LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13606

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Hárommackó:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13607

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Dicsekszem egy kicsit: megkaptuk a 8 hetes próba idei kiértékelést, a gyerek maradhat. Komikus lett volna, ha normál és integráló óvoda után azt mondják nem maradhatunk, nem emlékszem, hogy lett volna próbaidő a többi óviban. :huh:

Bizakodó is vagyok, mert karattyol még többet, mint eddig és már a szája körüli izmokat is többet látom munka közben. Sajnos még béna vagyok nincs meg a fordító gépem hozzá.
írták, hogy színeket, egyszerű formákat segítséggel egyeztet, hát szerintem meg már baromira utálja a dedós feladatokat 15 hónaposan már betű kirakózott, dinókat és mértani kirakókat vettem neki egymás után, mert ezeket szerette. A színek meg nem érdeklik, na bumm. Jaj és az anyjára ütött ez a gyerek is balkezes lesz. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13608

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Sünöcske: Nagyon örülök, hogy jó visszajelzéseket kaptál Andrisról! Annyira szorítok nektek, hogy jól alakuljon a beszéde is, mert a többiben ahogy írod, ügyes a kisfiad. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13609

sünöcske:

Akkor lenne egy búvártársa a fiamnak. ;)

Ha sokat karattyol, akkor abból hamarosan akár számunkra (halandók számára is) érthető beszéd is lehet. :) Hajrá!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13610

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13611

sünöcske:
Hát van hasonlóság ezek szerint, bár Z messze nem volt ilyen aktív kicsinek. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13612

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Bocs hogy ilyen sokáig nem írtam! Ti viszont nem vacakoltok. A múlt héten ezért távoztam egyszer a géptől, mert mire végigértem a hsz-eken már hajnalodott.

Süni átküldök a fénymásolatokból egy pár oldalt, bescannelem, az összeset nem igérem nincs rá kapacitásom. Sajnos ez 2db több mint 100 oldalas feladatlap (eredetiben kartonlapokon, mappában kapható) én színesen fénymásoltam magunknak, mert scannelni 3* annyi idő is vissza kellett adnom az eredetiket.(egyébként kisegítő iskolák tananyaga, Gergőnek a java simán megy, de jók, szerintem pont most valók neki)
Megtaláltam a neten a feladatgyűjtemények pontos címét:bookline.hu/product/home.action?id=49583...ornyezetismeret_1_2_
Beszédfejlesztés és környezetismeret 1-2. - NT-98624/F
A számolás-mérés előkészítése 1-2. A számolás-mérés elemei 3. - NT-98608

Örülök, hogy pozitív visszajelzéseitek vannak az oviból, remélem a beszéd is beindul, vannak bíztató jelek.

Kimni, örülök, hogy jól sikerült a pihenés, bár őszintén szólva én nem mennék el 2 gyerekkel apa nélkül, még ha kapunk is kaját. Ketten mindig mást akarnak.
Csúcs a kislányos sztori!

Maci: írj majd róla, hogyan sikerül az úszás. Hozzászólni nem tudok, a nagyomat is oly nehezen tanítottuk meg úszni :( Kínszenvedés volt az ovis és az iskolai úszás is számára, annyira görcsölt a víztől hogy többször hányt...
Már tud úszni.
Most kicsit még távoli, hogy Gergőnek az úszásoktatáson agyaljak, önmagában elégnek tartom, hogy nyáron sikerült azt a végtelen félelmét leépítenünk a víztől. Remélem jövő nyárra nem esik vissza.

Gergő ma reggelolyan mérhetetlen sírással ment be az oviba ez hétről hétre romlik. Egyébként pénteken a koraiba is sírva adtam be. Nem tudom mi a teendő.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13613

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Szanya Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nekem kifejezetten jól jött, hogy áttettétek a következő előadást, így tudok menni!

