LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13586

A képfelmutatás azért nem jó, mert nem látszik a vége. Gondolom a foglalkozás végén van egy kis játékidő. Az lenne a napirendezés lényege, hogy lássa, hogy még ez és ez és ez a feladat jön (mellette a darabszám jelölésére valami leszedhető jel) és utána a játék.
Meg kéne beszélni az edzővel, hogy hajlandó-e egyáltalán foglalkozni ezzel.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13587

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
A képek szerkesztésében tudok segíteni, ha gondolod. Persze nagyon pontos leírás kellene róla, hogy mit akarsz ábrázolni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13588

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: pont egyféle probléma jutott eszünkbe. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13589

Labolen, ez tényleg érdekes, ki is rakom.

Igen, azt néztem én is. És pont egyszerre írtuk. :cheer:
De ez az ujjakkal, vagy csak mondva számlálás jó ötlet, abszolút vízhatlan. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13590

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Én olyasmi napirendet tudnék elképzelni, hogy a medence szélére odahúznak egy széket, annak nekidöntesz egy tépőzáras nagyobb táblacsíkot. Arra felkerülnek előre a feladatok, és a szélén egy piros ruháscsipesszel lehet jelölni, éppen mi jön. Így nem kell leszedni, könnyen lehet jelölni, nem baj, ha vizes kézzel nyúlnak oda.
Amúgy az egy fontos kérdés, hogy hányféle feladat van. Mert a napirend is véges számú kártyából állhat , ha a láthatóságot is figyelembe kell venni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13591

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
És az ujjaid mindig kéznél vannak. :D Nekünk a régi gyógypedünk számolta így a tornánál, a gyerek nagyszerűen tudta követni, mikor mennyit kell ugrálni, vagy gurulni... :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13592

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
A robotos ötlet a cikkben meg egyszerűen zseniális. El is hiszem, hogy azzal könnyebb a feladatozás, tanulás nekik. Nem kell folyton azon agyalni, milyen arcot vágok, miért vagyok feszültebb, miért vagyok türelmetlen... Egy nagy zavaró tényező vagyok szegény gyereknek, a számítógép előtt meg remekül el memóriázik, de velem az istennek se. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13593

Labolen, nekem is nagyon tetszik! Tettem a cikkbe videót, irtó ari a kis robot. :)
Kár, hogy drága egy hangyányit.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13594

Elvileg hajlandó az edző ilyesmit használni. Már csak úgy kéne kitalálni, hogy az Z-nek hasznos legyen, és az edző is rugalmasan tudja használni. Igen edzés végén van szabad játék.

Labolen:
Köszönöm a felajánlást. :) Elvileg meg tudom rajzolni, csak ott a hiba nálam is, hogy mégis mit. :blink: Ha mégse menne a kézi rajzolás, akkor jelentkezek e-mailben egy kis segítségért. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13595

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: a "mit" kérdést az edzővel kellene egyeztetni.
Közben az jutott eszembe, hogy volt-e nektek TSMT torna. Abban is rajzolják a feladatokat, nagyon egyszerű pálcikarajzokkal. Nálunk L. azt simán követte, mindig nézte, hogy mi jön éppen. Vagyis egyszerű vonalakkal is lehet rajzolni, a gyerek úgyis érteni fogja, nem kell nagy rajztehetség, vagy rajzprogram. És a pálcikamozgás mellett mindig ott volt a szám is, hogy hányszor.
Az viszont nagyon jó, hogy az edző hajlandó ezzel külön foglalkozni, vagyis hogy teljes egészében felvállalja a fiadat, és próbál neki segíteni a megfelelő eszközökkel. Ez már fél siker! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13596

Hát valami ilyesmi csodarajzokra gondoltam én is. :laugh: Sajna nem vagyok őstehetség. :)
Nem, nem volt TSMT tornánk.
A férjem azt mondja, hogy ő tudja, mit kéne rajzolnom, na majd meglátjuk. Ha bejön a kártyázás, akkor majd küldök róla képeket. Ha nem akkor eldugom jó mélyre. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13597

