LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13289

Egy enyhén érintett auti valószínűleg tökéletesen alkalmas lehet szöszölős feladatokra, mint egy rejtjeles írás megfejtése, vagy rovarok osztályozása, vagy csillagok számlálása, vagy informatikai programok írása, szóval tényleg akármi is lehet még belőlük. És ehhez mi itt mindannyian megteszünk mindent. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13291

Nem mondtam teljesen igazat betűügyben. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13293

• mimmo
  • mimmo profilkép
Sziasztok!

Végre sikerült bejelentkeznem nekem is egy kicsit.
Nekem is nagy öröm volt újra találkozni Veletek. A "rossz természetű" Glor meg annyira aranyos volt, amikor megérkezve rámcsodálkozott. :)

Ami a babzsákos előadást illeti, örülök, ha nem tartottátok túl szörnyűnek. Kicsit furcsa volt előadni Nektek. :silly: Néha jól jött volna egy korty víz......
Igazából szerettem volna megmutatni, hogy sokkal többféle lehetőség van benne otthoni fejlesztésnél is, mint csupán egy strukturált kérdezz-felelek játék. De a sok lemondás miatt azt gondoltam, halasztjuk a játékot. Csak mielőtt indultam otthonról, jött a kérés, hogy mégis legyen.

Labolen, Te eddig is tök jól csináltad! Ha pedig új ötleteid születtek, amiket használni tudsz L. fejlesztésében, akkor pláne jó. Szerintem jó lesz, ahogy elgondoltad, néhány játék után pedig a tapasztalatokra építve még jobban tudod majd a céloknak megfelelően irányítani.

Ha végre lesz egy kis időm, tényleg írok már egy kis bevezetőt a babzsákos topikhoz.
Aztán gyűjthetjük oda az ötleteket, tapasztalatokat.

Érdekes, hogy előkerült itt is a Sedatif PC. A szülőtalin is beszéltünk róla. Amikor a második gyerkőcöt szopiztattam még, annyi minden történt hirtelen velem, hogy nekem is azt ajánlotta egy pszichiáter. Kipróbáltam, és úgy volt jó, hogy konkrétan nem is tudtam azt megmondani, hogy miben lett jobb, de érezhetően "kisimultam".

Most épp egy jó ideje a sokoldalas kérdőívet töltögetem, és már a gondolataim is elfáradtak. még mindig van több mint 20 oldal............... :blink:

De majd még jövök...remélem

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13294

Ha lehetőség adódik egy babzsákos előadást szívesen végig hallgatnék tőled Mimmo.

Mindenfélét tesztek fel mindenhova. Annyira kínai nekem és gőzöm sincs, hogy tehetnék szert a közkincsre :-(

Valaki segítene rajtam?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13295

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: köszi, nekem ezek már kimentek a fejemből, vagy sose voltak meg. :)
Szerintem is aranyos, hogy próbál viccelni, de a csúnya beszédnek én sem örülnék. De tetszik az általad javasolt megoldás. ;)

3mackó: Az én fiam minden betűt ismert kétévesen, mégsem nézeget könyveket,. Egyszerűen nem kötik le. Szerintem ti jobban jártatok. ;) :)

Mimmo: kösz a megerősítést, akkor most ezeket gyakoroljuk. Aztán majd megyek hozzád tanácsért! :)

És most megyek, előkeresem a sedatif pc-t, ma is kiborító volt a reggel. És most nem is L. miatt, hanem a lányom ordította végig az indulást! :woohoo: Utána meg két órát vezettem oda-vissza az EMÚ-ba. Persze a kicsim meg hátul vinnyogott végig. :( Szóval nehéz nap ez... No de majd a bogyó csodát tesz! :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13297

Kicsinek ő se nézegette a könyveket, jellemzően (látványosan) 3,5 évesen nyilt ki előtte a világ, és ekkortájt kezdett el könyveket is nézegetni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13298

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Na nekünk akkor záródott be...
De most hatévesen megint érdeklődő, csak könyveket nem nézeget. Leköti a számítógép. Meg jellemzően egy könyvnél nem a tartalma érdekli, hanem hogy hányas sorszámú, hány oldalas. Szegény a könyvtárban sem tud választani könyvet, mikor mennek az ovival, mert mondja, hogy ő számos könyvet akar. Vittek neki egyet, ő meg közölte, hogy ebben csak 100-ig vannak a számok, ez nem jó. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13299