Gergő: egyre szebben beszél, szinte csak az igeragozás helytelen nála, de néha használ E/1-et is már. Meglepő módon az igekötőket is jól használja.
Lemegy-felmegy, ki-be stb szinte mindig helyén van. Olyan érzésem van, minntha 100% -osan memorizálná, hogy mikor milyen körülmények között mondtam én azt a szót és ő adott helyzetre rá tudja húzni, helyesen.
.
Sokat szerepjátékozik is, de ezek mindig a megélt történések 100%-os lekoppitásai.
Viszont totál belemerül ezekbe a játékokba, ha valamit kitalál alig tűri meg, hogy beleszóljunk. Mintha sosem lenne ott a valóságban, állandón felidéz valamit a múltban és arról beszél, monológizál. Ha kérdezek valamit sokszor meg sem hallja, pedig szerintem már rég nem arról van szó, hogy ne értené.

Általában a napirend sem hatja meg, ha sokadik pontként felteszek vmi jó programot, ahogy meglátja közli, hogy elöszőr következik az. Viszont a kellemetlen események (pl hajmosásnál örjöng és letépi a kártyát és kipattan vizesen a fürdőkádból)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13614

Tomger, én mondjuk annyira nem örülök, de sajnos az eredeti időpontban elfoglalják az egész házat az önkormányzat vitézei és lovagjai (viccen kívül), muszáj volt áttenni.
Viszont szerencse, ha így pont ráérsz. :)

Teljesen végem van, én nem tudom, mi volt este meg éjjel a fiammal, már megint kitalált valami szabályt és még nem jöttem rá mi az, úgyhogy igen rosszul aludtunk. Valamit a takarójával meg a kispárnájával problémázott már lefekvéskor is, aztán felébredt hajnalban és folytatta. Olyan álmos voltam, hogy gőzöm sincs mit akart, mindenesetre nyűglődött vagy egy órát. Bízom benne, hogy csak éhes volt (este nem ette meg a vacsoráját). Az oviban is tök nyűgös volt öltözéskor. Szegény óvónők.
Megyek, iszom még egy kávét.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13615

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13616

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Örlök, hogy jobban vagy! Reméljük, elfelejti ma estére! ;)

Szerencsére G az estek 90% ban jól alszik!

Viszont szombaton vacsora után, amíg én befejeztem az evést a gyerek rákezdett a szobában sikítozni, mire kész lettem és bementem megnézni pucéran (levetkőzött!!, ilyet sem csinált még egyedül, azt hittem nem is tud) ugrált az ágyon, és eltorzult hangon ordibált, a mondandója teljesen érthetetlen volt. Mindenre hevesen nem-mel reagált.
Még sohasem csinált iylyet csak néztem mi történt a gyerekkel, a mentalitás sem illett hozzá. A nagytesó a másik szobában gépezett, ártatlan volt tuti.

Nézzük csak tejberízst evett (rízstejeset, keserűcsokival)
Apa felkiáltott, mégiscsak jól lenne kipróbálni azt a GAPS diétát?!?!

Nos azt hiszem dokumentálom, ha még lesz ilyen. A ruhája nem lett vizes, sem piszkos, viszont csokit nagyon ritkán kap, szembetűnő volt a pár perccel a vacsora után beállt hangulatváltozása.
Tudom nevettek ezen, de muszáj volt leírnom. Amúgy egy totál befőtt gyerek, még sohasem láttam nála ilyen hirtelen hangulatváltozást????

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13617

Nagy bajban vagyok. Holnapra kellenének a kártyák. A férjem azt szeretné, ha lerajzolnám a gyorsúszást, a hátúszást stb. De fogalmam sincs hogy néz ki egy gyorsúszó ember teste a vízben (víz felett és alatt) még pálcikaembernek se tudom lerajzolni így. Esetleg tud valaki olyan oldalt, ahol ez le van fényképezve, rajzolva? Nézegettem természetesen képeket az interneten de azok nekem nem mutatnak semmit, vagy legalábbis nem sokat. Vagy nem jól kerestem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13618

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,
Sajnos nálunk is vannak szabályok, és mindig jönnek újabbak. Valamelyik nap, iskolába menet az volt a gond, hogy egy kis utcában, ahol nincs zebra, ott mentünk át a túloldalra, ahol kevés hely volt két autó között. Na ez nem tetszett a fiamnak, utána nyűglődött egy ideig, hogy nem ott kellett volna átmennünk. Most már erre is figyelni kell. :silly:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13619

