állatok,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.Az auti gyerkőcöket jellemzően a technikai dolgok érdeklik, meg a számok azt hiszem.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13664

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
A fiad igenis sokat tud az állatokról: a víziló genetikailag sokkal közelebb áll a disznóhoz, mint a lóhoz! (Meg jobban is hasonlít rá) Teljesen igaza van! ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13665

Na ugye, naugye. :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13667

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Mimmo: ez a sablonos dolog nagyon jó! Szerintem én valami dobozból csinálok majd nagy négyzet és háromszög sablont, meg kis kört, és akkor lehet házat színezni. :)
Csak valahogy rá kéne venni a gyereket. :pinch: :) Lehet valami sütivel megzsarolom. ;)
Ilyen feladatokat sajnos én most nem tudok betenni az itthoni fejlesztésbe, mert a 4 pont elég feladat, és mindegyik meglévő fontos most nekünk. Külön meg ugye nem akar csinálni nekem semmit se.

3mackó: ez a vízimalac nagyon aranyos. És milyen igaza van! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13668

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Miri: Mi volt a moziban és utána? Mit mesélt a fiad?

3Mackó: a másik topicban írtad, hogy ma kártyáztok az úszásnál. Már megvolt? Hogy sikerült? Vagy csak később lesz, gondolom...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13669

labolen: Délután megyünk úszni, úgyhogy meglátjuk mire jutunk. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. De este megírom mire jutottunk így elsőre.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13670

labolen:
Hát sajnos nem tudok jó eredményekről beszámolni uszodai kártyahasználattal kapcsolatban. :S A Kártyás rendszerrel sem tudtunk semmit sem elérni az úszás órán. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13671

HáromMackó, sajnálom, hogy nem jött össze.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13672

Szanya1:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13673

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13674

Szanya1:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13675

:) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13676

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: szerintem semmi gond ezzel. Nem a napirend vagy a motiváció a gond, hanem az, hogy a kisfiad a vízben úgy viselkedik, mint egy nt kisgyerek. :) Nálunk az oviban csak a nagycsoportosokat vitték úszásoktatásra régebben, mert a kisebbek nem csinálták, amit kellett, csak játszottak.
Szerintem is ráértek az úszással, az viszont nagyon jó, hogy ilyen jól érzi magát a gyerek a vízben. Mozogni mozog ugyanannyit, a heti egy játszós alkalom, meg nagyon jó, hogy ezt tudjátok vállalni. Pláne, ha élvezi a gyerek! :D

Kártyák: nekünk 4 évesen a gyerek a TSMT-vel volt hasonló szituban, neki akkor eleinte tetszett, és csinálta, ám később már a torna közben is motivációra volt szükség. Nem finomságra, hanem ha elvégzett három gyakorlatot, akkor guríthatott egy golyót a pályán, amivel épp játszani akart. Vagy kirakhatott egy kagylót a mintába. Vagy ilyesmi. Szóval szerintem azon túl, hogy mennyire van hozzászokva egy gyerek a napirendhez, az is számít, hogy mi a motivációja arra, hogy betartsa a lépéseket.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13678

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
3maci, sajnálom, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13679

Szanya, Kimni, Labolen:
Köszönöm a bíztatást! :)
Próbálkoztunk már csoportossal, de az se igazán ment, ott is ment a saját feje után.
Ezért próbálkoztunk az egyénivel, de ez se az igazi. Igen lehet, hogy egy feladat után kéne neki valami jutalom,mondjuk egy kis búvárkodás. Abba reménykedem azért még egy kicsit, hogy a gyógyped mond valami okosat, esetleg rá tudjuk venni, hogy maszekba jöjjön ki egy alkalomra tanácsot adni az oktatónak is és nekünk is, vagy valóban halasztjuk egy évet az úszás tanulást.
Kimni: Hát Z még a szemüveget is leveszi és úgy nyitott szemmel lebeg a víz alatt és nézelődik. Nekem mindig az jut róla az eszembe, hogy olyan, mint egy kis hal. Na, jó, akkor nem telhetetlenkedem és örülök annak, amit tud. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13682

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tessék! Nyíltan bevallom, én nem tudok úszni! Általános iskolában két tanfolyamon is próbálkoztak megtanítani, de mindenki kudarcot vallott. Na és akkor!!! Még sosem fulladtam bele egy derékig érő medencébe sem, igaz annál mélyebbe nem is megyek. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13684

Labolen:
Én se tudok úszni, ráadásul félek is :blush: , pedig milyern jó lenne az ilyen-olyan hátamnak. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13685

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Persze az úszás nagyon hasznos, néha én is kacérkodtam a gondolattal. :) De tényleg annak kell örülni, hogy Z. legalább nem tart a víztől, mint Te, és az már fél siker. Biztos megtanul majd úszni idővel. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.573 másodperc