LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13566

Borzasztó. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13567

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13568

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13569

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Most néhány nappal le vagyok maradva. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13570

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13571

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13572

Miri:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13573

Miri:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13574

Hát ... Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13575

A GRU című film is 12 éves korhatárú, de azt simán megnézheti kisebb gyerek is, szerintem. Ezek után akkor már én se tudom, mi tartozik a korhatáros filmek közé ... :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13576

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Miri
Nálunk az történt , hogy bevágott az autóversenyes videóba a YouTube-on egy félig oszló fejet síkító hanggal valaki , kiborult a fiam . Én is mikor megnéztem.
Máténál az segített , hogy a neten kerestünk egy kisfilmet amin bemutatják hogyan készülnek a maszkok , hogyan lehet egy szinészből szörnyet varázsolni. Hogyan készülnek a szörny figurák stb.
Azóta nem fél és érti , hogy ez csak egy szinész és egy film . :) Ja és egy rossz poén volt a YouTube-on .

Persze az alapszabály nálunk , hogy 12 karika ha van akkor Ő azt nem nézheti.Betartja már önállóan. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13577

champ beküldte:
Lányok, én pont így vagyok most az orosszal! :laugh:
Nálunk az új téma, hogy hol laknak a tv-ben és a rádióban hallható műsorvezetők. Mond olyan neveket is, akikről még nem is hallottam! :blink:

Champnak: nálunk is van orosz nyelv. A férjemnek elég sok minden megmaradt a fejében. Köztük két dal is a krokodilos + a Katyúsa...

Gyerek alig tudott még beszélni és teli torokból üvöltötte apa nekem a grúzsit énekeld (Katyusa dalt)

Az idén olyan helyen voltunk ahol sok orosz gyerek volt. Szegény fiam ideges lett egy cseppet, hogy nem érti őket.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13578

marcoverde beküldte:
Nekünk éppen meteorológia ismereteinket kell nagyon kibővíteni.. felhőfajták, miből lesz a felhő, milyen típusú felhőből lesz vihar, miért van az, hogy a viharfelhő nem mindig jár együtt zivatarral.. mikor csapódik ki a víz a felhőből, ha nem miért nem..stb. M most időjárás-jelentő akar lenni, youtube-on viharokat , tornádós videókat, és felhőfajtákat nézeget. Nem tudom mennyire jó ötlet ilyen dolgaiba belemenni, de kapott egy könyvet, amiben a különféle felhőfajták vannak (stratocumulus és társai); én mindegyikről kerestem neki videót, azokat nézegetni. Mostanában viszont ez a kedvenc beszédtémája, elemezgeti az eget, hogy milyen típusú felhők vannak, meg egyébként is hány fok van, milyen idő van itt és ott..elég kiborító hosszú távon:) Ez olyan szinten van most nála, hogy mikor valamelyik korábbi élményéről beszél, fontosnak tartja megemlíteni, hogy aznap hány fok volt az időjárás jelentés szerint, amit persze napi 5x ellenőriz. Egyszer úgy eltöltenék egy napot ilyen aggyal, mint az övék, hogy átérezzem, mi ez az egész :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13579

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Több óra olvasás utánatok és utolértelek benneteket, tényleg szörnyű, hogy akkor és ott nem tudok a munka miatt hozzászólni, mert este már döglött egérnek nézek ki. Így 1 hetet végigolvasni, most csak azért tudtam, mert a fiúknak munkanap és a függők suliban. ;)

Tomger:nem tudom el tudnád-e küldeni azokat a feladatlapokat, ahol pl. az autót kellett összehúzni a kerekekkel, szép színesek voltak.
Az üzenőfüzet: örülök, hogy úgy ahogy de bejött, még egy kis fejlődés de a szándék megvan rá.
Versenyezés: az első fogalom megértése nagyon fontos és hogy akarjon első lenni és hát ezzel együtt vele jár a kudarc (ha nem első) megtapasztalása. Mi futáskor szoktunk versenyezni, mert hát rohanni az szeret. Kergetőzésnél folyton csak fogó akart lenni az elején azt élvezte, de most már irányt is vált huncutul, hogy őt kell megfogni.

Beszédben fejlődőknek: olyan jó olvasni azokról a kis manókról akiknél szépen megindul a beszéd és csak gyűlnek a szavak.

Champ: a virágról csak annyit mondtam a szülőtalin, addig se pusztul ki míg nálad van! :whistle:
régész: ezt a tervemet a töri tanár vette el tőlem! Szegény csirke csontok a földben landoltak és én szépen hol el, hol elő ástam őket, rengeteg csontom volt ilyen olyan állattól. (szegény édesanyám) De volt címeres téglám, pénzeim, köveim...stb ami egy kicsit is köthető a régihez. Mára a régi bútorok tárgyak szeretete maradt, már nem ások el senkit. ;) Szerintem ideje lenne vele megismertetni a titkos írás szépségeit is. Ja és ne lepődj majd meg, ha 1 év múlva kínaiul írja le azt, hogy a Játszóra mentem anya! :)

HáromMackó:Ez az ott evés tényleg nagy előre lépés, ahhoz képest hogy az óvitok mennyi mindentől ódzkodott.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13580

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni: gondolom a piros suliról beszélsz? Ne merd szidni olyan nagyszerű emberek élték túl mint én és még az egyéniségem is milyen tökéletes lett. :blush: Gabi néninek örök hála, hogy azzal büntette az oszt. folyton a rosszalkodás miatt, amikor éppen hajlandó volt óra végéig velünk maradni, hogy verseket adott föl. Ezekből a büntikből éltem a szakközépben 4 évig. Ja és külön köszönet neki azért is hogy az első óra utáni kijelentése után nem buktatott meg egyszer se. -Édes lányom, hogy jutottál el ilyen olvasással 5.ig, hát tovább nem jutsz az biztos! (nem hallott még a diszről a drága)
Visszagondolva egy kész túlélő tábor volt. A pozícióm kivívása érdekében hajat mostam a wc-ben vkinek, de egy intézetis srácnak egy orrba vágás is jól jött az aulában, utána elintézte, hogy mindenki számára tabu lettem nem érhettek hozzám, mert én tökös csaj vagyok :P Ide nem akarod íratni a gyereket?

