LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13425

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13426

Labolen, még azt se tudják, hogy a normál iskolákkal mi lesz...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13427

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13428

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Labolen!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13429

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, azt hiszem, másra gondolok, mint ami lejött. Nem a tanár feladata a gyerek nevelése, hanem az iskolával szembeni elvárás, hogy ne csak gyerekvigyázó legyen, az ovival szemben azért ez nem így van. És ez az az elvárás, ami miatt már egészen más szemmel tekintünk az iskolára, mint pedagógiai intézmény. (és szerintem ezzel nincs baj) A másik, hogy a gyerekek iskolás korra elég érettek ahhoz szociálisan, hogy menjen a bullying. Ekkor már gonoszkodnak rendesen. Tehát, akinek nehézsége van a beilleszkedéssel, annak kellene segítség, amit itt nem kap meg, mert nem lehet egy normál suliban ilyenre figyelni.
Nekem is az áltsulival volt nagy gondom, 3x akartak kivágni, tele voltam intőkkel. Az egyetemet meg kifejezetten élveztem. De én az elvárások megváltozásairól beszélek, hogy más elvárásunk van az áltsulival kapcsolatban, más a középpel és más a felsőoktatással. És a csalódás az mindenütt ott van, kivéve, ha nem valami tökéletes, szuper tanuló és sportoló, társaság középpontjával lévő gyerekünk van, vagy éppen valaki, aki sikeres pályát választott magának (ez sem mindennapi). A felsőoktatással más a gond, mint az áltsulival.
Rengeteg családot ismerek, ahol az áltsuli elment, középben már voltak gondok és baj volt a felsőoktatásban - na nem azzal, amivel áltsuliban szokott baj lenni.

Autiknál a középiskola a nagyobb gond - ha nincs jó helyen a gyerek. A szocializálódás miatt. A nagyon súlyos helyzetek ekkor szoktak megtörténni, ami akár öngyilkosságig is fajul. A kamasz ASesekkel foglalkozó gyógypedek erről sokat tudnak mesélni.

Amit még szerintem rosszul írtam, hogy nem jó ez a rendszer, aminek örülni kell, hanem pocsék, rossz az egész iskolarendszer, NTknek is, mindenkinek, ez nyilván hatványozódik az autiknál, DE: nincs más esélyünk. Aki ezt kihagyja, annak nem lesz esélye később beilleszkedni. Szerintem ezzel mindannyian egyetértünk. Az autiknak különösen fontos a szocializálódás, ha ez kimarad gyerekkorban, akkor biztosan nem lesz esélye kihozni magából a maximumot és nem lesz önálló.
Más helyzet, ha nincs iskola, amibe beleillene a gyerek. Nem mindenáron kell iskolába menni, csak szerintem eleve elvetni nem szabad.
Szerintem nem mondunk nagyon mást, csak más oldalról közelítünk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13430

Champ: én most kiegyeznék azzal, ha a gyógyped. becsülettel foglalkozik hetente legalább 2 alkalommal a fiammal és az óvonőket érdekelné, utánaolvsanának, hogy mi az az autizmus :blink:
Az egyik nagyon befogadónak tűnik és érdeklödőnek, sőt még azt is elmondta, hogy voltak autizmust is érintő továbbképzésen MINDKETTEN (na a másik erről nagyokat hallgatott), a kollegáját nem tudom hova tenni ,egyik percben teljes elutasítás, másikban érdeklödő már-már empátiaszerű érzések jelennek meg a viselkedésében (de lehet hogy szimplán csak bipoláris :woohoo: )

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13431

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13432

Kimni, így már világos, mire gondoltál. Hát igen, az tény, hogy a szülőnek is megváltozik az elvárása az intézmény felé.
Úgy tűnik, mégis egyetértünk. :)
Viszont szerintem egy autinak esélye sincs beilleszkedni megsegítés nélkül. Tehát hiába íratja be az ember és veszik fel, ezzel még nem kapott esélyt a szocializációra. Normál iskolában azt hiszem a kortárs segítő lehet a kulcs. Az alapítványiban eggyel jobb a helyzet, de ott meg túl nagy a komoly problémákkal küzdő SNI-k aránya. Tehát ott az nehezíti a szocializálódást, hogy ez mindenkinek nehezen megy. A magántanulói státusz meg nem jelent elzárást a világtól. Ugyanúgy lehet járni mindenhova, ahova a többi. Ahol jobbak az esélyek a beilleszkedésre, mert mondjuk van közös érdeklődési kör.
Abban ezerszázalékig biztos vagyok, hogy a magántanulóság nem jelent egyet azzal, hogy nem lesz önálló. Pl. Piros.Zsuzsa? Vagy a sakkozó lányok? Vagy a sok sportoló... Egy autinak nehezebb megtanulnia a szociális dolgokat, de nem lehetetlen. És nem annak a kérdése, hogy a közeg, amiben mozog, hány évesekből áll.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13433

Kimni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13434

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13435

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13436

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13437

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13438

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13439

Teljesen egyetértek Szanyával!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13440

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13441

Amúgy meg mit lehet várni az államosítástól? Csak kicsi sajtót kell olvasni, hogy lássuk, beláthatatlan óriási káosz jön (a kiötlők szerint is), már most látszik ,hogy rohadt drága az egész és finanszírozhatatlan,kb 80-100 milliárd hiányzik hozzá, tanárok tömegét rúgják ki és még isten tudja mi lesz, mindössze azért mert pár megalomán elmebeteg még az utolsó takarítónőt is személyesen akarja irányítani... Ha ez most politizálásnak számított, akkor cenzúrázzátok:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13442

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bundáskenyér: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marco:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13443

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
A Kincskeresőbe pedig egyszerűen esélytelen bejutniVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13444

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.639 másodperc