LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13465

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: tegyetek "Like" funkciót a honlapra! Nagyon jó volt az előző hsz.-ed utolsó mondata! :laugh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13466

Van a címlapon. :) Ide inkább nem tennék... ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13467

Hát azért Z az orvosi rendelőbenVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13468

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13469

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Hárommackó, a rendelő Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13470

Nálunk 0 sanszos ez a dolog előreláthatólag,de a mi önkormányzatunk az, akinek rosszabb már biztosan nem lehet jan 1-jével,tekintve, hogy gyakorlatilag most csődhelyzet van, úgyh tegyétek már meg, hogy ezt a kérvény formanyomtatványt nekem is átkülditek. Köszi!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13471

Szanya1 beküldte:
Le kell süllyedni a szintjükre és beszólni valami durvát.

De akkor meg legyőznek a rutinjukkal, ahogy a mondás tartja :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13472

Magyarán a felnőttekről beszélünk. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13473

A jutalom kicsit segít, de csak ha egyedül viszem és nem hurcolom magammal a kicsit, vagy akár még a nagyot is.
A hivatalokban, kis boltokban vagyunk gondban egy kicsit, mert ott kézközelben vannak a számológépek, faxok, telefonok és egyebek, és hát azokat feltétlenül ki kell próbálni. :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13474

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nálunk a várakozást legkönnyebben egy telefonnal lehet megoldani. Odaadom neki, ő meg játszik rajta. Csak meg kell várni, hogy vége legyen a pályának, mert addig nem csinál mást, akkor se, ha épp mi vagyunk soron! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13475

Manka197:
Mivel a gyerekorvosnál tudják, hogy Z-vel mi van, hát szoktam mondani, hogy most Z-t is viszem, és ha tudnak olyan időpontot adjanak, amikor nem nagyon kell várni, vagy mi vagyunk az elsők stb. Így aztán többnyire 5-15 percen belül bent vagyunk. De volt olyan is, hogy mikor az asszisztens kijött és meglátott bennünket szólt, hogy jöjjünk. Szóval rendesek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13476

Marcoverde, az bizony megeshet. :laugh:

HáromMackó, pontosan ilyenek voltak! 3 nénike. Már nem tudtam, hová bújjak...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13477

Labolen:

Nálunk is pont a telefon a nyerő. Kacagtam is ,amikor olvastam pl. , hogy a Laborcban hogy zajlott le nálatok az egész látogatás, mert változtatások nélkül leírhattam volna ugyanazt; nyafogott a várakozás miatt, odaadtuk neki a telefont. Ezzel amúgy csak az a baj, hogy M. hang - és videofelvételeket készít és odamegy egy idegenhez beszélgetni, aztán röhögve közli, hogy felvette az egészet ,azért ez kicsit kellemetlen :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13478