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Sziasztok! Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, ah tényleg, te ide jártál a pirosba :) Huuuuu, hát nem csináltál kedvet :) Szegény, jó kemény lehetett... jó, hogy te az a fajta túlélő vagy, akit megerősít a rossz és nem elgyengít :) Asszem, a fiam nem ez a típus :)

3maci, jaj, de jó, hogy írsz erről! Pont ez kéne nekünk is az úszásra! Nálunk ugye ketten vannak az öcsivel, de nem csinálja egyszerűen. Már mondta az úszóedző, hogy nem kéne járnia, de ez jó ötlet, meg akarom próbálni. Had kérdezzem meg, nálatok, hogy meg egy ilyen edzés egyedül? Miket csinál kb?
Ha lesz ilyen vizuális segítséget, megosztod velem?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13598

Kimni: Örülök, hogy jól sikerült a pihenés, mindig jól jön egy energiától duzzadó ember dopping hatással van a többiekre :silly:
Az meg pláne hatalmas öröm, hogy a gyerekek is nagyon jól érezték magukat :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13599

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Hárommackó:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Úszás: Andrisnak most lesz a harmadik éve, hogy HRG-re jár én nem csináltam neki úszásrendet, bár mint a TSMT-nél gondoltunk rá. Volt, hogy feladatokat azért nem csinált, mert nem értette v. meghaladta v. egyszerűen a vizes kötél érintésétől borsózott a háta. Mi amivel próbálkoztunk mivel hasonló feladatok voltak egy ideig így, fényképeztem, kis videókat készítettem fényképezővel ahogy ő csinálja és ahogy kéne, illetve a feladatokhoz voltak eszközök (úszógumi, csikó, kukac, labda, kötél) akkor csak az eszközös nevét mondtam. A köteles feladatoknál és a labdánál hátsó segítség nélkül nem ment volna a feladat az utálat miatt. Rengetegtett fejlődött az évek alatt kíváncsi vagyok az idei évre, mert kedden lesz az első óra, mert a strandon vmit alakítottak.
Mi nyílt ég alatt nyomulunk :S

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13600

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Ez így akart lenniVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13601

kimni:
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a pihenésetek. :)

Mit csinálnak az usziban? Hát őszintén nem tudom. Karikába ugrálás, lábbal csapkodás, kézzel csapkodás, most így, most úgy. Sajnálom, de nem tudok úszni, és félek is a víztől, úgyhogy nekem az egész olyan fantasztikus, és kicsit érthetetlen is. A férjem szerint a gyorsúszás egyes elemit gyakorolják külön a kar és külön a lábtempót, meg a hátúszásnál lábtempót stb.

Hátha tényleg összejön a vizuális segítség az úszáshoz és be is jön, szívesen megosztom. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13602

sünöcske:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13603

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Ó Macikám, normál úszásra tanítják a gyereket akkor annyi buktató nincs csak egyeztess a
edzővel és rajzolgass! Kis videókon meg lehet nézegetni a gyorsúszókat is, ja és a fürdőkádban otthon megmutathatja a lábtempót. Mi olyan száraz úszásokat tartottunk a hokedlin, hogy öröm volt nézni. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13604

Igen, úgy tűnik, hogy Z-nek viszonylag jól kialakult időérzéke van. A tegnap a ma és a holnap is kezd tiszta lenni neki. Néha keveri a foglamak megnevezését, de ha látja, hogy nem értjük amit mond, körülírja, és abból viszont kiderül, hogy tudja, mi az a holnap és mi az a tegnap. Ami még nem tiszta, hogy a tegnap nem egyenlő a tegnapelőttel és a holnap nem egyenlő a holnaputánal stb.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13605

sünöcske:
A szárazúszás pont nekem való. ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.706 másodperc