Bundáskenyér: nagyszerű V. haladása - kódos munka-összeolvasása.

Tanári összehasonlítás, sajnos mindig lesz, de diák is. Szegény Dávid férjem sulijába jár ott aztán kap hideget rendesen. - Nem hasonlítasz apádra!
- Otthon is ilyen hangos? (férjemnek)
Férjem szerintem kudarcként éli meg, hogy a pedagógiai módszerei más gyerekeknél hatásos, de a fiánál és az asszonynál nem jön be :whistle:

Én most szégyen gyalázat iskola kereséssel nem foglalkozom várom Andris táltosodását, hogy világosabban lássak.
Őt nem zavarja a tömeg, nem utánoz, most kezd csak kicsit makacsabb lenni, de még mindig hisztipiszti, mint dühroham. Viszont a beszéd miatt mi is meg vagyunk lőve. Van ahol emiatt kapásból ért. fogy.-nak minősítik. Mi is kaptunk már olyat, hogy anno gyerekként honnan lökték volna le őt is. Erre a válaszom az volt én most löknék le onnan egykét korlátolt hülyét! :angry:
Nagyon várom a januárt, bár amennyire nincs előkészítve az iskolákkal kapcsolatos dolgok lesz itt káosz az tuti. Férjem fizuját próbáljuk megtippelni, mert nem lesz ilyen-olyan pótlék. Kérdés, hogy honnan kapja a fizuját és honnan a rendszergazdai díját. És az is tök frankó amikor az óvodán belül lévő asszisztens a szakszolgálat alkalmazottja és nem az óvodáé, akkor ki dirigál neki? Néha most se tudják mi újság, mi lesz később.
Én, mint OEP-es orvos mellett dolgozó, hát ott is van gond dögivel. (körzet, taj nem fizetése, elsősegély nyújtás alatt ki mit ért)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13581

Sünöcske:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13582

Segítséget szeretnék kérni.
A kisfiamat különórára visszük az uszodába, azaz csak egyedül van, de még így se azt csinálja nagyon sokszor, mint amit kellene. Használt-e már valaki napirendet az uszodában az egyes feladatokhoz? Ha igen hogy csinálta?
Ha van esetleg képsorozat erről, vagy tapasztalat, nagyon örülnék neki, ha megosztanátok velem . Köszönöm előre is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13583

HáromMackó, ez micsoda szupi kérdés! Választ azt nem fogsz kapni rá, de ötleteljünk már egyet, ez engem is érdekelne. (Nem mintha a fiam bement volna idén bármilyen vízbe, de ki tudja, lehet, hogy jövőre meg nem lehet majd kiszedni.)
Mondjuk mi lenne, ha ki lenne vágva polifoamból egy alaplap, azon lenne a tépőzár? A kártyák laminálva vízállóak. Csak azt nem tudom, leszedés után hova lehetne tenni? Meg ha fekszik a tábla a vízen, akkor nem látja szerintem a gyerek. Ha a medence mellett van, akkor nagyban kéne megcsinálni, hogy lássa, de mitől marad állva? És hogy szedi le?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13584

Az szerintem nem gond, ha nem ő szedi le, de az oktatónak minimum bibelődnie kellene vele, és igen kicsit nagyobbra és vízhatlanra kéne megcsinálni, hogy ha messzíről mutatja akkor is lássa. Én csinálnám, de én még úszni se tudok, szóval már azzal is bajban vagyok mit rajzoljak, Megrajzolok én akármit, csak mit. :huh: Ezért lett volna jó ha lett volna róla pár kép, hogy pl karikába ugrás, nyutott láb és izé tempo , és vízalatti muttymurutty meg tudom is én. Hát ezzel bajban leszek. :unsure: Pedig valami kéne, mert se fenyegetés (ha nem csinálod hazamegyünk - nagyon szeret vízben lenni, csak megy a saját feje után), meg a jutalom beígérése nem elég.
Nekem már az is eszembe jutott, hogy simán egy nagy dobozba belerakunk a 10x10-es vízhatlan képeket, és az oktató mindig csak azt mutatja fel és/vagy csak azt teszi ki mondjuk a doboz oldalára a parton, amit pont csinálni fognak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13585

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
index.hu/tudomany/2012/11/09/tancolo_rob...atjak_az_autistakat/

Ezt csak mellékesen ajánlom, szerintem érdekes.

3mackó: Érdekes probléma ez a vizes napirend, majd gondolkozom én is rajta. Ami eszembe jutott, hogy mindenképpen jelezni kéne neki, hogy egy feladat meddig fog tartani. Nálunk ez kardinális probléma, nagyon pontosan meg kell mutatni, hány kérdés lesz, meddig kell színezni, meg ilyesmi. Ha esetleg ez még nem merült fel, akkor taléán egy próbát megér: Z. eddig kell tempózni, amíg mind a 10 ujjamat lehajtom. És akkor lehet visszaszámolni, vagy előre, éppen melyik passzol jobban a feladathoz, vagy a gyerekhez. Nekünk ez szokott segíteni.
A képeken meg agyalok én is. :)
Oldalmegjelenítési idő: 0.674 másodperc