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13479

Szanya !Sehol nem kapsz olyan "sokszínű képet ",mint egy átlag gyerekcsoportban. B) Nagyon bírom az ovisokat ...Én ezt írtam is nektek ,hogy nem egyszerűek .Ha most visszatekintek egy-két volt óvodásom viselkedésére ,amit a csoportban műveltek ,akkor egyértelműen kijelenthetem ,hogy Marci ovis viselkedése sokkal jobb (most már :P ),mint egyike -másiké. . Na ,nem azért mert ők autik ,egyéb okokból.(temperamentum,problémák a családban ,vagy egyszerűen csak jó hecc ,hogy ők most már vagány "nagyfiúk ,nagylányok ",és olyan tuti a pedagógussal "próbálkozni "meddig bírja .) Jó fejek . (Ettől független :.tényleg van egy pár autiközeli gyerkőc a csoportokban ,ezt a problémát már jobban felismerem ,amióta a fiamról kiderült ,hogy auti ,és jobban utánaolvastam a problémának ,és látom a gyakorlatban is ).Jaj ,egyb. erről jut eszembe :Most kaptunk egy rövid jellemzést Marci fejlesztőjétől M-ról ,ami szerint M.nagyon szabálykövető ,sokszor a társait figyelmezteti a helyes viselkedésre . Irányítható ,maximálisan bevonható a tevékenységekbe ,beáll a többiekkel szerepjátékozni ,de ez nehezen megy neki ,és a drámajáték is . :( Pedig éppen a hetekben vettük észre itthon ,hogy a szerepjátéka már nem annyira sablonos . VAgy mégis ?!Na ,most már kifaggatom a fejlesztőket .
Az orvosnál :vicces volt nálunk is ,mikor M.kiskorában föl -alá rohangált a rendelőben (legfőképpen repkedve ),odafutkosott mindenkihez ,a játékokat széthajigálta . Hú ,basszus ,kinőttük ezt a korszakot ,fárasztó volt . (Bár múltkor szegény nem tudott várni a Bethesdában 3,5 órát . Vajon miért ?..Elképesztő ez a várakozás ).Most másért fárasztó M.Mindig van valami :laugh: . Most épp a fokokra állt rá :Hány fok van napközben ?Hány fok volt augusztus 20-án ,amikor a Balatonra mentünk ?,stb.(ezeket naponta többször megkérdezi ,már kész vok tőle . Legalább "hasznos "ajándékot kért karácsonyra ,egy hőmérőt ,amivel járkálhat mindenhová ,hogy ne kelljen tőlünk a fokokat kérdeznie .).A másik a percek ,órák ,másodpercek :pl . 4 nap hány óra ,hány mp ,..100 nap hány óra ,hány mp , "Gömböcke hány napos, saját maga hány napos ,ilyenek ... Hadd ne soroljam . Valemelyikőtök csemetéjénél előfordult efféle érdeklődési kör ?Hogy kezeltétek ?Most ezt erősítsem benne vagy sem ?Úgy értem készítsek ehhez az érdeklődési területéhez táblázatokat , ,vagy sem ?Nyilvánvaló sz'tem ,hogy ezek a kérdések (számok ,fokok is ... régen a hányadika van ,milyen hónap ,nap volt -egyfajta kapaszkodókat jelenthetnek neki a mindennapokban ,egyfajta "egymásutániságot ",folyamatot ...Az órában ennyi meg ennyi perc van ,most ennyi meg ennyi perc van ... )Hú,nem könnyű.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13480

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. Na jó nem taglalom tovább ezirányú érdekes meglátásaimat. A lényeg valahol mindenki süsü egy kicsit azt hiszem. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13481

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Nálunk a doki ugyan úgy működik, mint 3Maciéknál. Ha mégis időpont nélkül esünk be, akkor olvasni kell. De ezt már tudjátok! :laugh: Minden infó fontos a gyógyszerekről! :laugh:
Én a háziorvoshoz hajnalban járok, reggel 7 előtt már fogad, olyankor még nincs senki. Szerintem - lehet, hogy most megköveztek - nem volt rossz a vizitdíj. Legalábbis az unalomból orvoshoz járó nyugdíjasok kiszűrésére nem.

Bundáskenyér:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

BM-es segítséget kérnék: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13482

Akartam is kérdezni, hogy ha valamilyen mesefilmet, visszamond a gyereketek, akkor azt el is játsza közben? Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13483

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Na, van valami, amiben úgy tűnik hasonlítanak a gyerekeink: nem tudnak várni :P 3maci, Szanya, pontosan ugyanilyen az enyém is.... és 3maci, nálunk is mindig az volt a nagyobb gáz, ha a kistesó is ott volt velünk, akkor nehezebben kezelhető mindig a fiam. De egyedül is szar vele menni rendelőkbe. Már talán nem annyira, már OK nekünk is valami lekötés (telefon), de 1-2 éve még meg előtte rémálom volt mindig. És én egyébként nem bírom, ha a rendelőben csúszik mászik, egyszerűen nem tudok kikapcsolni az agyamban a vészjelzőt: mit fog innen összeszedni? És mivel így is nonstop betegek voltunk mindig, így én inkább az utolsó ezreseimet kifizettem a dokinak, aki házhoz jön...
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13484

Lucy:
Nekünk is volt valami gondunk azt hiszem, de még beküldés előtt talán (nemigazán emlékszem pontosan) ... Felhívtam az OEP ügyintéző hölgyet és ott azt mondták, nem kell igazolás, és küldjem csak be. Mi már meg is kaptuk az útiköltségtérítést.
Oldalmegjelenítési idő: 0.646 másodperc