Szanya !Sehol nem kapsz olyan "sokszínű képet ",mint egy átlag gyerekcsoportban.

Nagyon bírom az ovisokat ...Én ezt írtam is nektek ,hogy nem egyszerűek .Ha most visszatekintek egy-két volt óvodásom viselkedésére ,amit a csoportban műveltek ,akkor egyértelműen kijelenthetem ,hogy Marci ovis viselkedése sokkal jobb (most már

),mint egyike -másiké. . Na ,nem azért mert ők autik ,egyéb okokból.(temperamentum,problémák a családban ,vagy egyszerűen csak jó hecc ,hogy ők most már vagány "nagyfiúk ,nagylányok ",és olyan tuti a pedagógussal "próbálkozni "meddig bírja .) Jó fejek . (Ettől független :.tényleg van egy pár autiközeli gyerkőc a csoportokban ,ezt a problémát már jobban felismerem ,amióta a fiamról kiderült ,hogy auti ,és jobban utánaolvastam a problémának ,és látom a gyakorlatban is ).Jaj ,egyb. erről jut eszembe :Most kaptunk egy rövid jellemzést Marci fejlesztőjétől M-ról ,ami szerint M.nagyon szabálykövető ,sokszor a társait figyelmezteti a helyes viselkedésre . Irányítható ,maximálisan bevonható a tevékenységekbe ,beáll a többiekkel szerepjátékozni ,de ez nehezen megy neki ,és a drámajáték is .

Pedig éppen a hetekben vettük észre itthon ,hogy a szerepjátéka már nem annyira sablonos . VAgy mégis ?!Na ,most már kifaggatom a fejlesztőket .
Az orvosnál :vicces volt nálunk is ,mikor M.kiskorában föl -alá rohangált a rendelőben (legfőképpen repkedve ),odafutkosott mindenkihez ,a játékokat széthajigálta . Hú ,basszus ,kinőttük ezt a korszakot ,fárasztó volt . (Bár múltkor szegény nem tudott várni a Bethesdában 3,5 órát . Vajon miért ?..Elképesztő ez a várakozás ).Most másért fárasztó M.Mindig van valami

. Most épp a fokokra állt rá :Hány fok van napközben ?Hány fok volt augusztus 20-án ,amikor a Balatonra mentünk ?,stb.(ezeket naponta többször megkérdezi ,már kész vok tőle . Legalább "hasznos "ajándékot kért karácsonyra ,egy hőmérőt ,amivel járkálhat mindenhová ,hogy ne kelljen tőlünk a fokokat kérdeznie .).A másik a percek ,órák ,másodpercek :pl . 4 nap hány óra ,hány mp ,..100 nap hány óra ,hány mp , "Gömböcke hány napos, saját maga hány napos ,ilyenek ... Hadd ne soroljam . Valemelyikőtök csemetéjénél előfordult efféle érdeklődési kör ?Hogy kezeltétek ?Most ezt erősítsem benne vagy sem ?Úgy értem készítsek ehhez az érdeklődési területéhez táblázatokat , ,vagy sem ?Nyilvánvaló sz'tem ,hogy ezek a kérdések (számok ,fokok is ... régen a hányadika van ,milyen hónap ,nap volt -egyfajta kapaszkodókat jelenthetnek neki a mindennapokban ,egyfajta "egymásutániságot ",folyamatot ...Az órában ennyi meg ennyi perc van ,most ennyi meg ennyi perc van ... )Hú,nem könnyű.