Hát ez se egyszerű érdeklődési kör egy ovisnak az biztos, és 100 fölitti számos könyv már csak nagyoknak van, de Z-nek sem egyszerű mert bár sok csillagászos könyv van nagyobbocska gyerekeknek, de neki - bármennyire okos is ;) - azért még azok bonyolultak. Igaz olyan dolgokat jegyez meg, hogy csak lesek, szóval jobb híján 8-12 éveseknek való könyvet vettem. Szereti nézegetni a képeket, és a képaláírásokat el is olvassuk neki. A játékokkal vagyok bajban. Legóból nagyon sokféle űrhajót lehet kapni, csakhogy ő szétszedi és aztán nem tudja összerakni. Babajátékban még találtunk űrhajót, de az meg már túl egyszerű. A modell űrhajó amit apa vett neki, meg két napig tartott, mert ahhoz meg túl robbanékonyan játszik velük, hogy így fogalmazzak.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13301

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam: 9 éves autista BNO 84.8
www.polc.hu/konyv/a_vilagegyetem_kepes_a...gyermekeknek/103199/
Mi ezt vettük meg... nagyon jó könyv

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13302

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Patri, Szanya létrehozott egy könyves topicot. Ott ajánlgatunk most könyveket, filmeket felnőtteknek, gyerekeknek. Belinkelnéd oda? ;) Ott később könnyebb lesz bármit visszakeresni.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13303

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Patri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13304

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
Jót röhögtem, a te fiad Tolsztojt olvas, az enyém meg ipari vízgazdálkodást! :laugh:
Nem ismered az Ég és Föl című könyvet? Nem is biztos, hogy ez a címe... :unsure: Ez egy enciklopédia szerű könyv a csillagokról, kisiskolásoknak. Öcsémnek megvan, majd megnézem a pontos címet. Én nagyon szerettem, mert rajzokkal, egyszerű leírásokkal egy csomó dolog benne van a bolygókról, a földről. Van egy másik, hasonló könyv is, az meg ha jól emlékszem, fizikát magyaráz 8-9 éveseknek simán érthető szinten! Ha nagyon érdekli a fiad, akkor lehet, hogy fiatalabb ugyan, de tetszene neki!

Labolen: én az esetek 90 %-ban a lányomtól kapok frász! Mostanában már szinte csak úgy szólítom, hogy varia-marika, mert neki soha semmi nem jó úgy, ahogy van! :laugh: Ha kér egy kispárnát, adok neki, de már előre tudom, hogy közölni fogja, ő a másikra gondolt. Ezzel a sírba tesz! És nagy a kontraszt ezen a téren a két gyerek között, mert a fiam ugye baromira konkrét! A bogyóknál még nem tartok, de lehet, hogy egyszer eljön...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13305

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13306

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
És találkoztál Patrikkal is?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13307

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
A suliban a próbaidőt tegnap kezdtük... délután, amikor alszik a pici beszámolok az első benyomásokról, most sajna a pici nem hagy... :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13309

Megjöttem. :) Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Jól le vagyok maradva az olvasással, sokat írtatok. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13310

Szia SZanya, remélem ez a másik gyógyszer jobban beválik :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13311

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
MImmo! Nekem is nagyon tetszett a babzsákos előadásod, nagyon profi vagy!! Jó volt hallgatni! És klassz ötletetek adtál, köszi!

Szanya, írok emailt a dokira...

Champ, háhá, engem is legtöbbször a kisebb akaszt ki, az NT öcsi. Ugyanígy, mint a lányod :D Lefekszenek aludni és egyszercsak felül, még bent vagyok a szobában ekkor, és mondja, hogy "jaj, Anya, baj van!", "Na, mi a baj már megint?", "Hát szomjas vagyok!", vagy "Szeretném, ha itt aludna velem az x játékom" vagy "Nem találom a foltikutyát". Ha szomjas is, 1 korty elég ám, szóval csak engem ugráltat, addig sem kell aludni. Én annyira be tudok ezekre pörögni... Csak nálunk a nagy elkezdi utánozni, akkor ő is szomjas, akkor ő is kér valamit...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13313

Szanya:
Valahogy mindig szívesebben vettem a gyógyszeres kezelés lehetőségét, mint a műtétet, kívánom neked, hogy váljon be az új bogyó. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13316

Van egy jó hírem és egy kicsit rossz.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.138 másodperc