HáromMackó, borzasztó egyszerű, csak én meg nem tudok rajzolni egyáltalán (embert legalábbis).
A hátúszás egy háton fekvő ember, az egyik karja lefelé a test mellett egyenesen, a másik kicsit hajlítva fej fölött. A lába egyik kicsit följebb, mint a másik. A gyorsban ugyanez csak hason.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13620

Miri, köszi! :)

Ezek a szabályok... Attól tartok, hogy ez egyre rosszabb lesz. Ahogy fejlődik a gondolkodásuk, egyre komplikáltabbak találnak ki. Ráadásul az enyém még csak meg se tudja úgy fogalmazni, hogy megértsem. :unsure: Bár egyébként én inkább arra törekszem, hogy megtörjem a szabályt. Általában sikerül is és egy rövid sértődéssel lezárjuk a dolgot. Aztán ki tudja, meddig fog ez még működni... :dry:

Tomger, a csoki valóban pörget, de azért ne legyél benne ezerszázalékig biztos, hogy az a bűnös. Időnként az én fiamra is rájön az ötperc, pedig nem eszik csokit és ő is nyugis típus.
Nem lehet, hogy beütötte magát? Nálunk az szokott ilyen kiakadást okozni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13621

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, Sünöcske,
Átvettem Champ-től az aloékat. Valamikor továbbadnám nektek. Írok privit ez ügyben.
Valaki kért még aloét? Vagy szeretne? Champ jó nagy cserepeket hozott, azokat szét lehetne szedni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13622

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
3 mackó: küldtem pár képet az email címedre. remélem jók lesznek valamire. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13623

Megkatam, köszönöm szépen! Szerintem jók lesznek. :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13624

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szabályokról:
Nálunk autózás közben mindig meg kell beszélni, hogy ép milyen településen vagyunk, ez falu vagy város, a mi városunktól milyen irányban van, stb.
Tegnap a srácok kicirkuszolták a Camponában a Márton-napi hülyeséget, kénytelenek voltunk elmenni. Már sötétben jöttünk hazafelé, persze minden faluban, városban a szokásos kérdések, válaszok. Az egyik faluban figyelte a település kezdete táblát, de a vége feliratot elmulasztotta. Megyünk a tök sötétben a semmi közepén, ő meg kérdi hogy vége van már Zsámbéknak? Mondjuk, hogy igen. Jó, akkor forduljunk vissza, mert ő nem látta áthúzva a táblát! Ez ment hazáig! :woohoo:
Nem lehet rövidíteni semmi, nálunk nem lehet a rádiót a Petőfire kapcsolni, csak a Petőfi rádióra; nincs MTV, csak Magyar Televízió. Nincs Pest, csak Budapest! Na, remélem ez utóbbit elhagyja lassan, mert már tudja, hogy Buda is értelmes szó, a főváros egy része. Csak aztán nehogy az legyen egyszer, hogy lazán közöljük, megyünk Pestre és mégsem megyünk át valamelyik hídon! :S Szóval mindig ki vagyok oktatva, ha rövidíteni merészelek! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13625

Szanya, örülök, hogy jobban vagy! Azért remélem mihamarabb a végére juttok, mert ha jól sejtem az, hogy most elviselhetően vagy csak fél siker :dry:

Kimni, de jó lehetett Nektek! Mi ezt egyelőre még apa támogatásával sem kockáztatjuk (mármint a szállodázást), de ahogy most látom Mimit, pár év múlva mi is megpróbálhatjuk.

Sünöcske, gratula az ovihoz és a sok halandzsához :cheer:

Miri, ez a mozi ügy kemény. Én sem értem, miért viszik őket korhatáros filmre...

Képzeljétek, Mimi elkezdett bólogatni (igent bólintani), persze tanítottam neki, nem túl nagy intenzitással ugyan, és néha nem is teljesen jól használja, de olyan kis huncutul helyes ilyenkor :laugh: És mintha a nem-nek is lennének nyomai....
Hétvégén sikerült átesnie egy hányós-hasmenős csodán, előtte meg a fogorvos, olyan kis vékony lett szegénykém, kis pálcika lábai lettek.
Oldalmegjelenítési idő: 0.620 másodperc